• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.10.2022

17:07

Nebojša Bakarec: Specijalni hibridni rat protiv Vučića i Srbije!

privatna arhiva

Politika

Nebojša Bakarec: Specijalni hibridni rat protiv Vučića i Srbije!

Podeli vest

Već nedeljama se protiv predsednika Vučića i protiv Srbije vodi specijalni hibridni rat. Puca se iz svih oružja. Cilj ovog hibridnog specijalnog rata je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo, da dozvoli toj lažnoj državi da postane član UN i da Srbija uvede sankcije Rusiji, kaže narodni poslanik i član Predsedništva SNS Nebojša Bakarec

Jedan od pojavnih oblika ovog rata je i zajednička kampanja hrvatskih i „srpskih“ antisrpskih medija. Postoji jedan zajednički imenitelj mnogim ovim medijma, i hrvatskim i srpskim – u vlasništvu su tajkuna Dragana Šolaka, koji živi u Švajcarskoj, i koji pored švajcarskog ima i državljanstvo Malte. O diplomatskim i drugim pritiscima, napadima, „ponudama“, ovom prilikom neću govoriti.

Na naslovnoj strani hrvatskog magazina „Ekspres“ 30.9.2022. objavljena je sramotna naslovna strana na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, satanizovan i predstavljen kao firer i nacista Adolf Hitler. Uz predsednika Vučića su ocrnjeni i pobednica italijanskih izbora Đorđa Meloni i premijer Mađarske Viktor Orban. Ova naslovna strana hrvatskog magazina pokazuje ogroman nivo licemerja i samoobmane u hrvatskom društvu. Danas je Hrvatska članica EU (!?!) i država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj ustaške crne legije marširaju, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i šovinizmom. Hrvatska je izgrađena na genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima, koji je počinila NDH u konclogoru Jasenovac, i na pogromima i etničkom čišćenju nad Srbima, devedesetih. Nedavno objavljeni rezultati popisa u Hravtskoj pokazuju da se broj Srba u Hrvatskoj za 100 godina smanjio za skoro 19% - sa 22% (1921.) na 3,2% (2021.).

Foto: printscreen

U vikend izdanju lista „NOVA“ za 8.i 9.10.2022. se pojavila sramotna naslovna strana, inspirisana onom sramnom naslovnicom hrvatskog „Ekspresa“. Radi se o skarednoj karikaturi koju je nacrtao od mržnje obnevideli Dušan Petričić. Na slici se vide premijer Mađarske Viktor Orban, buduća italijanska premijerka Đorđa Meloni, poljski predsednik Andžej Duda i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prikazani kao deca. Naslov karikature je „Učiteljica istorija“. Na slici je prikazana žena koja prutom pokazuje ka nekom konclogoru, koji je nacrtan u pozadini. Poruka karikature je jasna – NOVA i Petričić šalju ljude – 4 političara prikazana kao decu, u konclogor. Tako su nacisti slali decu u logore smrti. Tako su nacisti u konclogore poslali oko deset miliona žrtava. Poruka NOVE, lista u vlasništvu tajkuna Šolaka, je tamo u logoru smrti vas čeka pravedna istorijska kazna. Karikatura NOVE poziva na otvaranje novih konclogora, i na slanje neistomišljenika u logore smrti. U čemu se potez NOVE razlikuje od poteza nacista? Ovu sramnu i ubilačku naslovnicu nije osudilo ni jedno novinarsko udruženje. Ovu bolesnu naslovnicu lista NOVA osudila je jedino dramaturškinja Biljana Srbljanović.

Pre toga se medijima u vlasništvu Šolaka od 6.10.2022. do danas 10.10.2022. kada nastaje ovaj tekst,  pojavljuju rafali, klasteri TV priloga i tekstova na TV NovaS i N1, novinama NOVA i Danas, i na njihovim portalima, uperenih protiv predsednika Vučića i Srbije, a na strani Hrvatske. Treba jasno reći da redakcije N1 i NovaS u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju, kampanju protiv Srbije.

Foto: printscreen

Evo samo dela primera: 1. NovaS; 7.10.2022. objavljuje tekst pun laži, i TV prilog, pod naslovom: „Najtužnija slika iz Praga: Vučić ostavljen i sam kao duh, dok svetski lideri veselo ćaskaju“. 2. NovaS; 07.10.2022. dotiče dno dna kada lansira uvredljiv tekst protiv predsednika Vučića pod naslovom: „Izliv ustaša u mozak Vučića, Vulina i Ane Brnabić“, autorke Nataše Latković. 3. Kampanji se pridružuje N1 Srbija, koji reemituje prilog TV N1 Zagreb, od 07.12.2022. i objavljuje sramni tekst N1 Zagreb, pod naslovom: „Poslanik: Vučić hteo da orgija po Jasenovcu, Plenković mu rekao – šišaj, rođo“, gde prenose izjavu zastupnika u hrvatskom Saboru i člana HDZ, Hrvoja Zekanovića koji je u N1 Studiju live u Zagrebu, pljuvao po predsedniku Vučiću i želju predsednika Vučića da položi cvet u Jasenovcu, nazvao „orgijanjem po Jasenovcu“. 4. N1 Srbija prenosi tekst N1 Zagreb 07.10.2022. pod naslovom: „Plenković: Vučić se nije izborio za odlaganje odluke o ruskoj nafti“, gde Plenković pljuje Vučića i Srbiju. 5. N1 objavljuje 7.10.2022. tekst pod naslovom: „Femić: Vlastima odgovara da krive Hrvatsku, kao da tamo svi nose crne uniforme“, gde urednik portala Nova.rs Ratko Femić pljuje Vučića i Srbiju. 6. N1 Srbija prenosi tekst N1 Zagreb 06.10.2022. pod naslovom „Plenković o optužbama iz Srbije: Ja sam očigledno glavni ustaša tamo“, gde Plenković pljuje Vučića i Srbiju. 7. Tu je i sramni tekst N1, od 6.10.2022. pod naslovom: „Protić: Prepucavanje Vućića i Plenkovića „nije ni za kafanu, a kamoli za državnike““ gde Milan St. Protić u tekstu i TV prilogu pljuje Vučića, ali ne i Plenkovića. I naredna tri dana 8., 9. i 10.10.2022. nizali su se TV prilozi i tekstovi u sličnom stilu.

Foto: printscreen

A to koliko je ustaštvo uzelo maha u Hrvatskoj, najbolje govori nedavni zataškani megaskandal od 14.9.2022. kada je u Milanu odigran meč Lige šampiona, između Milana i Dinama iz Zagreba, pred više od 60.000 hiljada gledalaca. Na meču u Milanu bilo je prisutno oko 10.000 navijača Dinama. Italijanski, svetski i regionalni mediji su začuđujuće slabo propratili ogroman skandal koji su izazvali navijači Dinama. Reagovao je „Evropski jevrejski kongres“ (European Jewish Congress- EJC), krovna organizacija koja predstavlja evropske Jevreje, i koja ujedinjuje 42 nacionalne jevrejske zajednice i dva i po miliona Jevreja širom Evrope. Oko 10.000 navijača Dinama je na putu ka stadionu San Siro, promarširalo kroz centar Milana, pevajući ustaške pesme, pozdravljajući nacifašističkim pozdravom, kličući ustaški pozdrav „za dom spremni“! Svi navijači su bili obučeni u crno, od glave do pete. Nisu bili obučeni u „modro“, u plavo što su boje Dinama. Nosili su ustaška znamenja i obeležja. Ustašku zastavu su razvili i na stadionu. Ličili su na crnu ustašku legiju. Njihov fašistički i nacistički defile je delovao zastrašujuće. To možete videti u snimku marša crne ustaške legije.

Hrvatska je da podsetim, član EU, i navodno baštini evropske vrednosti. Jedna od osnovnih evropskih vrednosti je antifašizam. U Hrvatskoj je proustaški, dakle nacistički i fašistički sentiment u porastu od 1990. Najmanje 30 odsto Hrvata ima pozitivan odnos prema ustaškom pokretu. Jedino tako je moguće da crna legija od 10.000 mladih Hrvata, muškaraca, ode u Milano, obučena u crno, sa ustaškim zastavama i drugim znamenjima, da promaršira centrom Milana, pevajući ustaške pesme, pozdravljajući nacifašističkim pozdravom, kličući ustaški pozdrav „za dom spremni“! Ovaj užasavajući marš ustaške crne legije, govori o tome da su mladi Hrvati, uveliko zadojeni ustaštvom.

Foto: printscreen

O ovom skandalu uopšte nisu izvestili hrvatski mediji, a nisu izvestili ni mediji u vlasništvu Dragana Šolaka, u Srbiji. A ti mediji objavljuju sramne, demonizujuće, montirane naslovne strane dnevnih i nedeljnih novina, na kojima kao naciste prikazuju ljude koji nemaju nikakve veze sa nacizmom. Sa druge strane ti mediji gromoglasno ćute o maršu 10.000 pripadnika hrvatske ustaške crne legije u Milanu! Kakvo licemerje, kakvi dvostruki aršini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija