• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.12.2023

12:13

Završen protest "elite" iz Proglasa! Mahali zastavama Majdana i Rumunije, pretili, pa se razišli! (FOTO/VIDEO)

informer.rs

Politika

Završen protest "elite" iz Proglasa! Mahali zastavama Majdana i Rumunije, pretili, pa se razišli! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Takozvana elita iz "ProGlasa" započela je "veliki" protest na Terazijama zbog, kako tvrde, ali bez ikakvih dokaza, "izborne krađe". Njima se na tom skupu pridružuju i studenti koji su nastavili sa maltretiranjem građana, tako što su blokirali ugao Kneza Miloša i Birčaninove ulice i ta blokada traje već 24 časa.

Na skupu se vijori i ukraijnska zastava.

Foto: informer.rs

 

Informer je, kao i do sada, došao do saznanja kakav je plan opozicije za današnje proteste prozapadne opozicije okupljene oko tajkuna Dragana Đilasa.

14.45 Završen protest

Završen je protest "elite" iz "ProGlasa".

Kako se može videti na fotografiji ispod, oni su se osuli i ima još vrlo malo ljudi ispred Ustavnog suda. 

Foto: naxi kamere

 

 

14.20 Skup ispred Ustavnog suda

Ispred zgrade Ustavnog suda sa zvučnika je puštena špica Dnevnika RTS-a, što su okupljeni ispratili glasnim zvižducima. 

14.14 Gde je zastava Euromajdana, tu je i Jovanović

Lider Novog DSS-a Miloš Jovanović učestvuje u skupu u organizaciji lažne elite iz inicijative Proglas i prozapadne opozicije Dragana Đilasa u Beogradu na kom se vijori zastava Euromajdana.

13.44 Đilasova studentkinja: Borba na ulicama

Na skupu takozvanog "Proglasa" govorila je i Đilasova studentkinja Emilija Milenković, koja "slučajno" radi i u "CRTI".

A šta je ona izjavila, pogledajte klikom OVDE

13.41 Šerbedžija odjavio "Proglas"!

Danas je trebalo da govori i Rade Šerbedžija, ali su opozicioni mediji, u vlasništvu Dragana Šolaka, objavili da Šerbedžija ipak neće govoriti na skupu. Navodno zbog bolesti.

Foto: ATAIMAGES

 

 

13.30 Krenuli ka RIK-u

Okupljeni građani, lideri opozicionih stranaka i inicijative "Proglas" krenuli su ka RIK-u, a potom će se uputiti ka Ustavnom sudu.

13.12 Fijasko protesta 

Prema prvim procenama do kojih je došao Informer, ispred Terazijske česme u Beogradu okupilo se oko 6.500 pristalica Proglasa.

13.07 Lazović preti: Vlast osvajamo na ulici!

Radomir Lazović, student od 43 godine i prvi na Đilasovoj listi, doslovce je rekao:

Foto: Zoran Sinko

 

- Mislili smo da se na izborima osvaja sloboda. Nažalost, ne osvaja se na izborima, moraće da se osvoji na ulici!" - poručio je Lazović.

Video njegovog obraćanja pogledajte klikom OVDE

12.52  Na skupu "Proglasa" zastave "Majdana"!

Na protestu takozvanog "Proglasa" vijore se zastave "Evromajdana" i Rumunije, a o tome detaljnije pročitajte klikom OVDE

12:35 Obratili se Radomir Lazović i Marinika Tepić na "nestranačkom" skupu Proglasa

- Izvinjavam se što ne mogu i nemam puno toga da vam kažem. Ovi izbori moraju da budu poništeni - rekla je Tepić u svom kratkom obraćanju.

Foto: Zoran Sinko

 

Njoj su da izađe na binu pomogli Radomir Lazović i Miroslav Aleksić. 

12.30 Stigli glavni akteri 

Skupu su se pridružili Dragan Đilas, Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Radomir Lazović, Vladimir Obradović, Marinika Tepić... 

Na jednom od transparenata na skupu stoji jeziva poruka "Nesrećna Nova godina", čime jasno poručuju šta žele narodu i Srbiji! 

Foto: informer.rs

 

 

12.00  Početak skupa

Skup, čiji program vodi Željko Bodrožić, započet je oko 12.00 časova, dok se početak protestne šetnje očekuje između 13.30 i 14 časova.

Kako je naš glavni urednik Dragan J. Vučićević i najavio, na skupu će govoriti glumica Ceca Bojković, planirano je da ona pročita tužnim glasom pismo Marinike Tepić, koja će zbog lošeg zdravstvenog stanja morati da prekine štrajk glađu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija