• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

28.06.2024

08:10

Petoro dece u bolnici zbog simptoma trovanja:  Svi mališani bili u istom akva parku

Lična arhiva

Društvo

Petoro dece u bolnici zbog simptoma trovanja: Svi mališani bili u istom akva parku

Podeli vest

Petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

Sva deca bila su u toku jučerašnjeg dana u akva parku u Bačkom Petrovcu, ali za sada nema potvrde da je reč o trovanju hlorom, jer se čekaju nalazi ispitivanja.

- Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku. O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja - potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Takođe, jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano, pa je zapravo reč o ukupno šestoro dece koja su se sa sličnim simptomima javila u bolnicu, a nakon posete pomenutom akva parku.

Iz akva parka se za sada nisu oglašavali povodom informacije da je do trovanja došlo i da postoje indicije da je u pitanju trovanje hlorom.

Podsetimo, prema tvrdnjama pojedinih roditelja, zbog reakcije na hlor u akva parku više dece je završilo u bolnici i jula 2022. godine.

Tada su se iz akva parka oglasili za medije, ističući da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o tvrdnjama tih roditelja ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.

- U vezi sa Vašim zahtevom obaveštavamo Vas ovim putem da nismo u mogućnosti da Vam damo bilo kakvu izjavu, a imajući u vidu da trenutno radimo na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem. Aqua Park, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju - naveli su tada u odgovoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija