• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2024

08:43

Đukanović razbucao opoziciju: Gospodo, nije politika za svakoga!

Zoran Sinko

Politika

Đukanović razbucao opoziciju: Gospodo, nije politika za svakoga!

Podeli vest

Advokat i narodni poslanik Vladimir Đukanović na svom Iks nalogu poručio je opoziciji da posle izbora ne opužuju druge kada im budu padale liste zbog promene zakona o biračkom spisku jer su upravo oni tražili te i takve promene.

- Imam jedno pitanje za našu konkurenciju koja je insistirala na promeni zakona o biračkom spisku i mi smo na njihovo insistiranje taj zakon usvojili, uprkos ozbiljnom protivljenju svih nas u poslaničkoj grupi. Elem, šta ćete da radite gospodo sa činjenicom da vam se na mnogim listama koje ste širom Srbije predali nalaze ljudi koji su se u tu lokalnu samoupravu doselili recimo pre manje od 11 meseci? Oni nemaju pravo glasa u toj lokalnoj samoupravi, jer ste vi to tako tražili, a nemaju ni pravo da se kandiduju u istoj. Nemojte da druge optužujete ako vam budu padale liste, jer vi ste na promeni zakona insistirali. Nije politika za svakog gospodo - napisao je Đukanović. 

Foto: printscreen

 

 

Podsetimo, prema dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje je na insistiranje opozicije usvojila Skupština Srbije, birači koji su promenili prebivalište posle 3. jula 2023. godine neće moći da glasaju na novoj adresi na predstojećim lokalnim i beogradskim izborima. 

Kako je utvrđeno Rokovnikom za sprovođenje izbornih radnji, 17. maj je rok kada treba da se utvrde i objave zbirne izborne liste, a tada treba da se zaključi i birački spisak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija