• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2024

14:16

Brendiranje jedne zemlje u svetu, garant mira i stabilnosti! Premijer Vučević razgovarao sa Kerkentesom o značaju Plana EXPO 2027

Instagram/milosvucevic

Politika

Brendiranje jedne zemlje u svetu, garant mira i stabilnosti! Premijer Vučević razgovarao sa Kerkentesom o značaju Plana EXPO 2027

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitrijem Kerkentesom o značaju Plana EXPO 2027 kako za Srbiju tako i za region.

Vučević je tokom razgovora istakao da je EXPO 2027 prilika za investiranje, posebno kada je reč o infrastrukturnim projektima, ali i o svim ostalim koji su u vezi sa tom svetskom izložbom, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Plan EXPO 2027 je novi motor jačanja naše ekonomije, kao i esencija politike - prilika da se stvore bolji uslovi za život naših građana i izgrade nove bolnice, škole, ocenio je premijer.

Generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe preneo je premijeru Vučeviću da vlada ogromno interesovanje zemalja članica tog biroa da doputuju u Srbiju, posebno imajući u vidu da EXPO nikad nije bio održan na ovim prostorima.

- Željni su da vide nešto novo, ali i da, potencijalno, ostanu da žive ili rade u Srbiji - rekao je on.

Na sastanku je istaknuto da izložba kao što je EXPO pomaže razvoju jedne zemlje, jer po njenom završetku počinje novo poglavlje za državu domaćina i čitav region. 

Sagovornici su se saglasili da je to prilika koja se dobija samo jednom u životu, to je mogućnost da se razviju veštine i steknu znanja u raznim oblastima već u pripremnoj fazi, što će biti dragoceno za druge zemlje koje bi želele da budu domaćini u budućnosti.

EXPO je brendiranje jedne zemlje u svetu, garant mira i stabilnosti, jer to je period za razvoj ekonomije, zaključeno je na sastanku u Vladi Srbije.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20