• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2024

22:30

Petković: Nije lako biti srpsko dete na KiM, želimo da vam ulepšamo odrastanje

Ata images

Politika

Petković: Nije lako biti srpsko dete na KiM, želimo da vam ulepšamo odrastanje

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je u susretu sa srpskom decom sa KiM saopštio da će Srbija uvek biti uz njih i da "znamo i razumemo da danas nije lako biti srpsko dete na KiM".

- Poručio sam da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek biti uz njih i učiniti sve što je u našoj moći da im ulepšamo odrastanje, jer znamo i razumemo da danas nije lako biti srpsko dete na KiM - naveo je Petković u objavi na Instagramu.

On je saopštio da je danas ugostio srpsku decu sa KiM, i poželeo im lep boravak u Beogradu, gde borave već nekoliko dana, u organizaciji Humanitarne organizacije "Srpska solidarnost" i Kancelarije za KiM.

Petković je naveo da je ukupno 32 dece, sedmog razreda osnovnih škola iz Goraždevca, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Banja i Crkoleza, kao i troje iz Severne Mitrovice  tokom prethodnih dana obišlo neke od najvećih znamenitosti u Beogradu.

On je saopštio da su deca posetila Skupštinu Srbije, Narodno pozorište, Hram Svetog Save, Avalski toranj, a da su danas uz pratnju kustosa u Palati Srbija videli i umetnička dela tog zdanja u kome se održavaju najvažnije državne posete i sastanci.

- Priznali su mi da im se od svega što su videli najviše dopao Hram Svetog Save, pa sam iskoristio priliku da im kažem koliko je država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uložila u obnovu ovog dragulja srpske verske baštine, a ujedno sam im i preneo pozdrave predsednika Srbije - napisao je Petković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija