• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2024

11:01

Dno dna! Tajkunskim medijima smeta srpska zastava - Napali Vučića jer se ogrnuo trobojkom (FOTO)

Informer

Politika

Dno dna! Tajkunskim medijima smeta srpska zastava - Napali Vučića jer se ogrnuo trobojkom (FOTO)

Podeli vest

Nacrt sramne rezolucije u Srebrenici usvojen je pre dva dana tako što su za glasale 84 države, 19 protiv i bilo je 68 uzdržanih. Predsednik Aleksandar Vučić je sa nestrpljenjem čekao rezultate, a kada su oni proglašeni srpski predsednik je u rukama držao srpsku zastavu i ljubio je, a onda se ogrnuo njome!

Vučićevo ogrtanje srpskom trobojkom negodovo je najpre predsednik Generalne skupštine UN, a obezbeđenje je zahtevalo da je skine, na šta je Vučić prkosno i ponosno odgovorio:

- Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu! 

Naravno da su ovaj patriotiski čin iskoristili i tajkunski mediji, vređajući predsednika Aleksandra Vučića najsramotnijim tekstovima.

Prvi se među njima istakao tajkunski opozicioni tabloid "N1", čiji se stavovi neretko poklapaju sa antisrpskim stavovima koji dolaze iz regiona i objavio tekst sa naslovom: "Šta kaže zakon: Da li je Vučić smeo da „obuče“ zastavu na sednici UN?" 

Foto: Screenshot

 

Tajkunski Danas je je takođe potvrdio svoj srbomrzački stav, pa je objavio sraman tekst sa naslovom: ""Zastava je simbol ponosa, a ne ogrtač za sakrivanje sramote: Sagovornici Danasa o članovima Vlade koji su ogrnuti zastavama čekali ishod glasanja u Njujorku", u kome su vređajući političare koji su u Predsedništvu, ogrnuti zastavama, čekali rezultate iz Njujorka i ocenili to kao vašarsku predstavu, sramnu i ponižavajuću.

Foto: Screenshot

 

 

"Tužan folklor namenjen domaćoj javnosti, kako bi se prikrio slom spoljne politike. Zastava je simbol ponosa, a ne ogrtač za sakrivanje sramote. Crno nam se piše", piše u sramnom tekstu. 

Nova S se pridružila svakako horskom napadu pa je objavila tekst sa naslovom: "Vučićeva patetika posle sednice UN zatekla sve: Da li je Rezolucija o Srebrenici zaista „ekser u kovčeg“ njegove karijere" i ocenila da je sve što je prethodilo glasanju u Njujorku, kao i ono što se dešavalo na sednici održanoj u četvrtak, samo deo "Vučićeve kampanje" za domaću javnost.

Ali zato su sagovornici pomenutog tabloida istakli da, kada je reč o posledicama rezolucije po samu Srbiju, smatraju da ih nema i istakli da je "sve obična Vučićeva patetika, kao i ona zastava kojom se ogrnuo u zgradi UN, što je svakako kršenje propisa ponašanja".

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija