• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2024

10:06

Brnabić: Kampanja opozicije biće fokusirana na to da Vučić ne može da pozajmi svoje ime ili lik nekoj od lista

Informer

Politika

Brnabić: Kampanja opozicije biće fokusirana na to da Vučić ne može da pozajmi svoje ime ili lik nekoj od lista

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić istakla je da će kampanja biti fokusirana na to da ime predsednika Aleksandra Vučić ne bude na listi za predstojeće izbore.

- Kao što sam rekla juče na pres konferenciji @sns_srbija - kampanja opozicije i civilnog društva koje podržava opoziciju biće fokusirana na to da @avucic ne može da pozajmi svoje ime i/ili lik nekoj od lista. Kao što su rekli i u Briselu i u Strazburu - ako bilo koja lista, bilo kad, na bilo kojim izborima u Srbiji, nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. Danas kažu to je "najbazičniji uslov". A gde to još postoji? U Srbiji je Boris Tadić davao svoje ime DS-u za sve izbore na svim nivoima, pa nije bio problem. Nije bilo civilnog društva da kaže da je to nedemokratski i nefer. U Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, u SAD....svuda je to dozvoljeno i uobičajena je praksa. Samo ovde opozicija i oni koji ih podržavaju misle da je fer trka samo ona u kojoj kad nekog ne možeš da pobediš, a ti ga lepo diskvalifikuješ iz trke. A, da - još jedna važna stvar: taj "najbazičniji uslov" ne postoji u preporukama @osce_odihr . Zašto? Pa zato što nije u skladu sa međunarodnim standardima demokratije. Da su fer, na ovo bi Proglas ili Građanske inicijative (i svi ostali iz tog spektra) rekli: "Pa nismo mi za demokratiju, mi smo protiv Vučića". Da su fer, kao što nisu - rekao je Brnabić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija