• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2023

11:49

ZA NEPOSTOJEĆU EMISIJU NA RTS POTROŠENO 14 MILIONA DINARA! Klanšček: Podneću krivičnu prijavu, to je čisto kao dan

printscreen

Politika

ZA NEPOSTOJEĆU EMISIJU NA RTS POTROŠENO 14 MILIONA DINARA! Klanšček: Podneću krivičnu prijavu, to je čisto kao dan

Podeli vest

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je sinoć u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink da je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji

Kako je Klanšček rekao u sinoćnoj emisiji, a danas potvrdio i za N1, za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine. 

- Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema - rekao je Klanšček za N1.

Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.

- Podneću krivičnu prijavu. Za ‘Jedan dobar dan’ ide krivična prijava – to je čisto kao dan - istakao je Klanšček, koji je govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovnju spoljne produkcije.

Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaja za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.

Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 1 godinu

Zato i zbog mnogo čega drugog RTS ne prenosi nastupe najboljeg tenisera na svetu, več moramo da se snalazimo kako umemo i znamo da bi gledali Noleta. Sramota...

zora

pre 1 godinu

Ako se bolje proceslja naci ce se i druge stvari.Ko zna gde i za sta je odlazio novac.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija