• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

11:11

Meta je Vučić! Vulin: NATO opozicija koristi lokalne izbore za rušenje predsednika!

Zoran Sinko

Politika

Meta je Vučić! Vulin: NATO opozicija koristi lokalne izbore za rušenje predsednika!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući jutros na televiziji Hepi istakao je da pronatovska opozicija ne bojkotuje izbore, te da su za opoziciju ovo izbori koji trebaju da posluže u rušenju Aleksandra Vučića.

- Imamo izbore 2. juna. Bojkota nema, niko ne bojkotuje ove izbore. Da li formalno ili neformalno izlaze, na ovaj ili onaj način, svi izlaze i svi učestvuju i učestvovaće do poslednjeg glasa, potpuno svesni da ovo nisu nikakvi izbori za takozvana komunalna pitanja. Za pronatovsku opoziciju ovo su izbori koji trebaju da budu prvi korak rušenja vlasti Aleksandra Vučića i ničega drugog - poručio je Vulin, i dodao: 

- Neće odustati od izbora. To sam rekao javno mnogo pre izbora, rečeno im je iz američke, nemačke i britanske ambasade - idete na izbore, šta se vi tu pitate, ko neće odjedanput će nestati iz političkog života. Dakle, nemojte da brinete, svi izlaze na izbore, bojkota nema i svi su ujedinjeni u pronatovskoj opoziciji - rekao je Vulin. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je kazao da opoziciju ne zanima niti Beograd, niti Šapić, već da im je meta Aleksandar Vučić koga žele da sruše sa čela Srbije. 

- Oni hoće, naravno, da ostvare što bolji rezultat, da pobede u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i da im to bude povod za nove parlamentarne i predsedničke izbore. Cilj je Aleksandar Vučić, nije cilj Šapić. Ne zanima njih gradonačelnik Smederevske Palanke, ne zanima ih ni gradonačelnik Beograda, njih zanima Aleksandar Vučić, zanima ih da promene politiku i kurs Srbije. Nisu uspeli na parlamentarnim i predsedničim, pa hoće da iskoriste lokalne izbore za rušenje Aleksandra Vučića - kazao je Vulin. 

Aleksandar Vulin je istakao da su apsolutno sve partije iz opozicije ujedinjene, da više ne postoje nikakve ideološke i vrednosne prepreke zato što su im zapadne ambasade naredile da se ujedine i oni su to učinili bez pogovora. 

- Vi u Novom Sadu imate Jovanovićev DSS i monarhiste POKS i imate nekog Brajana Brkovića iz Crne Gore, unuka Jevrema Brkovića, čoveka koji se hvali da cepa srpske zastave i slika se dok ih cepa. Znači imate DSS koji se zaklinje u majku Srbiju i veliku Rusiju i Brkovića koji cepa srpske zastave i zajedno su na istoj listi bez i jednog problema. Kažu odlično nam je, samo da srušimo Vučića. Da li stvarno mislite da će DSS i taj Brković da se bave komunalnim pitanjima? Ne, ideja je samo da se na lokalnim izborima ostvari pobeda da bi se tražili, a nasilno će se tražiti parlamentarni i predsednički izbori. To je cilj lokalnih izbora-da sklone Aleksandra Vučića - poručio Vulin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija