• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

15:37

Ministar Milićević u poseti Kruševcu: Razgovori o letnjim kampovima za decu iz dijaspore

Ministarstvo

Politika

Ministar Milićević u poseti Kruševcu: Razgovori o letnjim kampovima za decu iz dijaspore

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Kruševac gde je sa gradonačelnikom Ivanom Manojlovićem razgovarao o organizaciji tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Ministar Milićević nakon sastanka rekao je je od gradonačelnika Manojlovića čuo veoma dobre inicijative vezane za saradnju lokalne samouprave, države i naših ljudi u dijaspori.

- Prihvatam sve sugestije i predloge kako bi unapredili saradnju sa dijasporom, u saradnji sa lokalnim samoupravama. Prošlogodišnji letnji kampovi su bili pionirski korak koji smo realizovali – rekao je ministar i naglasio da ne postoji bolje mesto u Srbiji od Kruševca gde bi kroz upoznavanje srednjevekovnog nasleđa naši mališani koji žive van Srbije više naučili o istoriji srpskog naroda. Istakao je da veoma pozitivne utiske čuo od dece iz dijaspore koja su bila učesnici kampa  prošle godine i koja se sećaju svakog sadržaja koji je za njih bio organizovan u Kruševcu.

-To je bio povod da danas dođem i porazgovaram sa gradonačelnikom i njegovim timom, da ponudimo da Grad Kruševac ponovo aplicira sa kvalitetnim projektom organizacije letnjih kampova – rekao je ministar Milićević.

Gradonačelnik Manojlović potvrdio je da će se Grad Kruševac odazvati na poziv ministra i da će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi i ove godine organizovao kamp za decu iz dijaspore. Takođe je istakao da se planira organizacija velikog skupa u Kruševcu na kome bi učestvovali uticajni i ugledni Srbi koji žive u inostranstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija