• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.07.2023

09:14

Predsednik Vučić ugostio decu iz regiona - Ovo je i vaša kuća i ovde u Srbiji niste samo gosti, već svoji na svome!

prinstscreen/Instagram

Politika

Predsednik Vučić ugostio decu iz regiona - Ovo je i vaša kuća i ovde u Srbiji niste samo gosti, već svoji na svome!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas u Generalnom sekretarijatu srpsku decu iz regiona.

- Draga deco i vaspitači i nastavnici veliko hvala što ste danas u Predsedništvu. Ovo je vaša kuća, koliko i naša i vi niste gosti, već ste svoji na svome.  Ovo je vaša zemlja i uvek ćemo vas dočekivati raširenih ruku. Ovde je najviše dece iz Vukovara. Hvala vam beskrajno što ste ovde. Moja molba je da se igrate i učite i da načiute da pišete i ćirilična pisma. Pozivam vas da što češće dolazite u Beograd i da znate da smo mi Srbi jedan narod gde god živeli i da je važno da čuvamo svoj jezik, pismo, kulturu. Uvek ćemo da gledamo da vam pomognemo na sve moguće načine - istakao je predsednik. 

- Vidim da ste mnogo toga obišli - rekao je Vučić, pa upitao mališane šta im se najviše dopalo - hram, muzej, Kalemegdan ili Zološki vrt...

Predsednik je pozvao mališane da uvek dolaze u Srbiji, dodajući:

- Mi Srbi smo jedan narod. Sledeći put da se nađemo na nekom drugom mestu, da ja pođem na neku turu sa vama, da objasnim kako je bilo nekada i da smo imali velike snove, da ostvarimo. Ja vas pozdravljam i hoću da vam kažem da vas mnogo volimo - rekao je predsednik Srbije.

Nakon Vučića prisutnima se obratila devojčica Tara Sekulić koja dolazi iz Hrvatske.

Foto: printscreen instagram

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na prijemu koji je priredio za srpsku decu iz regiona.

Draga deco, veliko hvala što se ovde u Beogradu, u Srbiji, gde ste svoji na svome. Ovo je vaša zemlja koja će vas uvek dočekivati raširenih ruku.
Moja molba za vas je da se igrate i da učite, da naučite ćirilično pismo i da volite Srbiju, a mi ćemo uvek biti uz vas onoliko koliko ste vi i vaši roditelji uz svoju zemlju.
Pozivam vas da što češeće dolazite, da znate da smo mi Srbi jedan narod, ma gde živeli, i da je najvažnije da čuvamo svoj jezik, kulturu, brinemo jedni o drugima i svojoj budućnosti.
Mnogo vas volimo, ovde niste gosti, ovde ste dobrodošli u svoju kuću, u svoju Srbiju
- napisao je predsednik na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Podsećamo, u Beogradu je juče otvoren prvi od šest letnjih kampova kroz koje će do 29. avgusta proći 800 srpske dece iz regiona uzrasta od 12 do 18 godina.

U prvom kampu će tokom pet dana boraviti 90 dece iz Kumanova iz Severne Makedonije, a nakon njih u Beograd stižu i deca iz Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Program boravka dece u Beogradu uključuje obilazak Narodnog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, Muzeja iluzija, Hrama Svetog Save, Ade Ciganlije – grada na vodi, Avale, Narodne Skupštine, Muzeja Jugoslavije, Botaničke bašte Jevremovac, fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan.

Deca će tokom boravka imati priliku i da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima i da pogledaju nekoliko pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija.

Za kampove je izdvojeno ukupno 27 miliona dinara, a program zajednički sprovode Udruženja „Edukativa plus“, „Nova inicijativa mladih za bolju budućnost“, „Inkluzivni pokret“ i „Razvojni centar Vojvodine“, u saradnji sa krovnim organizacijama Srba iz regiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija