• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stanković

19.09.2023

08:00

Dve strane, a jedna istina! Bez političkog plana i programa, a Vučiću ne opraštaju stabilnu i uspešnu Srbiju!

Informer

Politika

Dve strane, a jedna istina! Bez političkog plana i programa, a Vučiću ne opraštaju stabilnu i uspešnu Srbiju!

Podeli vest

Građanima je odavno jasno da je Aleksandru Vučiću Srbija sve, dok je pojedincima isključivo paravan za ispunjavanje svojih sitnih političkih interesa. Srbija, kao takva, na čelu sa Vučićem odavno je definisala svoje jasne ciljeve i svoju unutrašnju i spoljašnju politiku.Vučiću se, upravo zbog toga, jaka, stabilna i uspešna Srbija ne oprašta. Zbog čega, pitali bismo sada, ali odgovor unapred znamo, pa ćemo poručiti: S čistog teče čista voda, a lažov treba imati dobro pamćenje.

Apropo navoda s početka teksta, nedvosmisleno ispred sebe godinama unazad imamo sliku neistina, brutalnih napada, laži, izmišljotina, smicalica i niskih udaraca usmerenih ka šefu države... znoj sa čela nisu ni obrisali, već samo nisku napada i laži dopunjuju jeftinim optužbama bez pokrića. 

Neko bi rekao da su samo sedeli na ušima tokom svih ovih godina ili su žmureći gledali u stvarnost... međutim, stvari stoje drugačije. Građani Srbije dobro znaju da je svaki put u pitanju samo još jedan novi spin pojedinih medija (reći ćemo: opoziciono nastrojenih iliti antivučićevski raspoloženih) ili samo još jedan vapaj za jeftinim političkim poenom protivnika i neistomišljenika trenutne vlasti. 

Dva oponenta, dve strane, a jedna istina! 

Istina, hrabrost i odlučnost čvrsto su oružje, a borba za mir, stabilnost i utopijski način života može i mora biti i dalje nenasilna i bez mržnje. 

A pojedini mediji u brutalnoj kampanji i hibridnom ratu protiv svoje zemlje ne prezaju ni od čega -  prizivaju građanski rat u Srbiji, udaraju na sve institucije koje imaju prefiks "srpsko", u kriznim momentima svoj narod na KiM žele da predstave kao kriminalnu strukturu...

Napada je tek toliko, da se ne mogu pobrojati. Ali mi smo pokušali da izdvojimo pojedine situacije koje oslikavaju današnje pojedine opozicione partije i njhova rasula. 

Ali i uspehe koje ne opraštaju Vučiću, jer čini najbolje za Srbiju i svoj narod! 

Poklon Zemana trn u oku

Gomila "stručnjaka" tokom vikenda tvrdila je da je predsednika Aleksandra Vučića uhvatila u strašnom kriminalu i korupciji - šef države, kako su "ekskluzivno otkrili" - na ruci nosi sat švajcarski "patek filip" čija je cena čak 520.000 evra!?!

To je predsednik Srbije odmah demantovao i otkrio da je u pitanju poklon od doskorašnjeg češkog predsednika Miloša Zemana i na njemu je ugravirana i posveta koja to potvrđuje, a da košta oko 1.000 evra! 

Predsednik Srbije je naveo da će taj sat da otkupi, kada se promeni zakon i da će da pokloni prvoj srpskoj bebi rođenoj u novoj 2024. na Kosovu i Metohiji.

Međutim, pojedinim medijima je i to zasmetalo pa su naveli da je to 'marketinški trik' iako je predsednik sam naveo kako je moguće otkupiti ovaj sat.

Hoće izbore - neće izbore? 

Mnogi pričaju i o izborima, a mole Boga da ih ne bude, jer znaju da će opet, po ko zna koji put biti potučeni do kolena.

Pa sad, da li iz nepromišljenosti ili pak nedovoljnoj političkoj pismenosti, u pisanoj formi od predsednika Srbije tražili su da se vanredni parlamentarni i beogradski izbori raspišu do kraja godine.  

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje izbora do kraja godine, što bi značilo da će se održati biti 4. marta.

Predsednik je, prilikom jednog gostovanja, pročitao i inicijativu koja mu je stigla od Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno Moramo, Zeleno Levog fronta, Ne davimo Beograd, Narodnog pokreta Srbije i Pravac Evropa - time potvrdio da su tražili RASPISIVANJE IZBORA.

Nepismenost in flagranti! Što bi se reklo, non omnia possumus omnes! 

Parizer im ruši Sneška

Od pre nekoliko dana se u prodavnicama mogu naći proizvodi na akciji "bolja cena", među kojima je i pileći parizer. Upravo je ovaj suhomestani proizvod postao rak-rana dela opozicije, koji su najpre prozivali predsednika Srbije da on prvi pojede taj parizer pa ga onda ponudi građanima.

Pošto je predsednik Vučić, zajedno sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem doručkovao sendvič sa famoznim parizerom od 259,99 dinara, opozicija je udarila kontru i napala predsednika što je to uradio.

Praktično ga je optužila da je izazvao pometnju i da su zbog njega prazni rafovi.

- Odmah se popunjava, nema nestašice. Parizer im je postao glavni politički protivnik. Rekli su da ne smemo to da uradimo, a kada smo uradili, onda su rekli da je to bizarno - istakao je predsednik Vučić i dodao:

- Ovo je samo bio način da pokažem modus operandi njihovog laganja. I samo lažu, od Jovanjice, Voštinića i još mnogo toga...  Ono što je bitno je da će sledeće nedelje još 10-15 proizvoda biti sa nižim cenama i na taj način pokazujemo da brinemo o našim građanima - zaključio je predsednik Srbije.

Beščašće i nemar

Niz se samo uvećava, i trebalo bi nam nekoliko desetina tomova knjiga da napišemo političke, psihičke i društvene slomove pomenutih opozicionih partija. 

Ne znamo da li je protest Srbija "protiv nasilja" slom ili pak tužna istina o jednoj grupi, koja je na najvećoj tragediji pokušala da skuplja političke poene i da se domogne vlasti. 

Ući će u istoriju beščašća da su neki političari pokušali da iskoriste veliku tragediju koja je zadesila našu zemlju 3. maja ove godine. 

- Nisu sačekali ni da deca budu pokopana i izašli su na ulice da iskoriste emocije ljude. U istoriji čovečanstva takvo beščašće nije zabeleženo. Tada su pokazali da žele vlast po svaku cenu - rekao je predsednik. 

A mi bismo dodali, tada su pokazali da nemaju nikakav politički plan i program da ponude, već samo nasilje i teror koji vrše nad građanima, blokirajući ulice, auto-puteve i mostove! 

I sve će ovo proći, jer sve prođe. Vreme ide u jednom pravcu, sećanje u drugom. A narod dobro pamti i sve razume. 

Jer sve će proći, samo će istina ostati! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija