• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2023

11:37

KURTI NEDVOSMISLENO POKAZAO DA ŽELI RAT! Petković: Svojim potezima pokušava da sever KiM uvede u sukobe!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

KURTI NEDVOSMISLENO POKAZAO DA ŽELI RAT! Petković: Svojim potezima pokušava da sever KiM uvede u sukobe!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na najnovije provokacije premijera lažne države Aljbina Kurtija.

Saopštenje Petra Petkovića prenosimo u celosti:

- Okupacioni gaulajter Aljbin Kurti danas je nedvosmisleno pokazao da želi i sanja rat i da čitav sever Kosova i Metohije uvede u sukobe!

On je danas naredio svojoj odbornici Aidi Ferati da na sednicu Skupštine opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici  uvrsti tačku dnevnog reda o otvaranju mosta na Ibru koji deli severni u južni deo grada i koji predstavlja važan bezbednosni bedem za Srbe na KiM.

Cilj ovog Kurtijevog jednostranog i protivpravnog poteza jeste da dovede do novih tenzija i provokacija na račun mirnog srpskog naroda na severu KiM.

Za to koristi svoje nelegitimne i lažne predstavnike i odbornike na severu Kosova i Metohije. Za ovu odluku glasalo je 11 odbornika iz Prištine, dok je jedan bio uzdržan i jedan odbornik protiv.

Otvaranje mosta na Ibru deo je dijaloga Beograda i Prištine, a ne lokalnih Kuritjevih nelegalnih gaulajtera. 

O ovom poslednjem ratnohuškačkom potezu Kurtija odmah sam obavestio sve međunarodne prestavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i očekujemo da smire i zauzdaju Kurtija koji sve čini da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština i uništi dijalog u Briselu 2. maja. 

Nema napretka ni normalizacije odnosa dok god Kurti povlači ovakve jednostrane poteze kojima ceo sever KiM hoće da uvede u ratno stanje i na zapadu je da takve poteze Prištine spreče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hogar

pre 1 godinu

Provokacija???!!! Zašto je BG dogovorio otvaranje mosta na Ibru??? I kažete Priština ne poštuje dogovoreno!!! Treba se pomiriti s činjenicom da je Kosovo DRŽAVA,članica Savjeta Evrope,o dok god se srbija mješa u unutrašnje stvari druge države-Kosova,neće biti ničega dobrog za tampanje srbe!!! Vučić dole samo štiti kriminalce

Ja

pre 1 godinu

Jedini ko zeli i spominje rat je vlast u Srbiji i sve to po nalogu Rusije. Srbija destabilizuje Balkan i to je cinjenica. Jednom radikali, uvek radikali. Vreme je za vize i sankcije i za vracanje Srbije na fabricka podesavanja. Naravno, pametni ljudi napustaju ovu banana drzavu i odlaze na zapad da sebi i svojoj deci obezbede normalan zivot. Zamisli otvaranjem mosta neko zeli rat, retard Perkovic.

Ja

pre 1 godinu

Neka moron Petkovic i clanovi SNS-a i njihovih porodica idu da ratuju. Srbija = destabilizator Balkana po nalogu Rusije.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija