• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.12.2022

22:35

OVAJ NIJE NORMALAN! Kurti nastavlja sa pretnjama: Zbog oružanih napada severno od Ibra obezbedićemo još više policajaca

Reuters/Laura Hasani

Politika

OVAJ NIJE NORMALAN! Kurti nastavlja sa pretnjama: Zbog oružanih napada severno od Ibra obezbedićemo još više policajaca

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je na svom Fejsbuk profilu da će vlada tzv. Kosova zbog situacije "severno od Ibra rasporediti još veći broj policajaca"

On je u svojoj FB objavi napisao da su na severu Kosova "pojačani napadi".

- Zločinačke bande pojačale su napade na severu Kosova. Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti će da se cenjka sa njima niti da ih toleriše. Bombe koje bacaju, meci koje ispaljuju i maske koje nose su njihova politička i narodna nemoć. Zbog ovih zločinaca i oružanih napada severno od Ibra, obezbedićemo više policajaca zato što će se voditi istraga i procesuiranje ovih zločinaca koje plaća Srbija i režira njen predsednik - napisao je Kurti.

Kurti poručuje da brojna kršenja zakona neće biti oproštena, a da će tendencije destabilizacije propasti.

- U četiri opštine na severu podela nije na Srbe i Albance, već na kriminalne bande i građane. Molim sve građane Kosova da podrže državu i policiju Kosova, sve naše funkcionere koji brane ustavnost i zakonitost, republiku i demokratiju - poručio je Kurti.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa, ponovo su večeras ušli u prostorije opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Nema zvaničnih informacija o razlogu njihovog boravka u OIK, ali pojedini albanski mediji su preneli da se sumnja se da su tu zbog neeksplodirane eksplozivne naprave.

U Severnoj Mitrovici danas se čulo više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asistenciju naoružanih specijalaca kosovske policije nasilno upali u prostorije koje koristi izborna komisija i zamenili brave. 

Tokom nasilnog upada čule su se detonacije, a prostorije su potpuno demolirane.
Isto se dogodilo i u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću.

Građani ovih opština bili su vidno uznemireni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Pa ne vredi! Moraćemo Šiptarima, kad tad, da objasnimo neke stvari! Ali tako temeljno da bi im bulo jasno bar u narednih hiljadu godina! Samo neka se šiptarčina iživljava, videćemo dokle!

Dragi

pre 1 godinu

Mir po svaku cenu! Investicije "über alles"! Pa nećemo valjda da šaljemo decu bogatih političara u rat zbog tamo nekih 25% teritorije naše prelepe Srbije, koje hoće Nemci da nam uzmu. Mi to ne razumemo. Zato je tu ON, da nam direktno iz Tirane objasni da je to za naše dobro. Aco Srbine...Aco Srbine...

Saradžogla

pre 1 godinu

Кост ми је у грлу а сузе само што не крену када се пише о србину Куртовићу који се лажно представља ,,да је шиптар Курти''.А њему нико не може одавде ни под прозор да пљуне?Доста нам је наше килавости!Нон стоп свету спочитавати Европи и свету СПОЧИТАВАТИ ДА ЈЕ КУРТИ СРБИН.Да је Хашиш Тачи србин.Да албанци из Албаније никако не прошире своју државу на уштрб Србије.Да многи шиптари на Космету су срби а за сада још не смеју да јавно се тако изјашњавају?Да ће једног дана доћи савез Грчке,Македоније,Србије и Црне Горе и ... и ... Ето сви албанци у Албанији!Ту ће помоћи први бугари,румуни,мађари па чак и такозвани хрвати!Направе ли ,,вељику албанију'' ширеће се даље и даље.И даље ... Ето,толико а боли то што ово нема ко да чује?А да ово Вучићевић објави?Може бити једног дана само што ће бити касно? ПС.Док су господари Србије ПОЛУПИСМЕНИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ нама свима 'леба нема!

sledeća vest

TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)
Live TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)

Udarci stižu sa svih strana od onih kojima smeta slobodoumna Srbija. Sve više napada na predsednika Vučića dolazi iz zvaničnog Zagreba. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Zoran Babić iz SNS-a. Uživo u program javio se Lazar Stević, dopisnik TV Most, koji je govorio o još jednom napadu na Srbina od strane Albanca na teritoriji KiM.

07.07.2024

10:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Napeto u Francuskoj! Na pomolu neočekivan preokret! Stigle poslednje ankete, hoće li Le Pen večeras doći na vlast?!
ODLUČUJUĆI MOMENAT

Napeto u Francuskoj! Na pomolu neočekivan preokret! Stigle poslednje ankete, hoće li Le Pen večeras doći na vlast?!

Nakon velike pobede desničarske stranke Marin Le Pen u prvom krugu prošle nedelje, gde je svaki treći glasač podržao Nacionalno okupljanje (RN), mnogi u Francuskoj i Evropi ostali su zapanjeni. Ankete pokazuju, međutim, da se trka zaoštrila poslednjih dana i da bi glasanje u drugom krugu moglo dovesti do parlamenta bez jasne većine.

07.07.2024

10:30

Horor! Rusija hitno reagovala na stravične vesti iz Amerike! Mediji iz SAD se tek sada setili da objave ovo?!
DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO

Horor! Rusija hitno reagovala na stravične vesti iz Amerike! Mediji iz SAD se tek sada setili da objave ovo?!

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarišući informacije američkih medija o zločinu koji su prokijivski borci počinili nad ranjenim ruskim ratnim zarobljenikom, izjavila je da je smešno gledati kako zapadni mediji glume da nisu znali za zverstva Oružanih snaga Ukrajine (OSU) protiv civila Donbasa i ruskih vojnika, iako je Moskva više puta dostavljala odgovarajuće dokaze za to.

07.07.2024

09:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija