• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2023

21:57

Miloradović u "Hit tvitu" saopštio odlične vesti: Razmatra se mogućnost proizvodnje francuskih vojnih helikoptera u Srbiji

printscreen/Tv Pink

Politika

Miloradović u "Hit tvitu" saopštio odlične vesti: Razmatra se mogućnost proizvodnje francuskih vojnih helikoptera u Srbiji

Podeli vest

Gosti u večerašnjoj emisiji "Hit Tvit" su advokat Vladimir Đukanović, poslanik SNS, Dejan Bulatović, samostalni poslanik i Nenad Miloradović, pomoćnik ministra odbrane.

Miloradović je naveo da je obraćanje Savetu bezbednosti logičan način da se na odgovarajućem mestu skrene pažnja na dešavanja i na opasnost koja se realno stvara na KiM, rizike koji su sve veći, pa i na nabavku oružja.

- Naoružavanje nije podržano ni međunarodnim sporazumima, rezolucijama...Kosovske bezbednosne snage su sada već ozbiljna formacija i može se pratiti narastanje - naveo je Miloradović i dodao da se to vidi iz njihovih dokumenata.

Kako je dodao, prvobitno je bilo predviđeno da ima lako naoružanje, a da nema limita i navodi se da to zavisi od misija.

- Vidi se da su to drastične pripreme i jačanje sposobnosti - naveo je Miloradović i ukazao na značajno uvećenje vojnog budžeta takozvanog Kosova. To su, kako je dodao, ogromni procenti i graniče se sa nekim prostorima na Bliskom istoku.

Odluka o zabrani izvoza oružja još nije doneta, već se razmatra, rekao je Miloradović.

Mioguća proizvodnja francuskih vojnih helikoptera u Srbiji

- Miloradović je rekao da je Francuska jedan od naših strateških partnera kada su pitanju vojna proizvodna i tehnologije. - Jedan od projekata o kojima se razgovara je otvaranje proizvodnje vojne verzije helikoptera H125 u Srbiji. Tu bi bila locirana kompleta proizvodnja vojne verzije ovog helikopera, ali to nije jedini projekat koji se razmatra sa Erbasom - naveo je Miloradović. Kako je dodao, to su sve Erbasove inicijative i oni prepoznaju sposobnost naše odbrambene industrije da se uključi u takve projekte. - Tu je borbena taktička bespilotna letelica koja se zove sirta i koja bi trebalo da se zajednički proizvodi i u Srbiji - naveo je Miloradović.

Đukanović smatra da je vraćanje pitanja Kosova u UN gotovo nemoguće.

- Očekujem da se čuje naš glas. Kosovske bezbednosne snage se ozbiljno naoružajavaju, a oni na to nemaju pravo. Niko im ništa ne govori - naveo je Đukanović.

Dejan Bulatović ukazao je na licemerje opozicije.

- U Srbiji imamo jedan od najviših stepeni demokratije. On je jedan od vođa protesta. Proklamator ideje da dođu na vlast bez izbora. To je njihov plan. To je plan ljudi koji pokušavaju da zavedu građane i zloupotrebe njihovu bol - naveo je Bulatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija