• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.11.2022

12:07

EVROPSKI PUT SRBIJE JEDAN OD KLJUČNIH SPOLJNOPOLITIČKIH PRIORITETA NAŠE ZEMLJE! Završen sastanak ministra Dačića sa predsednicom Grčke

mfa.gov.rs

Politika

EVROPSKI PUT SRBIJE JEDAN OD KLJUČNIH SPOLJNOPOLITIČKIH PRIORITETA NAŠE ZEMLJE! Završen sastanak ministra Dačića sa predsednicom Grčke

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas tokom svoje zvanične posete Grčkoj sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, sa kojom je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, evropskom putu Srbije, aktuelnoj situaciji u regionu, ali i projektima i planovima za prevazilaženje energetske krize

Predsednica Sakelaropulu izrazila je čestitke prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Srbije Dačiću povodom nedavnog stupanja na novu dužnost i rekla da joj je da drago što je njegova prva zvanična poseta upravo Grčkoj. 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Dačić i predsednica Sakelaropulu su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, kao i da će nastaviti zajednički da rade na njihovom dodatnom unapređenju. Dačić je takođe izrazio nadu da će se u bliskoj budućnosti realizovati četvrti redovni sastanak Visokog saveta za saradnju između dve zemlje, zahvaljujući kojem je ista podignuta na nivo strateškog partnerstva, kao i poseta predsednice Grčke našoj zemlji, s obzirom da ima otvoren poziv. 

Foto: mfa.gov.rs

Govoreći o evropskom putu naše zemlje, šef srpske diplomatije je naglasio da to ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, dodavši da u aktuelnoj geopolitičkoj situaciji naša zemlja ostaje podjednako posvećena očuvanju teritorijalnog integriteta i poštovanju međunarodnog prava.

Ministar Dačić je još jednom zahvalio predsednici Sakelaropulu na podršci Grčke suverenitetu Srbije i dodao da je za nas takav dosledan stav od ogromnog značaja.

Sagovornici su se takođe složili da Evropa prolazi kroz jednu od najtežih energetskih kriza u istoriji i da zajednički projekti, poput izgradnje gasnog interkonektora, predstavljaju siguran način za stabilno snabdevanje ovim energentom. 

U tom kontekstu, sagovornici su podvukli da zajednička borba za energente predstavlja imperativ ne samo za zemlje regiona, već i za sve evropske zemlje koje su bez izuzetka pogođene negativnim efektima trenutne krize.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

EVROPSKI PUT SRBIJE JEDAN OD KLJUČNIH SPOLJNOPOLITIČKIH PRIORITETA NAŠE ZEMLJE! Da bi Srbija postala članica EU, pre toga mora da prizna nezavisnost Kosova* - što znači da je priznanje kosovske* nezavisnosti ,,jedan od ključnih prioriteta Srbije''.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija