• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.05.2023

12:46

OVAJ NE ZNA GDE UDARA! Kurti umesto da priča o ZSO i nestalima, bulazni o izmišljenim ratnim zločinima

Informer DN

Politika

OVAJ NE ZNA GDE UDARA! Kurti umesto da priča o ZSO i nestalima, bulazni o izmišljenim ratnim zločinima

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine, na čijem dnevnom redu se nalazi pitanje nestalih i formiranje ZSO, na svom profilu na Fejsbuku piše o navodnim ratnim zločinima koje su Srbi počinili nad albanskim narodom.

Umesto da se oglasi o ZSO koju Priština nije formirala punih 10 godina, Kurti kao da ne zna gde se nalazi i priča o nekakvim srpskim ratnim zločinima. 

- Dana 2. maja 1999. godine, u selu Vučitrn, srpske snage su se povukle iz konvoja i streljale 116 albanskih civila. Ubijali su decu pred njihovim roditeljima, ubijali mlade i stare, pa čak i trudnice. Porodicu Gardžaliu ubilo je 36 članova, starosti od 85 do 5 godina. Na ovu 24. godišnjicu obeležavamo sećanje na mučenike masakra u Vučitrnu - deo je sramne Kurtijeve izjave uoči važnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija