• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

02.06.2024

23:13

TOTALNA DOMINACIJA SNS! Prebrojani svi listići... Ovo su brojke

Informer

Politika

TOTALNA DOMINACIJA SNS! Prebrojani svi listići... Ovo su brojke

Podeli vest

Prema najnovijim preliminarnim rezultatima Cesida i Ipsosa lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je 52,8 odsto glasova, odnosno 64 mandata.

Lista "Dr Savo Manojlović - i ja sam Beograd - Kreni-promeni osvojila je 17,5 odsto glasova i 21 mandat, "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" 12,3 odsto, odnosno 14 mandata, "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" 8.1 odsto i devet mandata, dok je "Ruska stranka-Srbi i Rusi braća zauvek!" osvojila 1,2 odsto glasova i dva mandata.

U Novom Sadu najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" - 53,1 odsto glasova i 46 mandata, na drugom mestu je lista "Udruženi za slobodan Novi Sad" sa 24 odsto glasova i 20 mandata, dok se na trećem mestu nalazi lista "Kreni promeni" koja je dobila 9,8 odsto glasova i osam mandata.

Na četvrtom mestu je lista "Heroji" sa 3,8 odsto glasova i tri mandata, a lista Savez vojvođanskih Mađara je osvojila 1,2 odsto glasova i jedan mandat.

U Nišu je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra", osvojila 44,5 odsto glasova i 30 mandata, Grupa građana "Dr Dragan Milić 24,4 odsto glasova i 16 mandata, "Biramo Niš - Đorđe Stanković" 15.9 i 10 mandata, "Ujedinjeni-Nada za Niš-Miodrag Stanković-Nova demokratska stranka Srbije-Niš,Moj grad-Narodna stranka-Socijaldemokratska" četiri odsto i dva mandata, a "Dr Savo Manojlović - i ja sam Niš - Kreni - promeni", 3,9 odsto glasova i dva mandata.

Ruska stranka - Rusija i Niš u srcu! - Tihomir Perić osvojila je 1,1 odsto glasova i jedan mandat u niškoj gradskoj skupštini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija