• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2024

15:00

KRAJ: Nemačka prva, Švajcarska druga! Mađari u 100. do pobede i nade za osminu finala!

EPAIMAGES

EURO 2024

KRAJ: Nemačka prva, Švajcarska druga! Mađari u 100. do pobede i nade za osminu finala!

Podeli vest

Nestvaran rasplet u grupi A.

Reprezentacija Nemačke kao prvoplasirana izlazi iz grupe A, "panceri" su golom Nikolasa Filkruga osvojili bod protiv Švajcarske. "Sajdžije" sa pet bodova dalje idu kao drugi, Mađari su nakon gola u 100. minutu meča došli do tri boda i nade za plasman u nokaut fazu takmičenja. 

ŠVAJCARSKA - NEMAČKA   1:1 (1:0)

Strelac: Ndoj 27 - Filkrug 92
Grad: Frankfurt
Stadion: Dojče Bank Park
Sudija: Danijele Orsato, Italija

ŠVAJCARSKA: Zomer - Akanđi, Šar, Rodrigez - Vidmer, Frojler, Džaka, Rider (od 65. Dua) - Ebišer, Embolo (od 65. Vargas) - Ndoje (od 65. Amduni)
Selektor: Murat Jakin

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Ridiger, Ta (od 61. Šloterbek), Mitelštat (od 61. Raum) - Kros, Andrih (od 65. Bajer), Gindogan - Haverc, Virc (od 76. Filkrug), Musiala (od 76. Sane)
Selektor: Julijan Nagelsma

 

 

ŠKOTSKA - MAĐARSKA   0:1 (0:0)

Strelac: Šobot 100
Grad: Štutgart
Stadion: MHP Arena
Sudija: Fakundo Teljo, Argentina

ŠKOTSKA: Gan - Ralston (od 83. MekLin)  Henri, Henli, Mekena, Robertson (od 89. Morgan)  - MekGin (od 76. Armstrong) , Gilmur (od 83. Kristi), MekGregor, MekTominej - Adams (od 76. Šenkland)
Selektor: Stiv Klark

MAĐARSKA: Gulači - Botka, Orban, Dardai (od 75. Šalai Atila) - Bola, Stiles (od 61. Nađ), Šefer, Kerkez - Šalai, Soboslai - Varga (od 75. Adam) 
Selektor: Marko Rosi

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Mađar 

100. minut - GOOOOOOOOOOOL! Mađarska vodi, neverovatan finiš u Štutgartu! Četa Marka Rosija sa tri boda ostaje u trci za plasman u nokaut fazu takmičenja - 0:1!

94. minut - KRAJ! Nemačka kao prva, Švajcarska kao druga - sigurni su putnici u osmini finala. 

92. minut - GOOOOOOOOOL! Nemačka se vraća, Nikolas Filkrug glavom je matirao Jana Zomera! Pokazao je golgeter Dortmunda koliko je klasičan napadač potreban za dobar rezultat - 1:1. Sa ovim rezultatom "panceri" kao prvi idu u osminu finala. 

 

 

90. minut - Najbolja šansa za Mađarsku večeras, imao je Žolt Nađ, ali je dobro reagovao Angus Gan. 

86. minut - Malo ko razmišlja o fudbalu na meču Škotske i Mađarske, utakmica je potpuno izgubila ritam...

82. minut - Umalo da Vargas reši pitanje pobednika u Frankfurtu! Pobegao je napadač Švajcarske kompletnoj odbrani Nemačke, ali je, na sreću "pancera", za pola koraka bio u ofsajdu, ostaje 1:0. 

77. minut - Utakmica u Štutgartu je nastavljena, informacija o stanju Barnabasa Varge nema... Za to vreme, Švajcarci odolevaju Nemačkoj u Frankfurtu i na dobrom su putu da kao prvi izbore mesto u osmini finala. 

75. minut - Barnabas Varga iznet je sa terena, a njegovi saigrači su ga zaštitili od navijača i kamera. Nadamo se da je sa napadačem Ferencvaroša sve kako treba! 

74. minut - Muk na stadionu... Mađarski reprezentativci štite Vargu, a na teren ulazi još nekoliko lekarskih ekipa... 

 

 

69. minut - HOROR! Žestok sudar Angusa Gana i Barnabasa Varge, mađarski napadač ostao je bez svesti, lekarske ekipe su na terenu.

 

 

68. minut - Vode borbu Škoti i Mađari, ali bez lepog fudbala... Mnogo prekida i grubih startova u Štutgartu. 

Foto: EPAIMAGES

 

66. minut - Tri promene pravi selektor Švajcarske - Murat Jakin. Posao su odradili Ndoje, Embolo i Rider, a u nastavku će igrati Amduni, Vargas i Dua. Sa druge strane, rotira i Nagelsman ponovo, na klupu ide Andrih, a u igri je Bajer. 

63. minut - Još jedan udarac ka golu Švajcarske, svoj šut oprobao je Raum, ali lopta odlazi daleko preko prečke. 

61. minut - Dvostruka promena Julijana Nagelsmana, na terenu su Raum i Šloterbek, a na klupu se sele Ta i Mitleštat. 

57. minut - Kai Haverc je vukao loptu po levoj strani, ušao u kazneni prostor i taman kada je želeo da šutira sjajno je reagovao Akanđi. Vrhunska utakmica za štopera Mančester sitija...

53. minut - Totalna inicijativa Nemačke, Švajcarska se brani u dva niska bloka, a "panceri" ne uspevaju da pronađu put do Zomerovog gola. Sve bi bilo lakše da Nagelsman ima klasičnog napadača...

Foto: EPAIMAGES

 

49. minut - Bolje deluje reprezentacija Mađarske na startu drugog dela igre, razigrao se i Dominik Soboslai, no, Škoti uspešno odolevaju njihovim naletima. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Pokušavaju "panceri" da dođu do izjednačenja do odlaska na odmor, ali Akanđi ne dozvoljava da lopta uđe u kazneni prostor. Defanzivac Mančester sitija sada je presekao dodavanje Krosa koje bi Musijalu dovelo u gol-šansu. 

41. minut - PREČKA! Malo je falilo da Mađarska povede u Štutgartu preko Vilija Orbana. Štoper RB Lajpciga nakon kornera pogađa okvir gola, ostaje 0:0. 

39. minut - Nakon dugo vremena prete Nemci i to preko tandema Real Madrida Kros-Ridiger. Iskusni vezista poslao je dobar centaršut na drugu stativu, gađao je visoki štoper, ali pored gola. 

34. minut - Dva dobra naleta Mađara preko Miloša Kerkeza, ali bez Bornmuta još uvek ne uspeva da pogodi Barnabasa Vargu u srcu kaznenog prostora. 

Foto: EPAIMAGES

 

31. minut - Malo je falilo da Ndoj duplira prednost Švajcaraca, išao je snažni golgeter sam na Nojera, morao je da beži od sredine budući da ga je jurio Ridiger, usledio je neprecizan udarac. 

28. minut - GOOOOOOOOOL! Šok za "pancere", Švajcarska vodi golom Ndoja! Savršena akcija "sajdžija", lakši deo posla imao je napadač Bolonje - 1:0. 

 

 

23. minut - Imaće Škoti šansu da iz slobodnog udarca ugroze gol Petera Gulačija, svemu je prethodila loša reakcija Miloša Kerkeza. Ipak, imali su Mađari sreće budući da je Ralston loše centrirao. 

20. minut - Potpuno atipična situacija na meču Škotske i Mađarske! Četa Stiva Klarka imala je mali posed lopte u prva dva kola, danas - druga priča. Dominira "Tartan armija" i ima inicijativu na ovom meču. 

17. mintu - Ništa od gola... Glavni arbitar Danijele Orsato dobio je sugestiju iz VAR sobe, Džamal Musijala je neposredno pre Andrihovog gola srušio Ebišera. 

 

 

16. minut - GOOOOOOOOOL! Nemačka vodi u Frankfurtu! Ostavili su Švajcarci mnogo prostora Robertu Andrihu, vezista Bajer Leverkuzena dobro se namestio i pogodio bliži ugao Zomerovog gola - 0:1. 

13. minut - Imaju Nemci mnogo problema u organizaciji napada, četa Murata Jakina visokim presingom guši vezni red "pancera". 

8. minut - Evo ga prvo uzbuđenje u Štutgartu, oprobao je svoj udarac Bendeguz Bola, imao je problema Gan da zaustavi njegov udarac, ali se na vreme vratio Robertson i pokupio odbitak nakon golmanske reakcije. 

6. minut - Miran početak utakmice između Škota i Mađara. Mnogo posla ima glavni arbitar Fakundo Teljo usled brojnih prekida, najviše na sredini terena. 

Foto: EPAIMAGES

 

3. minut - Tek što je meč u Frankfurtu počeo, Nemci odmah prete. Dobio je Gindogan dobar dubinski pas, išao je kapiten "pancera" sam pred Zomera, ali u poslednjem momentu reaguje Fabijen Šar. 

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE MEČA

20:51 - Večerašnji okršaj u Frankfurtu posebno značajan je za karijeru Manuela Nojera! Iskusni golman će 18. put braniti mrežu Nemačke na kontinentalnim smotrama čime će se izjednačiti sa Bastijanom Švajnštajgerom na vrhu reprezentativne liste. Uz to, Nojer će nadmašiti Điđija Bufona i postati golman sa najviše nastupa na Evropskim prvenstvima. 

20:46 - Kratak uvod u ono kako rezultati mogu da utiču na meč između Nemačke i Švajcarske: 

Ukoliko Nemačka pobedi, kao neporažena ekipa ide dalje. 
Švajcarska ide dalje u slučaju da ne izgubi ili da Škoti ne pobede Mađarsku. 
Švajcarska će kao prva proći u narednu fazu ukoliko pobede Nemačku danas. 

20:40 - Pravdu na meču između Švajcarske i Nemačke deliće Italijan - Danijele Orsato, dok će glavni arbitar na utakmici Škotska-Mađarska biti Argentianc - Fakundo Teljo. 

20:29 - Reprezentacija Mađarske igra ispod očekivanja tokom kontinentalne smotre, ali uprkos tome pobeda nad Škotima večeras mogla bi da im bude dovoljna za nokaut fazu. 

20:13 - U dosadašnjem delu Evropskog prvenstva reprezentacija Nemačke ostavila je, uz Španiju, najbolji utisak. Ipak, večeras će imati verovatno i najteži izazov od starta turnira budući da će rival biti selekcija Švajcarske. 

20:01 - Škoti će ponovo imati ozbiljnu podršku "Tartan armije", gajde se uveliko čuju na stadionu u Štutgartu. 

Foto: EPAIMAGES

 

19:52 - Nakon dva kola tabela izgleda ovako: Nemačka ima šest bodova, Švajcarska četiri, Škotska jedan, dok je Mađarska bez bodova. 

19:30 - Danas na programu imamo dva meča, oba iz grupe A. Situacija je sledeća - Nemačka je već obezbedila nokaut fazu na Evropskom prvenstvu, ali bi u slučaju poraza od Švajcarske mogli da izgube prvo mesto. Sa druge strane, "sajdžije" još uvek nisu siguran učesnik osmine finala, a mnogo toga zavisi od utakmice koja se igra u Štutgartu. Tamo će rivali biti Škotska i Mađarska. 

18.11 - Danac Kristijan Eriksen na utakmici sa Engleskom izjednačio je rekord po broju odigranih utakmica za skandinavvku reprezentaciju, sa Simonom Kjerom - 132, a posle meča sa Srbijom mogao bi da ostane sam na vrhu.

- Oduvek sam bio ponosan na to da igram za svoju zemlju. Da, raduje me da će moj sledeći meč biti rekordan, ali ništa neće vredeti bez tri boda. Onda bih bio znatno srećniji tim dostignućem - priznao je Eriksen.

17.44 - Danski reprezentativac Tomas Dilejni pod znakom pitanja za meč sa "orlovima".
On od dolaska na Evropsko prvenstvo ima zdravstvenih problema. 
- Imao sam bolove u stomaku, bio sam u lošem stanju nekoliko dana. Ne znam šta je uzrok, ali sam kampovao u toaletu. Šetam sam se oko hotela, bio izolovan od svih. Sjajno je videti da su se momci vratili, srećan sam zbog toga - rekao je Dilejni. 

17.12 - Posle kazni UEFA šiptarima i ustašama oglasio se i FSS.

17.00 - Veliki broj srpskih navijača okupio se ispred baze naše reprezentacije uoči današnjeg popodnevnog treninga.

Foto: Informer

 

16.44 - UEFA je kaznila FS Albanije sa 47.500 evra zbog incidenata na meču protiv Hrvatske i vređanja Srbije.

Pored toga, Disciplinska komisija evropske "kuće fudbala" kaznila je i Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na meču protiv Albanije.

Foto: profimedia

 

16.24 - Albanski fudbaler Mirljind Daku suspendovan je od strane UEFA zbog vređanja Srba i Makedonaca. Po završetku utakmice sa Hrvatskom (2:2) Daku je sa megafonom u rukama uvredljivo skandirao na račun Srbije i Severne Makedonije.

16.19 - Jan Rajt, legenda Arsenala, nikako ne može da se pomiri sa odlukom VAR-a da ponište gol Romelua Lukakua na meču sa Rumunijom.

- Kao napadač, nikada neću moći da prihvatim tu vrstu ofsajda, posebno kada sa napadač trudi da kontroliše trk i pričamo o prednosti. Razumeo bih to da odbrambeni igrač i napadač gledaju u istom smeru, ovde pričamo o milimetrima, trebalo bi da napadač ima prednost. Ljudi kažu, to je ofsajd. ja ne mogu da prihvatim da je to ofsajd - jasan je Rajt.

Foto: EPAIMAGES

 

16.00 - Italijani pomno prate situaciju u hrvatskom taboru pred sutrašnji meč odluke u grupi B Evropskog prvenstva."Korijere delo Sport" je doneo tekst u kojem se postavblja pitanje ko ustvari vuče glavne poteze u reprezentaciji Hrvatske, oni najiskusniji igrači ili selektor Zlatko Dalić.

- Zlatko Dalić proučava poteze za utakmicu za ostanak na turniru, ali kao da ne želi da testira senatore iz svlačionice. U hrvatskoj bazi u Nejrupinu, severozapadno od Berlina, novinari se šale: da li je selektor taj koji vodi ekipu ili o njegovoj sudbini odlučuju Modrić i ostali senatori? To su uobičajene zlonamerne glasine koje kruže kada trener ili selektor vodi grupu igrača slavnijih od njega. Međutim, informacije koje su se pojavile na Evropskom prvenstvu sugerišu suprotno. Dalić je protiv Španije sklonio Ivana Perišića iz prvog tima, a u drugoj je protiv Albanije (2:2) na poluvremenu zamenio Marsela Brozovića. Dalić zapravo ne izgleda kao marioneta - piše "Korijere".

15.40 - Nekadašnji trener Partizana Gordan Petrić prokomentarisao je igru Srbije na Evropskom prvenstvu.

Foto: Starsportphoto

Gordan Petrić

 

-  Srbija igra veoma rizično, previše otvoreno, za moj ukus. Imamo tehnički potkovane igrače, to nije sporno. Ali, da li može drugačije? Piksi je napravio sastav za koji misli da je trenutno najbolji, a on je selektor i odlučuje o tome. Koliko je  pogodio u izboru? O tome možemo da diskutujemo - rekao je Gordan Petrić tokom gostovanja u emisiji "Sportlajt".

15.30 - Pobeda Nemaca se vrednuje kvotom 1.75, ukoliko prognozirate nerešeno, kvota je 3.75, dok se trijumf Švajcaraca vrednuje kvotom 4.90. Što se tiče meča Škotske i Mađarske, Koeficijent na Škotsku je 2.65, a identičan je i na Mađarski, dok je na iks 3.70.

15.10  - Škotlanđani  već okupirali Štutgart.

Foto: profimedia

 

 

15.08 - Nemačka i Švajcarske večeras igraju u Frankfurtu, dok se duel Škotske i Švajcarske održava u Štutgartu.

15. 06  - Glavni arbitar meča Srbije i Danske koji se održava u utorak (21.00) biće Francuz Fransoa Leteksije, kojem će pomagati zemljaci Siril Munije i Mehdi Rahmuni, dok će četvrti arbitar biti Donatas Rumšas iz Litvanije.

Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

 

 

15.03 - Fudbalski reprezentativac Srbije Veljko Birmančević na pres konferenciji pred duel s Danskom je izjavio da će on i njegovi saigrači ići isključivo na trijumf.

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

- Mislim da je u fudbalu najvažnije da svaki igrač stane pred ogledalo i kaže "ti si najvažniji", kada to uradimo, tada ćemo da ostvarimo rezultat. Odgovornost uvek postoji, moraš ti da uradiš sve što imaš do sebe, ne možeš da se oslanjaš na drugog. Kada daš 100 odsto, onda će i ovaj do tebe da da. Kako je rekao Živojin Mišić, ko nema strah, taj ide napred - rekao je Veljko Birmančević 

15.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen desetom danu Evropskom prvenstva u Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17