• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2023

12:55

Hajka na SPC u punom jeku: U sve se umešao crnogorski pisac!

B. Rakočević/ D. Goll

Politika

Hajka na SPC u punom jeku: U sve se umešao crnogorski pisac!

Podeli vest

Hajka protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) koju je pokrenula predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns iznoseći sulude optužbe o švercu oružja na KiM, ne jenjava, naprotiv - dobija na intezitetu.

Posle neverovatnih tvrdnji britanske poslanice, koje su odlučno demantovali državni vrh, crkveni velikodostojnici ali i KFOR (čitaj NATO), na račun SPC stižu zabrinjavajuće pretnje i uvrede od strane pisca Andreja Nikolaidisa, "zvezde" medija pod kontrolom Dragana Šolaka.

U intervjuu za Geopost, koji su brže bolje potrčali da prenesu neki opskurni portali poput separatističkog glasila autonomija.info, Nikolaidis je uporedio Srpsku pravoslanu crkvu sa JNA u vreme Slobodana Miloševića.

- Pomenuli ste Skaj aplikaciju u presretnutnom razgovoru gde je jasno saopšteno da SPC učestvuje u švercu i distribuciji oružja po Crnoj Gori koristeći sveštenstvo i vlastite manastire. Koliko je to bilo tačno u Crnoj Gori, a po svemu sudeći jeste, zašto ne bi bilo tačno i na Kosovu - odvalio je Nikolaidis.

- Fašistoidis se kao kuga širi regionom svuda ge ordiniraju mediji u vlasništvu Sholaquea - naveo je Krstić.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je na konferencije za novinare saopštio da će se država pozabaviti lažima koje je o SPC u britanskim medijma lansirala Kerns.

- Ališa Kerns, inače poznata po svom antisrpskom delovanju, lobista koji govori sve najgore o srpskom narodu. E sad, uz ove policijske akcije, uvode i dodatne elemente, napad na još dva stuba srpskog naroda - SPC i to je zdravstveni sostem na KiM. Pri tome, sa pokušajem kako će da uplaše narod u kojem će ta gospođa da kaže kako će da zahteva istragu - rekao je Vučić i dodao:

- Ne brini, gospođo, mi već provodimo istragu protiv tebe, da vidimo na osnovu čega si sve te laži iznosila, šta je to što sve radiš, ko te sve plaća i da vidimo zašto dovodiš u takvu poziciju Republiku Srbiju. Nije problem, mi smo primorani da reagujemo - rekao je tada predsednik. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija