• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2024

19:38

(UŽIVO) Šolc: Nećemo podržati prekid vatre! Napad na trafostanicu Duga! Oboren ukrajinski helikopter sa municijom!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Šolc: Nećemo podržati prekid vatre! Napad na trafostanicu Duga! Oboren ukrajinski helikopter sa municijom!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 851. dan

Biće krvi do kolena! Rusija nanišanila NATO generale! Više hiljada ljudi pod zemljom, ako doleti projektil...

 

Šolc: Nemačka neće podržati prekid vatre


Nemačka nikada neće podržati uspostavljanje režima prekida vatre u Ukrajini koji bi vodio kapitulaciji Kijeva, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc odgovarajući na pitanja poslanika u Bundestagu.

On je još jednom kritikovao mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini.

 

Putin će im dati P-800 Oniks - potopiće nas! Američki mediji digli uzbunu, sprema se nešto opasno! (FOTO)

 

Napad na trafostanicu Duga

U napadu Oružanih snaga Ukrajine na trafostanicu „Duga“ veliki deo Energodara ostao je bez struje i vode, što predstavlja značajnu pretnju po funkcionisanje grada, izjavio je gradonačelnik Eduard Senovoz na svom Telegram kanalu.
 



"Samo se iznenada pojave!" Ruska taktika zapanjila Ukrajince! Znate li kako zauzimaju njihova uporišta - nevidljivi su!

 

Oboren ukrajinski helikopter

Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija Rusije su u protekla 24 sata pogodili ukrajinski borbeni helikopter Mi-24, kao i radionicu za proizvodnju tenkovskih topova i municije velikog kalibra, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

- Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija trupa Oružanih snaga Ruske Federacije na baznom aerodromu uništile su helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, a pogodile su i: radionicu preduzeća za proizvodnju tenkovskih topova i municije velikog kalibra, kao i gomilanja živih neprijateljskih snaga u 125 okruga - navodi se u saopštenju.

(VIDEO) Već žale zbog napada na Novorosijsk! Ruski odgovor stigao je na Crno more!

Podeli vest

Pogođeni hangari u Zaporožju

Ruske snage su pogodile hangare u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, gde Oružane snage Ukrajine čuvaju tešku opremu i artiljerijske sisteme, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja.

- Selo Novoandrejevka je pogođeno MLRS-om i dokrajčeno je artiljerijskim udarima i bespilotnim letelicama, koje se nalaze na zapadnoj periferiji sela, koje ukrajinske oružane snage koriste za skladištenje teške tehnike i zaklona artiljerijskih sistema izvestio da je neprijatelj uspešno poražen - rekao je Lebedev.

Rusi zarobili ukrajinskog generala! Ono što im je otkrio šokiralo je sve: Je li moguće da ovo rade svojim ljudima?!

Ruska artiljerija raznela nemački tenk

Posada samohodne topove Malka grupe trupa Centar Oružanih snaga Rusije govorila je o tome kako su uspeli da otkriju i unište nemačku samohodnu haubicu u zoni Severnog vojnog okruga.

- Nakon što je izviđački helikopter otkrio nemačku artiljerijsku samohodku PzH 2000, koordinate cilja su prenete našim artiljercima. Uprkos pokušajima neprijatelja da zakamuflira oružje između šumskih plantaža u rejonu Novoaleksandrovke, nemački samohod je uništen preciznom vatrom naših vojnika. Dobrovoljac, bivši službenik za kriminalističku istragu sa pozivnim znakom „Oper“ - rekao je da je lov na Pancerhaubicu trajao dva dana.

 

(FOTO) Šok za SAD! Šta je ovo Putin dovukao na Kubu?! Jedna misteriozna fotografija izazvala strah i paniku!

Odbijeni napadi u Crnom moru

Tokom protekle noći u Crnom moru su uništena dva bespilotna čamca koja su se kretala u pravcu Novorosije, a deset bespilotnih letelica iznad ruske teritorije uništeno je sistemima PVO, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.  

- Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letelicama tipa aviona i bespilotnim čamcima na objekte na teritoriji Ruske Federacije - navodi se na Telegram kanalu Ministarstva.

Sistemi PVO uništili su pet bespilotnih letelica iznad Belgorodske oblasti, četiri iznad Brjanske oblasti i jedan nad teritorijom Moskovske oblasti. Dežurno vatreno oružje u Crnom moru uništilo je dva čamca bez posade koji su se kretali u pravcu Novorosije, objašnjava se u poruci.

(VIDEO) Zapadni mediji bruje, šta ovo Rusi rade?! Novom taktikom slamaju otpor Ukrajine! Dronovi neuspešni, minska polja beskorisna...

Ukrajinske trupe se povlače u Kermenaji

Ukrajinske trupe izgubile su uporište voda u oblasti Kremennaja na severu LNR, izjavio je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Tokom aktivnih dejstava, naše trupe su uspele da preuzmu uporište neprijateljskog voda u Kremenskoj šumi, što je ukrajinskim borcima oduzelo zalihe i mogućnost da izvode rotacione aktivnosti, nakon što su pretrpeli značajne gubitke neprijatelj je napustio svoje položaje i pobegao pod okriljem mraka u pravcu jugozapada - rekao je Maročko agenciji.

Kremenaja se nalazi na administrativnoj granici LNR-a sa DNR-om , kroz ovaj grad na frontu prolazi put za Krasni Liman i dalje za Slavjansk kao deo aglomeracije Lisičansk-Severodonjeck .

Oko Kremenne rastu poplavne šume prirodnog i veštačkog porekla. Borbe 2014. zaobišle su grad. 18. aprila 2022, tokom ruske vojne operacije protiv Ukrajine , Kremennaja je došla pod rusku kontrolu.

Njegovo stanovništvo pre izbijanja neprijateljstava nije prelazilo 19 hiljada ljudi.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija