• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

03.11.2022

09:22

JAVNOST ŠOKIRANA ĆUTANJEM NA NASILJE NAD MEDIJIMA! Gde su novinarska udruženja da osude napad na Informer?!

Miloš Rafailović

Politika

JAVNOST ŠOKIRANA ĆUTANJEM NA NASILJE NAD MEDIJIMA! Gde su novinarska udruženja da osude napad na Informer?!

Podeli vest

Novi nasilnički napad na Informer, u kojem su aktivisti takozvane 'Ženske solidarnosti' uništili ulaz u redakciju, napadali prolaznike i pretili ubistvima novinara, prošao je bez ikakve reakcije novinarskih udruženja!?

Demonstranti su u utorak potpuno demolirali pasaž na Terazijama i ulaz u zgradu u kojoj se nalazi redakcija Informera ispisavši uvredljive grafite, kao i posipanjem boje i bacanjem dimnih bombi, baklji i drugih nedozvoljenih pirotehničkih sredstava. Tokom nasilnog protesta napadnuto je i nekoliko vozača koji su pokušali da prođu svojim kolima, a ekstremno agresivni aktivisti 'Ženske solidarnosti' sve vreme su uzvikivali uvredljive parole i pretnje uredniku Draganu J. Vučićeviću i pozivali na zabranu, spaljivanje i uništavanje naše redakcije!

Foto: Informer

Iživljavanje

Taj protest je prerastao u otvoreno iživljavanje nad novinarima vašeg lista i ljudima koji žive i rade u vašem susedstvu
Marko Matić, Centar za odgovorne medije

I sve ovo prošlo je bez ikakve reakcije Udruženja novinara Srbije (UNS) i drugih profesionalnih medijskih udruženja, koja su očito odbila da ijednom rečju osude napad na našu redakciju!?!
Komentarišući ove navode, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da je protest ispred redakcije Informera odavno izašao van okvira legitimnog izražavanja nezadovoljstva.

- Taj protest je prerastao u otvoreno iživljavanje nad novinarima vašeg lista i ljudima koji žive i rade u vašem susedstvu. Očigledno je da je mala grupa radikalnih feministkinja iskoristila situaciju da na ekstreman način skrene pažnju na sebe, što neko očigledno smišljeno finansijski i logistički pomaže. Taj neko vidi u haosu koji one prave neki svoj interes - upozorava Matić.

Dragan J. Vučićević prethodno je rekao da je ponašanje novinarskih udruženja sramotno i skandalozno.

- Ti iz UNS-a i svi ostali ćutali su i kad su, pre tri nedelje, ovi isti ekstremisti mene fizički napali. Ćute i sada. A ja ih samo pitam: A šta bi bilo, gospodo, da neko na ovaj način napada N1, 'Danas' ili bilo koji drugi medij?! Da li biste i tada ćutali? I zašto ne biste? - kazao je Vučićević.

Krstić: Politička ujdurma

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ističe da protest ispred Informera nema nikakve veze sa borbom za bezbednost žena ili sa borbom protiv silovatelja.

- Dokaz za to je činjenica da lažno nezavisni mediji objavljuju intervjue sa osuđenim silovateljima i sami direktno vrše 'harasment' nad ženama, novinarkama (primer N1 i Ljilja Smajlović), pa niko ne protestuje ispred njihovih redakcija. Sve je to, dakle, politička ujdurma, i to samo jedna u nizu - naglašava Krstić.

Foto: Tanjug

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 1 godinu

Trebalo bi napraviti isto ovo ispred "Danas", da vidimo da li bi se tada oglasili razni UNS-ovi i NUNS-ovi. Pa da konačno znamo za koga rade.

NOVI DIVLJAČKI NAPAD NA INFORMER! Aktivisti tzv. "Ženske solidarnosti" uništili ulaz u zgradu u kojoj se nalazi naša redakcija, napadali ljude, pretili ubistvima!
Politika

NOVI DIVLJAČKI NAPAD NA INFORMER! Aktivisti tzv. "Ženske solidarnosti" uništili ulaz u zgradu u kojoj se nalazi naša redakcija, napadali ljude, pretili ubistvima!

Aktivisti udruženja "Ženska solidarnost" divljački su danas još jednom napali redakciju Informera! Protestni skup na kome se oko 13 časova okupilo oko 50 demonstranata pretvorio se u nasilničko orgijanje u centru Beograda tokom kojeg je prećeno, čak i ubistvima, urednicima i novinarima našeg lista, dok je fizički napadnuto više ljudi koji nemaju nikakve veze s našom redakcijom!

01.11.2022

15:45 >> 16:32

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17