• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2024

13:37

Novi sraman napad opozicionih tajkunskih medija! Besni jer je Srbija zahvaljujući Vučiću jedina u regionu juče imala struju!

Printscreen, Shutterstock, ATA Images

Politika

Novi sraman napad opozicionih tajkunskih medija! Besni jer je Srbija zahvaljujući Vučiću jedina u regionu juče imala struju!

Podeli vest

Sad je bar do kraja ogoljeno zašto je opoziciji i tajkunskim medijima predsednik Aleksandar Vučić toliki trn u oku, jer čim neko vodi slobodoljubivu i pravu politiku, koja vodi u mir i stabilnost, a ne u propast i ambis, on tajkunima smeta i jasna im je meta za napad.

Naime, nije prošlo mnogo otkako je predsednik Vučić u jednoj emisiji objasnio šta su prioriteti naše zemlje i kako se o istima brine. 

- Šta je to što možemo da uradimo da osiguramo bezbednost naše zemlje, da obezbedimo energetsku sigurnost za predstojeću zimu. Gas je već otišao na 420 sa 300, pogledajte koliki je to skok. Struja skače, govorim vam u svetu i na berzama, dakle, upravo i zbog cene gasa. Do 26. novembra neće sigurno biti izvoza američkog LNG-a, njihovog tečnog gasa, to će stvarati probleme na gasnom energetskom tržištu. Mi u ovom trenutku imamo 544 miliona kubnih metara gasa, od toga je 381 u Banatskom dvoru, 163 držimo u Mađarskim skladištima. Nisam zadovoljan, moraćemo da povećamo naše rezerve gasa i da krenemo u pregovore sa našim mađarskim prijateljima. Razgovaramo i sa Rusima i sa Azerbejdžanom i da to uradimo što je moguće pre - rekao je Vučić tada, praktično upozorivši da može da dođe do energestkog kolapsa širom sveta. 

I upravo kako je spski šef države upozorio, juče je u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji, ali i delu Grčke, došlo do nestanka struje, što je donelo velike probleme, a posebno onima koji su se zatekli u automobilima, na ulicama, u bolnicama, šoping-centrima... 

Snimci koji su nam stizali iz komšiluka jasan su dokaz koliko je sve zatekla ova neočekivana situacija, a reakcije koje su dopirale iz regiona još jasniji su bili pokazatelj koliko je stabilna politika srpskog državnog rukovodstva, koje je svojim marljivim radom i brigom održala zemlju u stabilnosti i vanTAME.  

Hrvatski mediji juče prvi su se oglasili i priznali za njih bolnu, ali istinitu, činjenicu: da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem reagovala na vreme i da zbog toga juče nije osetila posledice!

Pohvale na račun rezultata našeg državnog vrha nisu izostale ni iz Bosne i Hercegovine, a ni iz Crne Gore, ali su zato usledili najbrutalniji napadi tajkunskih autošovinista iz Srbije. 

Vučić je, dakle, ma koliko to svakom normalnom bezumno zvučalo, tajkunskim medijima kriv zato što je Srbiju zaštitio od apokaliptičnih problema koji su juče pogodili maltene ceo Balkan. 

Međutim, svima je odavno jasno da normalnost agresivne manjine baš i nije poželjna kategorija, jer to nikad ne sluti na dobro, ali nekad bi bilo dobro da pohvale realno stanje i uspeh naše zemlje. 

Naime, jedan od tabloida Dragana Šolaka objavio je tekst čiji je naslov, verovali ili ne, "Zašto se Vučić raduje zbog nestanka struje u regionu?!"

Foto: printscreen

 

U tekstu ovaj antisrpski medij besno i histerično pokušava da objasni nešto što se ne da objasniti jer nije istina - da Vučić likuje zbog pomenutog kolapsa u komšiluku. 

Apsolutna neistina. Vučić ne likuje uopšte, već Vučić daje primer i upozorava na vreme! 

U tekstu se dalje navod3 "razlozi" zašto je Srbiju preskočio haos, ali vrlo pažljivo tajkunski novinari deklamuju svoju naučenu priču: da je Srbija pukom srećom preskočena u totalnom pomračenju, a ne da su za to zaslužni nečiji rad i briga. 

Foto: printscreen

 

"Ovde se verujem svi pitate kako se desilo da je Srbija izbegla kolaps?!

Razlog je taj što se kvar prostirao relacijom zapad-istok i tim sistemom dalekovoda se prenosio iz države u državu. To je situacija kao sa poplavnim talasom koji potapa one države kroz koje reka protiče.

Tako da je potpuno sumanuta kampanja koju je vlast pokrenula i u kojoj je predočeno kako je Vučić još davno predvideo ovakve opasnosti i unapred nas zaštitio, dok su naravno svi drugi nesposbni i neodgovorni i zato su bez struje na plus četrdeset.

Što se tiče sposobnosti naše vlasti da državu zaštiti od havarija u elektroenergetskom sistemu valja se podsetiti slučaja od pre nekoliko godina kada su „stručnjaci“ koje je sam Vučić delegirao da upravljaju EPS-om uspeli nešto što ni NATO tokom bombardovanja nije", napisali su tajkunski "profesionalci". 

Ali sve je već odavno jasno kod tajkuna: Kada se piše o Srbiji, ne sme da bude ništa pozitivno, već samo napadi na našu državu i predsednika Aleksandra Vučića! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija