• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2023

09:34

Bokan: Opozicija osvojila javnost, ali ne i narod! Zato se svaki put iznenade! (VIDEO)

Zoran Sinko

Politika

Bokan: Opozicija osvojila javnost, ali ne i narod! Zato se svaki put iznenade! (VIDEO)

Podeli vest

Do izbora je ostalo još 11 dana. Kakve političke poruke mogu da se čuju, kakvi programi i ideje i da li je svima akcenat na tome, ili kod pojedinaca na uvredama, spinovima i nasilju? Narod će odlučiti. Gost emisije "Info jutro" koji je govorio na ovu temu bio je Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju.

Marinika Tepić, kritikovala je predsednika Aleksandra Vučića, očigledno zaboravljajući da upravo ono što zamera Vučiću, deo je biografije njenog šefa, Dragana Đilasa.
- Glavni alati vladanja Aleksandra Vučića su siromašenje naroda, korupcija i nasilje! - kaže Marinika Tepić.

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju na samom početku prokomentarisao je dnevnu štampu i naslovne strane novina.

- Praktično svi naslovi današnjih novina vezani su za crnu hroniku. Crna hronika postaje naš život i nešto prirodno. Ujutru posle kafe raspravljamo ko je koga i kako ubio. Ako to postane glavna tema našeg života, onda to nije dobro. Crna hronika je postala važnija od svega drugog, a nedostaje bela hronika. To je nametnuto. Naš život je život pod pritiskom, a to nije normalno. Mi od 1991. živimo u tom paklu. Kad bi novine bile pune bele hronike, niko ne bi kupovao novine- rekao je Bokan.

Foto: Zoran Sinko

Dragoslav Bokan

On je potom govorio o potencijalnim rezultatima izbora, ali i o različitom odnosu prema izborima koje ima vladajuća partija, a koje ima opozicija.

- Kada god neko nešto pohvali, on je propagandista, on je čovek ko je propao. Svako ko istakne nešto što je realno dobro, tog trenutka ga obaspu kamenicama. Važan je pritisak koji se pravi. Ljudi koji su zatrovali "vodu iz koje mi pijemo" sada vređaju i kleveću. Pirmenjuju nasilje oni koji su tobože protiv nasilja. Oni su javnost osvojili, ali narod nisu osvojili. Zato se oni svaki put iznenade. Život nisu društvene mreže, a javnost nije kliktanje po internetu. Ja u svemu tome gledam samo srpski interes. Da je srpski interes na strani opozicije, ja bih sada bio opozcija. Oni unose prezir, cinizam, unose ugljen dioksid u vazduh. Slobodan Milošević je potcenjivao značaj kulture, intelektualaca i medija. Nije ih finansirao, pa su oni našli nekog drgog. Oni su se okrenuli ka Briselu i drgim zemljama iz ličnog gneva. Oni uče ljude u Srbiji da napuste Srbiju - rekao je Bokan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija