• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

15:52

(VIDEO) Naša trobojka je naša dika! Udarna Vučićeva poruka iz Niša: Neće tuđin odlučivati u Srbiji

Tanjug/printscreen

Politika

(VIDEO) Naša trobojka je naša dika! Udarna Vučićeva poruka iz Niša: Neće tuđin odlučivati u Srbiji

Podeli vest

U Nišu se danas odvijaju važne manifestacije na kojima prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

18.59 - Vučić: Svoju zemlju moramo da čuvamo

- Moramo da mislimo ne samo ono što je danas, nego ono što dolazi i u budućnosti. Ponosan sam na praznik koji danas svetkujemo - rekao je na početku obraćanja predsednik.

Foto: printscreen

 

- Možemo da živimo u mnogim zemljama, ali imamo samo jednu zastavu, svoju trobojku, imamo svoje ime i prezime i svoj rod koga se ne stidimo, nemojte našem narodu da oduzimate pravo da se zovemo Srbima - dodao je predsednik.

- Makar bili jedino ostrvo slobode u Evropi, mi ćemo time da se ponosimo. Neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji. Mi danas ispunjavamo naloge svojih građana - naveo je šef države.

- Kad nam kažu odrecite se Kosova, mi im kažemo - Kako da se odreknemo svog imena i prezimena. Nećemo! - podvukao je predsednik Srbije.

Ističe da je u svakom ratu najveća čast i ponos bila čuvati srpsku zastavu.

 

 

- Ona je naša dika. Naša trobojna zastava je naš ponos. Iza nje stojimo, uz nju se radujemo. Voleli smo Jugoslaviju i bila je čuvena pesma da „Igra rokenrol igra cela Jugoslavija“, a danas sam ponosan što svi pevamo „Veseli se srpski rode“, „Lazaricu“, što pamtimo junake sa Košara - kazao je Vučić.

Predsednik je zahvalio srpskom narodu koji danas nosi srpsku trobojku i tamo gde je, kkao je rekao, nije lako nositi. 

- Veliko hvala našem narodu koji danas pronosi srpsku trobojku, a gde je nije lako nositi - na KiM našim ljudima koji trpe teror Aljbina Kurtija i njegovih pomagača, našem narodu u Crnoj Gori gde nije mnogo lakše nositi srpsku trobojku, našem narodu u Republici Srpskoj gde danas lako i sa ponosom nose zahvaljujući onima koji su stvorili, štitili i čuvali, i odbranili Republiku Srpsku - rekao je predsednik. 

 

On je rekao da danas nije važno ko je odakle  i da kada ga pitaju odakle je kaže da je iz svakog mesta gde ima srpskog roda. 

 

- Otac mi je prekodrinski Srbin, majka mi je starosedelac iz Vojvodine sa severa Srbije, a ja sam pomalo i iz Niša i iz Pirota, Leskovca, Kragujevca, Čačka, Valjeva, Mitrovice, Zrenjanina, Subotice i Banjaluke i Trebinja, i Pljevalja i Berana i Herceg Novog, od svuda sam gde ima srpskog roda - rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da je dobro što u Srbiji postoje različita mišljenja i da je dobro što u mnogo čemu nema razumevanja, ali da svi moraju da budu jedni uz druge i štite, čuvaju i brane otadžbinu. 

- Sramota me je bilo kada sam video juče neke da su bili na strani Kurtija, a protiv svoje zemlje. Sramota me je bilo da vidim da ima takvih u Srbiji, ali sam istovremeno znao da je 99 odsto naroda, da su naši ljudi na strani svoje zemlje, da znaju u kako teškom trenutku živimo i da želimo da sačuvamo mir, ali da nećemo dati da naš narod bude progonjen i proteran sa vekovnih ognjišta - rekao je predsednik. 

- Neka živi srpski narod i građani Srbije i naša trobojna zastava - poručio je Vučić.

18.46 - Obraća se Milorad Dodik

- Jedan od naše braće dolazeći ovde me pita "šta ima tamo", ja nisam tamo, ja sam ovde, ponekad mi se čini da to mnogo puta govorim. Sloboda koju smo tako darežljivo davali vratila nam se na kraju prošlog veka. Uspeli smo da ovladamo svojom sadašnjošću. Ko je god naišao ovde i tražio nešto uzeo je od Srba. I kad je naišao NATO, opet su Srbi stali da brane slobodu, opet smo bili loši momci. Zato Srbi moraju da budu jedinstveni, okupljeni oko vlasti. Mi želimo da živimo s drugima u miru, ne možemo da prihvatimo bilo šta osim mira. Borbeni aktivizam ne sme da prestane nijednog trenutka. Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija! - rekao je Dodik.

Foto: Tanjug

 

 

18.17 - Obraća se patrijarh Porfirije

Foto: printscreen

 

- Radujem što sam ponovo sa vama ovde u Nišu, drage Nišlije, žitelji carskog Konstantinovog grada, grada koji je stamen i kamen crkve Božije u našem narodu. Ovde je svetlost Hristovog učenja zasjala utvrđena vernošću, junaštvom.

Patrijarh je podsetio na Čegar i ćele kulu i rekao da oni svedoče da srpski narod ovoga kraja nepogrešivo razume šta je to jedinstvo i šta je to sloboda.

- Posebno mi je drago što zajedno sa vama upućujem čestitku celom našem narodu gde god se nalazio. Jer po reči pesnika „i svuda gde je srpska duša koja tamo je meni otadžbina moja, moj dom i moje rođeno ognjište". Zato odavde čestitamo svim našim sunarodnicima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Mi danas dižemo našu zastavnicu trobijku u ime Boga i za spasenje naše, za spas našeg ali i svih naroda koji sa nama žive što jemči dvoglavi orao sa štitom.

18.08 - Počela zvanična ceremonija

- Intonirana je himna Srbije.

17.34 - O formiranju Narodnog pokreta

Predsednik Srbije govorio je o formiranju Narodnog pokreta.

Šta je o toj temi rekao predsednik, čitajte u posebnoj vesti.

 

17.23 - Vučić prokomentarisao monstruoznu izjavu Kurtija

Opširnije čitajte u posebnoj vesti.

 

17.09 - Vučić: Pojačanja u oruđu i oružju

- Srbija je danas mnogo snažnija i nastaviće dalje da se razvija, ne samo u vojnom smislu - rekao je predsednik Srbije na početku obraćanja.

Predsednik je čestitao i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Dičimo se svojojm trobojkom i svojom snažnom vojskom - rekao je predsednik.

17.05 - Dodik: Nema slobode bez jake vojske

- Hvala za priliku da se još jednom uverim u mogućnosti Vojske Srbije. Vojska je sposobna da odbrani narod i državu. Video sam opremu koju nemam priliku da vidim na drugom mestu - rekao je Dodik.

16.50 "Putin mi je rekao - Uzmite Kornetu"

Predsednik Vučić govorio je o Kornetu (moderna ruska prenosiva protiv-oklopna vođena raketa (POVR) namenjena za upotrebu protiv osnovnih borbenih tenkova).

- Svojevremno kada sam razgovarao sa Putinom on mi je govorio o Kornetu. Ja sam tada pitao o Dževelinu (protovtenkovske rakete). On je rekao da je Dževelin odlično oružje, ali da je Kornet izuzetan - saopštio je Vučić.

16.47 - Dečak zamolio Vučića za zajedničku fotografiju

Opširnije čitajte u posebnoj vesti.

Foto: printscreen

 

 

 

16.31 - Vučić: Vojska mnogo napredovala

- Mnogo je Srbija napredovala po pitanju opremanja vojske, još toga moramo da kupimo, nešto nam pristiže što je važno za opstanak Srbije i što suštinski menja njenu poziciju - rekao je između ostalog predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

***

Jedna manifestacija odnosi se na prikaz naoružanja, vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije u kompleksu Tvrđave, dok je druga svečana manifestacija posvećena obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Trenutno se čeka dolazak predsednika Vučića, a na nišu tvrđavu pristižu ministri, među kojima su Miloš Vučević, Nikola Selaković, Bratislav Gašić. 

Takođe, manifestacijama će prisustvovati i Milorad Dodik. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Palo priznanje na Novoj S: Parizer je Vučićeva golčina opoziciji!
Politika

(VIDEO) Palo priznanje na Novoj S: Parizer je Vučićeva golčina opoziciji!

U političko-medijskom imaginarijumu tajkuna Dragana Šolaka došlo je do potpunog zemljotresa pošto je jedan od sagovornika Nove S priznao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić fudbalskim rečnikom zabio golčinu opoziciji reakcijom na goruću temu - pojeftinjenje određenih proizvoda među kojima je i najveći opozicioni neprijatelj - parizer.

14.09.2023

22:04

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija