• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.04.2023

08:16 >> 12:52

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE SRBIJE - Usvojen paket mera dogovoren na sastanku Vučića sa Srbima sa KiM

Tanjug

Politika

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE SRBIJE - Usvojen paket mera dogovoren na sastanku Vučića sa Srbima sa KiM

Podeli vest

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici paket mera koji je dogovoren na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije u četvrtak, 13. aprila u Raški.

Kako je saopštila Vlada Srbije, paket mera zaštite prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva i vitalnih državnih i nacionalnih interesa na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija obuhvata pet tačaka, a prva od njih je da Republika Srbija zahteva hitnu reakciju međunarodne zajednice kako bi Privremene institucije samouprave u Prištini (PIS u Prištini) momentalno prekinule kršenje sporazuma o registarskim tablicama i omogućile potpunu i ničim ometanu slobodu kretanja Srbima čija vozila koriste legalne i legitimne registarske tablice Republike Srbije.

U cilju zaštite ovog neotuđivog ljudskog prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva, neophodno je da PIS u Prištini bez odlaganja postupe u skladu sa svim sporazumima iz Dijaloga, ali i svim drugim relevantnim međunarodno-pravnim dokumentima, ističe se u saopštenju. 

U tom smislu, srpski pregovarački tim ovlašćuje se da, u skladu sa pravima koja su srpskoj strani garantovana dosadašnjim sporazumima o registarskim tablicama, učini dodatni napor za iznalaženje kompromisnog rešenja po ovom pitanju. 

U slučaju da PIS u Prištini odbace kompromisno rešenje i nastave da na Kosovu i Metohiji onemogućavaju slobodu kretanja Srba i drugih građana koji koriste legalne i legitimne tablice Republike Srbije, nadležni organi Republike Srbije će uzvratiti snažnim i adekvatnim političkim merama u zaštiti ustavnog poretka. U tom slučaju, državni organi će prema vozilima sa registarskim tablicama koje izdaju PIS u Prištini preduzeti ciljane arbitrarne mere, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije. 

Kako se ističe, druga tačka je da je bezuslovno i hitno formiranje Zajednice srpskih opština na KiM apsolutni preduslov svih daljih koraka u Dijalogu, kao i preduslov za povratak Srba u pokrajinske institucije i njihovo bilo kakvo dalje političko delovanje u Pokrajini. 

PIS u Prištini su dužne da obezbede da se formira ZSO isključivo u skladu sa četiri sporazuma koji su u Dijalogu do sada postignuti po ovom pitanju. To znači da ZSO mora imati sve pravne i druge garancije koje su propisane Prvim sporazumom i Planom implementacije i Sporazumom o delokrugu i mandatu Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO iz 2013. godine, kao i sve elemente koji detaljno definišu njen poseban pravni položaj, ciljeve, strukturu, organe, nadležnosti, izvore finansiranja i sve druge činioce koji su precizno definisani Opštim principima iz 2015. godine.

Pod trećom tačkom ističe se da se albanske policijske snage PIS u Prištini protivpravno nalaze na severu KiM, gde brutalno terorišu mirne Srbe koji tu žive. Predstavnici nadležnih međunarodnih civilnih i bezbednosnih misija na KiM dobro su upoznati sa time, kao i sa činjenicom da PIS u Prištini kroz prisustvo tih snaga krše odredbe Prvog sporazuma koje regulišu pitanje policijskog prisustva na severu KiM. Zbog toga Vlada Republike Srbije traži od pomenutih međunarodnih misija da, u skladu sa obavezama koje im propisuje Rezolucija SB UN 1244, hitno preduzmu mere za zaštitu života i prava Srba i obezbede povlačenje albanskih policijskih snaga PIS u Prištini. 

Kao četvrta tačka navedeno je da Vlada Republike Srbije oštro osuđuje nedemokratski pokušaj PIS u Prištini da održi izbore za lokalnu administraciju u četiri većinski srpske opštine na severu KiM. 

Vlada Republike Srbije smatra da ovakvi izbori nemaju nikakvog smisla, jer PIS u Prištini ovim putem nastoji da stvori situaciju u kojoj će 2 odsto albanskog stanovništva na severu KiM upravljati i odlučivati nad 98 odsto Srba koji tu žive. Ovaj potez razotkrio je u punoći antidemokratski karakter PIS u Prištini, kao i političku ambiciju njenog predvodnika Aljbina Kurtija da sa manje od 2 odsto glasova postane faktički gradonačelnik Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana i severne Kosovske Mitrovice, ističe Vlada Srbije.

Vlada Republike Srbije podržava odluku legitimnih političkih predstavnika Srba na KiM i čitavog srpskog naroda da ne učestvuju u tom nedemokratskom i nelegitimnom procesu, kao i njihovu odlučnost da će se vratiti u politički život PIS u Prištini tek kada budu ispunjeni dobro poznati uslovi uspostavljanja ZSO, omogućavanja slobode kretanja Srba u skladu sa dogovorenim sporazumima o registarskim tablicama i povlačenja protivpravno raspoređenih albanskih policijskih snaga sa severa KiM.

Kao peta tačka navedeno je da će Republika Srbija preduzeti sve zakonite političke i ekonomske mere kako bi osigurala zaštitu života i osnovnih ljudskih i političkih prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva na KiM. Takođe će pojačati mere kojima će omogućiti nastavak sveobuhvatnog socijalnog i ekonomskog napretka srpskih sredina. U tom cilju, Vlada Republike Srbije će, kroz poseban investicioni program, ubrzati infrastrukturni razvoj tih sredina i povećati mere finansijske podrške privredi, poljoprivrednicima, mladima i socijalno ugroženim kategorijama.

Kako se ističe, odredbe ovog Paketa mera od tačke 1. do 5. su obavezujuće za sve organe državne uprave, posebne organizacije, službe Vlade, sve funkcionere, kao i pregovarače srpske strane u Dijalogu Beograda i Prištine.

Dodaje se da je Vladi Srbije bilo važno da se, zbog posvećenosti boljem životu Srba na Kosovu i Metohiji, ove mere usvoje što pre, te je sednica zakazana u najkraćem roku.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marijana

pre 1 godinu

Srbima na KiM treba dati punu podršku u ovim trenucima, treba se svi složno udružiti.

Željko

pre 1 godinu

Odgovorna država Srbija čini sve da Srbima na KiM omogući bezbedan zivot.

Filip

pre 1 godinu

Srbija će uvek biti podrška srpskom narodu na KiM.

Bojana

pre 1 godinu

Ministri su upoznati sa zaključcima, sada ce zvanicno doneti odluku da li se slazu a verujem da da, jer su zaključci neki osnovni zahtevi za normalan zivot na KiM.

Iva

pre 1 godinu

Svi zaključci doneti u razgovoru sa Srbima sa KiM su odlični i još jednom će ih potvrditi i Vlada Srbije i nastaviti da radi na njihovom sprovodjenju.

Saša

pre 1 godinu

Srpski narod na KiM u svakom trenutku moze računati na maksimalnu podršku Srbije.

Caca

pre 1 godinu

Srbija nikada neće odustati od borbe za interese svoga naroda!

Nana

pre 1 godinu

Verujem da ce Vlada RS usvojiti tih 5 zakljucaka, jer im je u interesu da zastite Srbe sa KiM.

Andrijana

pre 1 godinu

Veoma bitna sednica danas. Veoma bitno pitanje je na stolu.

Helena

pre 1 godinu

Ubedjena sam da ce svih 5 zakljucaka biti usvojeno jer idu nedvosmisleno u prilog nasem narodu na KiM.

Iris

pre 1 godinu

Raduje me vest da će danas biti sednica Vlade Srbije!

Davor

pre 1 godinu

Dobro je sto se insistira na slobodi kretanja Srba na KiM, i sto ce taj zakljucak biti usvojen.

Goran

pre 1 godinu

Na današnjoj sednici će ministri razmatrati i usvojiti zaključke sa sastanka u Raškoj

Ana

pre 1 godinu

Najbitnije je da naš narod sa KiM zna da ima ogromnu podršku našeg predsednika i Predsednice Vlade, a sveg srpskog naroda, u teškom su položaju zbog Kurtijevog nasilnog režima, samo se nadam da će to sve proći.

Tanja

pre 1 godinu

Država se na sve legitimne načine bori da zaštiti Srbe na KiM

Milos

pre 1 godinu

Vredno se radi na resavanju problema KiM. Nema odmora.

Ana

pre 1 godinu

Nadam se da ćemo nakon sednice biti korak bliže miru i bezbednom životu Srba na KiM.

Kaja

pre 1 godinu

Nadamo se da će zaključci biti dobri za naš narod na KiM.

Tanja

pre 1 godinu

Samo ekonomski jaka i stabilna država može da pomogne svojim građanima

Jovan

pre 1 godinu

Vičić kao ugledni predsednik jedne drzave sve predoci svojim Ministrima. Tako i treba.

Tanja

pre 1 godinu

Srbija je uvek uz Srbe sa KiM i zaštitnice ih maksimalno

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic ce sa premijerkom i ministrima analizirati sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM

Marija

pre 1 godinu

Sednica Vlade Srbije biće održana danas u 11 sati, a pred članovima vlade naći će se zaključci sa sastanka predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Jasmina

pre 1 godinu

Za nekog neradni dan i vikend dok za neke i nije mora se vredno raditi i resavati problemi koji su na KiM.

Julijana

pre 1 godinu

Svakodnevni rad i zalaganje za Srbe i KiM.Maratonska bobrba Aleksandra Vucic,da spase i sacuva narod i teritorije Srpske koje drugi otese i izdadose.

Ivana

pre 1 godinu

Vlada na sednici za zajedan zakljucak za situaciju na KiM

Jela

pre 1 godinu

Verujem u nas vrh drzave i njihove zakljucke po pitanju KiM

Mila

pre 1 godinu

Ministri ce biti upoznati sa razgovorima Srba sa KiM i predsednika Vučića i nadam se da će doći do nekog pozitivnog rešenja za njih!

Dragana

pre 1 godinu

Na sednici vlade će glavna tema biti razgovori sa Srbima na KiM-u.

Mirka

pre 1 godinu

Vlada Srbije će biti upoznata sa svim činjenicama i stanjem na KiM!

Toma

pre 1 godinu

Ministri vlade će doneti važne zaključke o razgovorima sa Srbima na KiM-u.

Roman

pre 1 godinu

Vlada Srbije radi punom parom i za vreme Uskršnjih praznika

Mila

pre 1 godinu

Sednica na kojoj će biti iznet dogovor izmedju Vučića i prestavnika Srba sa KiM!

Milovan

pre 1 godinu

Vlada će danas usvojiti tačke koje su tražili Srbi sa Kosova i Metohije. Sve zahteve Srba vlada će danas usvojiti

Sonja

pre 1 godinu

Nadamo se dogovoru i sve da prodje u najboljim odnosima!

Jela

pre 1 godinu

Predsednik Vucic danas na sednici Vlade sa premijerkom i ministrima analizirati sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

Mara

pre 1 godinu

Srbi sa Kosova i Metohije su svakodnevno izloženi provokacijama i zaplašivanjem sa ciljem da zauvek napuste svoja ognjišta ,ali vlada i predsednik Vučić to neće dozvoliti.

Milica

pre 1 godinu

Ocekujemo postizanje pozitivnih dogovora na danasnjoj sednici kada je rec o nasem narodu na KiM. Ovi sastanci jasno pokazuju da nas narod nikad nije sam,da nas predsednik sa svim clanovima vlade brine o svom narodu i zadovoljenju njihovih interesa.

Sani

pre 1 godinu

I danas je pred nama tezak zadatak ali bez sumnje ce se pronaci najbolje moguce resenje!

Markos

pre 1 godinu

Mi Srbi moramo da gledamo na sebe i da radimo u nasem interesu

Petar

pre 1 godinu

Srbi sa KIM su izneli svoje zahteve,a na Vladi Srbije je da to realizuje

Milja

pre 1 godinu

Srbi su ujedinjeni kada nam je teško, pa tako i vlada i državnici Srbije

Jovan

pre 1 godinu

Da danas prodje sve u najboljem redu, da nasi ljudi dole zive bolje i da se zajednicki izborimo za te ljude.

Olja

pre 1 godinu

I Vlada i predsednik se trude da na najbolji mogući način pomognu Srbima sa KiM.

Tijana

pre 1 godinu

Verujem da ce se ova sednica Vlade uspesno zavrsiti.

Nena

pre 1 godinu

Verujem da će Vučić učiniti sve da nas narod živi normalnim životom na KiM.

Ana

pre 1 godinu

Važna sednica Vlade jer se pod hitno mora zsustaviti Kurtijev teror nad Srbima na KiM.

Sanja

pre 1 godinu

Verujem da ce se zaključi razgovora pozitivno završiti.

Cecilija

pre 1 godinu

Ministri ce danas da se izjasne o zakljucčima donetim na sastanku u Raskoj.

Dara

pre 1 godinu

Srbi sa KiM i Vucic su doneli predlozili sjajne zakljucke, koje ce Vlada Srbije, sigurna sam sve do jednog usvojiti.

Katarina

pre 1 godinu

Jos jedna radna subota za nas parlament, verujem u masu vladu i put kojim idu.

Sara

pre 1 godinu

Tesko Srbi na KiM zive maksimalno im treba pomoci jer bez njih nema ni Kosmeta.

Olja

pre 1 godinu

Pred ministarima danas svi zaključci razgovora predsednika sa Sebima na K i M i pronalaženje najidealnijeg rešenje.

Vojko

pre 1 godinu

Treba što pre sve odluke sprovesti u delo jet Srbi na KiM to zaslužuje.Pored svih mera treba sačuvati i mir da bi mogli napredovati u ekonomiji a samim tim još više pomagati našem narodu na KiM.

Lenka

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će danas uputiti ministre i poslanike o trenutnom stanju na KiM!

Sudija Ris

pre 1 godinu

Srbi sa Kosmeta osecaju jasnu podrsku svoje Vlade RS

Mira

pre 1 godinu

Jos jedna radna subota za nasu Vladu..Svaka cast.

Zora

pre 1 godinu

Vlada Srbije predano radi na pomoci srpskom narodu na KiM.

Vesna

pre 1 godinu

Vuciceva borba za nas narod na KiM mora da da rezultate,samo treba malo strpljenja.

Dr

pre 1 godinu

Vlada Srbije da istraje u naporima da se očuva mir i stabilnost.

Misa

pre 1 godinu

Svaki razgovor i potez predsednika iznosi se pred vladu jer samo transparentnost i iskrenost mogu dovesti do pronalaska najboljeg resenja.

Sandra 60

pre 1 godinu

Vučić je razgovarao sa predstavnicima srpskog naroda sa KiM i sve ono što je dogovoreno danać će se staviti pred članove Vlade.

Ljubica

pre 1 godinu

Rešavaju se važna pitanja vezana za narod koji živi na KiM.

Jojo

pre 1 godinu

Što pre sprovesti plan predsednika i premijerke za Srbe sa KiM.

Ena

pre 1 godinu

Jako teška situacija jer međunarodna zajednica ne reaguje na svakodnevne terorističke napade albanaca na KiM. Srbima na KiM je sad najpotrebnija pomoć Srbije.

Miki

pre 1 godinu

Srbija će dodatno pomoći svoj narod na KiM i time ih podrzati da ostanu na svom ognjištu

Kale

pre 1 godinu

Na današnjoj sednici Vlade Srbije biće predstavljeni zaključci sastanka sa kosovskim Srbima, a sve u cilju kako bi im se pomoglo, i kako bi se sačuvali mir i bezbednost.

Zox

pre 1 godinu

Nije bitno koji je dan i da li je radni dan ili radna subota, bitna je sudbina nasih gradjana u nasoj juznoj pokrajini

Maja

pre 1 godinu

Srbi sa KiM su deo našeg naroda koji mora biti sačuvan za dobro Srbije.

Nikola

pre 1 godinu

Vučić na političkoj i ekonomskoj osnovi čini sve da zaštiti srpski narod na Kosmetu od Kurtijeve surove represije i tražeći ispunjenje obaveze međunarodne zajednice.

Sanja

pre 1 godinu

Srpski narod na Kosovu i Metohiji ima zaštitu svoje zemlje Srbije i Vučića, koji nikada neće dozvoliti teror nad našim narodom.

Ceca

pre 1 godinu

Ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji će tamo i ostati, na svojim ognjištima, u svojim domovima.

Ema

pre 1 godinu

Mir i stabilnost je ono sto treba ljudima na KiM.

Ivana

pre 1 godinu

Borbi za zaštitu interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Vučić je u potpunosti posvećen!

Maja

pre 1 godinu

Za Vucica su Srbi i Srbija uvek na prvom mestu.

Pera

pre 1 godinu

Nadam se da ce se preduzeti svi diplomatski nacini da se zastite nasi ljudi na KiM.

Nikola

pre 1 godinu

Mirom i stabilnošću uspećemo na tom putu očuvanja ljudi na Kosovu i Metohiji.

Ivana

pre 1 godinu

Podrska Srbima na KiM, da istraju i izbore se za svoja prava. Vucic ce pomoci da se to i ostvari.

Sanja

pre 1 godinu

Srbi imaju poverenje u svog predsednika i zato ima veliku podrsku svih.

Dragana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će učiniti sve što je potrebno kako bi naš narod na KIM počeo konačno da živi dostojanstveno i bez stresa.

Cedomir

pre 1 godinu

Očekujemo da vlada maksimalno zaštiti nas narod na KiM.

Bojana

pre 1 godinu

Očekujemo pozitivne vesti u interesu srpskog naroda na Kosmetu!

Bojan

pre 1 godinu

Vucic radi sve za dobrobit građana na KIM i hvala mu na tome!

Jelena

pre 1 godinu

Narod zna da Vucic cini sve kako bi se popravio polozaj Srba na Kosmetu i znamo da ce u tome i uspeti!

Davor

pre 1 godinu

Ja verujem u naš vrh države po pitanju stanja naseg naroda na Kosmetu i znam da ce to biti reseno!

Djordje

pre 1 godinu

Narod na KIM treba da zna da u svemu ovome nisu sami, uz njih je Vucic, drzava i ceo srpski narod gde god da se nalazi!

Anja

pre 1 godinu

Za polozaj Srba na KiM treba se boriti svakodnevno i to Vucic i radi i znamo da ce uspeti i ovu situaciju da resi!

Vera

pre 1 godinu

Dans ce biti usvojeni zakljuci koji su od vitalnog znacaja za nas narod na Kosmetu!

Mile

pre 1 godinu

Nas narod na Kosmetu trpi nevidjenu torturu od strane kurtija i znamo da ce Vucic uraditi sve da ih zastiti.

Davorinka

pre 1 godinu

Danas ce Vlada da usvoji svaki zakljucak jer su u interesu srpskog naroda.

Mila

pre 1 godinu

Nadam se da će bar ova sednica proteći mirno i da će sve biti usvojeno. Našem narodu na KiM je to najpotrebnije.

Gorda

pre 1 godinu

Predsednik je stao uz svoj narod, kao i ostali ministri sto jasno pokazuje jedinstvo i snagu Srbije u ovim teskim danima.

Daca

pre 1 godinu

Srbi na KiM zaslužuju pomoć i podršku, Vlada Srbije će doneti najbolju odluku.

Ana

pre 1 godinu

Vučić sve radi za bolji život srpskog naroda. Ocekujemo pozitivne vesti u interesu srpskog naroda na KIM.

Maja

pre 1 godinu

Predsednik zeli sve da uputi o situaciji na Kosovu.

Pera Detlić

pre 1 godinu

Usvojiti zaključke i ostati pri naporima da se očuva mir.

Rada

pre 1 godinu

Vucic ce sve uraditi da zastiti Srpski narod na KIM.

Mile

pre 1 godinu

Vučić brine o svom narodu i pomaže našim ljudima na KIM.

Suza

pre 1 godinu

Zajedničkim radom, sve dvoumice lakše se rešavaju. Očekujemo od ovog sastanka samo dobra rešenja.

Kiki

pre 1 godinu

Vucic ce ojacati Srpske sredine i nas narod na KIM.

Joza

pre 1 godinu

Predsednik ce svim politickim i pravnim merama ocuvati mir,stabilnost i nas narod na KIM.

Jasna

pre 1 godinu

Očekujemo najbolje moguće zaključke, uostalom to od Vucica i očekujemo. Podrška u borbi za bolje život našeg naroda na KiM.

Vanja

pre 1 godinu

Nema odmaranja ni subotom, o važnim temama se radi, nadamo se najboljem ishodu.

Nena

pre 1 godinu

Srbe ima ko da zastiti. Ova vlada to danas i dokazuje

Ivan

pre 1 godinu

Očekujemo da sve prođe u redu, veoma važne teme na dnevnom redu!

Rosa

pre 1 godinu

Nadamo se dobrom ishodu sednice! Sve su bitne teme za nas narod na kim na dnevnom redu!

Cile

pre 1 godinu

Zakljuci sa Srbima sa KiM treba izneti na sednici Vlade.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Borba za bezbednost naseg naroda se nastavlja!

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Sigurna sam da ce nase rukovodstvo najbolje moguce odgovoriti na izazove

Miloš Nešković

pre 1 godinu

U ovim teškim vremenima, važno je da srpski narod ima lidera poput predsednika Vučića koji se bori za njihove interese.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Država Srbija mora biti ujedinjena u borbi za očuvanje svoje teritorije, kao što to radi predsednik Vučić.

Dušan

pre 1 godinu

Vučiu i Vlada Srbije čine sve da pomognu i pruže zaštitu srpskom narodu na KiM

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Pohvalno je da se predsednik Vučić redovno sastaje sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i sluša njihove probleme.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Siguran sam da će vlada republike Srbije i Vučić pronaći najbolje rešenje za situaciju na KiM.

Lola

pre 1 godinu

Nadamo se da će sastanak proći u najboljem redu.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Siguran sam da će vlada republike Srbije i Vučić pronaći najbolje rešenje za situaciju na KiM.

dragica

pre 1 godinu

Siguran sam da će vlada republike Srbije i Vučić pronaći najbolje rešenje za situaciju na KiM.

Jela

pre 1 godinu

Zna naš narod na KiM ko se iskreno bori za njihovu bezbednost i njemu daju svoje poverenje.

Ana

pre 1 godinu

Verujem da ce vlada usvojiti sve dogovoreno sa predstavnici Srba sa KiM.

Jovan

pre 1 godinu

Ova vlada misli na svoj narod i sigurno ce naci resenje da srbi na KiM budu bezbedni i mirni

Ivan

pre 1 godinu

Zaključci su takvi da naš narod na Kosmetu se neće osetiti ugroženim.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Danas se usvajaju zahtevi dogovoreni sa nasim narodom sa KiM.

Igor

pre 1 godinu

Verujemo se da će mudra politika našeg predsednika obezbediti normalne uslove za život Srbima koji zive na KiM.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Srbija i Vucic cine sve sto je u njihovoj moci da pomognu Srbima na KiM

Bane

pre 1 godinu

Zaista veoma vazan razgovor i tema ocekuju ministre na danasnjoj sednici.

Marija

pre 1 godinu

Zakljucni sastanak da se sve najbolje i najgore izvuce posle sastanka sa predstavnicima... i ne sumnjam da Srbija i predsednik zauzeti stav u zastitu naseg naroda

Petar

pre 1 godinu

Naš narod na Kosmetu neće oskudevati ni u čemu, jer je njegova Srbija tu.

Janko

pre 1 godinu

Ne sumnjam da će ih vlada jednoglasno usvojiti...

Sanja

pre 1 godinu

Vučić je pripremio zaključke koji će dodatno ojačati naš narod na KiM i stvoriti uslove da naš narod na KiM bude zaštićen od albanskog terora.

Hana

pre 1 godinu

Nema povlačenja, nema predaje. Kosovo i Metohija su Srbija.

Srdjan

pre 1 godinu

Bez sumnje ce da Vlada Srbije usvoji ove zakljucke i poboljsa ekonomski polozaj Srba na KIM i time im da vetar u ledja za opstanak i pored terora Albanaca na celu sa Kurtijem.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Jako važna sednica,naš narod na KiM nije sam

Betmen

pre 1 godinu

Velika podrska predsedniku u borbi za ocuvanje interesa Srba sa KiM.

Marko

pre 1 godinu

Važno je da svako bude obavešten u lancu i da se radi kao tim u borbi za KIM.

Sloba

pre 1 godinu

Srpski narod sa KiM će uvek moći da računa na pomoć i podršku Vučića i Vlade Srbije.

Hana

pre 1 godinu

Vučić se bori za očuvanje našeg naroda na KiM i njihove bezbednosti.

Mina

pre 1 godinu

Formiranje ZSO ključno za dalji opstanak Srba na KiM, danas sednica sa ministrima

Sonja

pre 1 godinu

Ova sednica Vlade Srbije pokazuje da su pitanja Kosova i Metohije visoko na agendi državnog rukovodstva, što je od ključne važnosti za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Mare

pre 1 godinu

Ova vest može da doprinese povećanju poverenja Srba na Kosovu i Metohiji u državne institucije, što je važno za stabilnost i razvoj regiona.

Mitar

pre 1 godinu

Zaključci sa sastanka mogu da doprinesu stvaranju boljih uslova za život Srba na Kosovu i Metohiji, kao i zaštiti njihovih prava i interesa u dijalogu sa Prištinom.

Ana

pre 1 godinu

Na čelu države imamo odgovorne ljude koji brinu o svakom svom.gradjaninu., naš narod na KiM ima pomoć i podršku Srbije.

Kika

pre 1 godinu

Оно што каже председник и испуни! Мислила сам да ће бар сада да одморе, али нема паузе!

Maja

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se svim silama bori za Srbe na KiM i za najvecu svetinju Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić i Vlada Srbije čine sve što je u njihovoj moći da pomognu napaćenom narodu na Kosovu i Metohiji

Pavle

pre 1 godinu

Cak i u vreme praznika Vlada zaseda i usvaja odluke znacajne za Srbe na KIM. Time pokazuje koliko je svim clanovima Vlade stalo do Kosmeta i kosmetskih Srba.

Branka

pre 1 godinu

Danas u 11h počela je sednica vlade na kojoj je Vučić izneo pred ministre zaključke sa sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Raškoj.

Maša

pre 1 godinu

Sigurna sam da će Vučić odraniti svaki naš stav i braniti Kosmet.

Nena

pre 1 godinu

Nadamo se pozitivnom ishodu sastanka, jer Vučić će sigurno dati sve od sebe da se nađu rešenja za sve.

Saša

pre 1 godinu

Sastanak je jako bitan, zato želim svima puno sreće na sastanku.

Nikola

pre 1 godinu

Vučić ne prestaje da se bori, njemu je bitno da njegov narod živi u miru.

Isidora

pre 1 godinu

KiM je naša svetinja i tako će ostati zauvek.

Filip

pre 1 godinu

Borićemo se za naš Kosmet jer to je naše ognjište.

Lazar

pre 1 godinu

Vučić nikada nije odustao od KiM, već se svakim danom bori sve više za slobodu i mir srpskog naroda.

Ana

pre 1 godinu

Svi su jako nestrpljivi da čuju o čemu se sve pričalo na sastanku, puno sreće.

Marica

pre 1 godinu

Iza Vučića stoji narod koji će se zajedno sa njim boriti za očuvanje Kosmeta!

Mama

pre 1 godinu

Ako se ovaj zaključak danas usvoji to će značiti veću sigurnost našeg naroda na KiM

Stevan

pre 1 godinu

Podrška za Vučića koji u toj borbi nije sam, svi smo uz njega.

Trajko

pre 1 godinu

Od samog dolaska na vlast Vucic se bori za bolji polozaj Srba na KIM

Zlata

pre 1 godinu

Vlada Srbije pokusava da pomogne Srbima na KiM i u konstantnoj borbi je kako bi očuvala mir i stabilnost u regionu.

Pavle

pre 1 godinu

Bez obzira na sve pritiske Vučić od svojih stavova ne odustaje

LaZa

pre 1 godinu

Vučić od svojih stavova ne odustaje, zato i ima ogromnu podršku i poštovanje svih građana Srbije!

Vuk

pre 1 godinu

Svih pet tačaka koje je donelo naše rukovodstvo, na čijem čelu je Vučić, ima za cilj da što više obezbedi sigurniji, bezbedniji i stabilniji život našem narodu na KiM.

Tea

pre 1 godinu

Srpski narod na KiM zna da nije sam, Vučić i svi građani Srbije su uz njih

Zox

pre 1 godinu

Брига о грађанима и њиховој безбедности увек на првом месту. Браво!!!!!!

Penzioner

pre 1 godinu

Cudo bi bilo da nije usvojena Odluka da se i dalje daje za Kosovo !!! Izdvajao moj deda, pa moj otac i ja ceo radni vek, a sada ce i moj sin i unuci !!!! DOKLE VISE ...ima li KRAJA da se "sipa ko u bunar" !!!!????????????????????

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija