• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2024

10:43

Hitna reakcija države! Vučević pozvao prosvetare na razgovor posle dva napada na nastavnike

Tanjug

Politika

Hitna reakcija države! Vučević pozvao prosvetare na razgovor posle dva napada na nastavnike

Podeli vest

Nakon čak dva incidenta koja su se desila u toku jučerašnjeg dana u dve osnovne škole u Beogradu, predsednik Vlade Miloš Vučević sastaće se, kako je najavljeno, sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti.

- Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastaće se sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti danas, 14. juna 2024. godine u 14 časova, u zgradi Vlade Srbije - navodi se u saopštenu vlade Srbije.

Podsetimo, A. R. (32), osumnjičena je da je pretukla nastavnicu biologije iz OŠ "Jovan Dučić" i zadržana je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Njoj se stavljaju na teret krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

- Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13.06.2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi - saopštilo je Treće OJT.

Sa druge strane, učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ "Sveti Sava" na Vračaru, povređena je juče kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda nakon što se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi.

- Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 - objasnio je izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51