• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2022

15:14

OVAJ NIJE NORMALAN! Kurti: Zahtev Beograda da se poštuje Briselski sporazum je DETINJAST!

Beta

Politika

OVAJ NIJE NORMALAN! Kurti: Zahtev Beograda da se poštuje Briselski sporazum je DETINJAST!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je da je nelogično zašto je Beograd čekao da on dođe na vlast da bi se formirala Zajednica srpskih opština kada se zna koliki je on protivnik toga, tvrdeći i da Beograd ZSO koristi kao oružje portiv Kosova. Kurti je zahtev Beograda za formiranje ZSO okarakterisao kao "detinjast"

Kurti je na sednici kosovske skupštine rekao da je ZSO trebalo primeniti kada je dogovor potpisan, 2013. ili 2014. godine, sa "onima koji su ga potpisali", prenela je "Koha".
- Srbija je čekala da ja postanem premijer i da sprovedem formiranje ZSO, kada se zna moj stav. Dakle, čekali su najvećeg protivnika ZSO da je formira. Čak i sa političke i logičke tačke gledišta, potpuno je nerealno. Da im je ZSO prioritet, oni bi to sproveli sa onima koji su ga potpisali. Veoma je jasno da oni ne žele ZSO, već da koriste to kao oružje protiv Kosova - tvrdi Kurti.


Prema Kurtijevim rečima, "Beograd postavlja detinjasti zahtev u vezi sa ZSO".

- Beograd nam to radi, postavlja detinjasti zahtev, ne sluteći šta će se desiti ako se ovo prvo primeni u Srbiji. U dijalogu ne samo da sam tražio da budemo ravnopravni, da Kosovo bude jednaka strana, a ne subjekt. Istovremeno sam ovim pristupom zadržao ravnopravnost jer sam rekao da svaki zahtev mora imati formu principa - istakao je Kurti.


Kurti je, takođe, rekao i da Priština ne može da tretira ambasadore Kvinte kao da su kosovski ministri.


Ambasadori Kvinte su, prethodno, zatražili od Prištine da odloži vanredne izbore u četiri opštine na severu KiM zakazane za 18. decembar (Zvečan, Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komsija

pre 1 godinu

U pravu je Kurti, sto se cekalo deset godina da se postavi pitanje ZSO. I sta se time dobija, lovacko drustvo bez pusaka. Nonsens je da imate srpske opstine na srpskoj drzavnoj teritoriji! Vucic efektivno predaje Kosovo korak po korak, sve vicuci "ne dam broj", "ne dam Gazivode", "ne idem u Tiranu"... On je uzurpirao pregovaracki proces, pregovara a da niko ne zna sta je cilj i smisao tih pregovora.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija