• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo online

25.04.2023

15:57

Vulović: Novi zakon o eksproprijaciji nastavak Kurtijeve antisrpske politike

Politika

Vulović: Novi zakon o eksproprijaciji nastavak Kurtijeve antisrpske politike

Podeli vest

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović izjavio je danas da novim zakonom o eksproprijaciji, za koji su pokrenule proceduru vlasti u Prištini, kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom.

- Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom. Šta Srbi misle o Kurtiju i njegovoj vlasti pokazali su na izborima u nedelju, klasičan primer nezadovoljstva i odnosa Prištine prema srpskoj populaciji je to da je u Zubinom Potoku izašlo nula glasača srpske populacije - rekao je Vulović.

Dodao je da je Kurti u Zubinom Potoku izvršio eksproprijaciju nasilno.

- A onda je u sledećih mesec dana doneo skupštinske odluke da bi tu svoju nasilnu eksproprijaciju opravdao. Sve je to radio bez javnih rasprava, bez učešća lokalnog stanovništva i opet radi isto. Ministarstvo životne sredine i regionalnog razvoja radi na novom zakonskom aktu koji je opet isključivo antisrpski - rekao je Vulović.

Dodao je da ono što u prošlom zakonu nije postojalo sada je decidno podvučeno i napisano da se odnosi i na policijske i vojne objekte i infrastrukturu.

- Ono što je još gore, do sada je zakon podrazumevao eksproprijaciju smo određenog zemljišta koje je neophodno za izgradnju takvih objekata, a sada se toliko, da ne kažem oslilio da hoće da vrši i eksproprijaciju i okolnog zemljišta. Znači bukvalno sve ono što on misli da mu smeta u realizaciji antisrpske politike, on će to da spovede - istakao je Vulović.

Dodao je da će se Srbi kao i do sada mirnim i i demokratskim putem boriti.

- Upoznaćemo sa ovim sve međunarodne faktore od Evropske Unije, ambasadora Kvinte, OEBS i sve koji su za to nadležni, a žalićemo se i zvaničnim organima u Prištini, pravosuđu i tužilaštvu - naglasio je Vulović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija