• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.02.2023

16:05

Ministar Jovanović odbrusio Bošku Obradoviću: Vi biste da rušite ustavni poredak i sve rešavate silom! (Video)

printscreen

Politika

Ministar Jovanović odbrusio Bošku Obradoviću: Vi biste da rušite ustavni poredak i sve rešavate silom! (Video)

Podeli vest

U Narodnoj skupštini Republike Srbije danas se održava sednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje. Ideja i uopšte cilj održavanja Odbora je bio da ministar informisanja podnese izveštaj o radu, međutim deo opozicionih članova Odbora imao je, po običaju, neke druge ideje

 

Predsednik Dveri Boško Obradović iskoristio je priliku da pokuša da prikupi jeftine političke poene pitajući ministra šta je uradio da zaštiti uhapšenog “novinara”, urednika portala Srbin Info Dejana Zlatanovića, koji je prošle nedelje na protestu ispred predsedništva pozivao na nasilno rušenje ustavnog poretka. 

Iako je cela Srbija čula reči Dejana Zlatanovića, izgovorene sa govornice okupljenima a ne u svojstvu novinara, koje su podsećamo glasile “Ko potpiše, njega ubiše”, uprkos tome što su takve izjave naišle na nedvosmislenu osudu svih objektivnih ljudi i bez obzira na to što su se na tom skupu čule i poruke poput one da su “spremni na mnogo više od nereda”, neke desničarske organizacije misle da će na tom nemilom događaju uspeti da podignu svoj poluljani rejting.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je nakon toga poslaniku Obradoviću da mu je interesantno da vidi njegovu frustraciju i da je jasno kako bi on rešavao probleme, kada bi se našao na vlasti. “Vi želite nasilno rušenje ustavnog poretka i haos u našoj državi. Vi biste rešavali sve što treba mimo zakona, onako kako vi znate – silom”, istakao je ministar.

Interesantno je da se tokom govora ministra Jovanovića, odmah čuo i poslanik Aleksandar Obradović Ćuta, koji je rekao da ovo nije tema sednice Odbora i da on “ovo ne želi da sluša”, ali se nikako nije oglasio kada je Boško Obradović prvi započeo skretanje sa teme i priču o gospodinu Zlatanoviću koji je nalazi u pritvoru, po nalogu tužilaštva.

Ovaj deo zasedanja Odbora za kulturu i informisanje završen je podnošenjem izveštaja ministra koji je istakao da je u fokusu Ministarstva rad na izmeni zakona u oblasti informisanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija