• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2024

14:23

Počeo sastanak u Briselu: Delegaciju Beograda predvodi Petković, u toku susret sa Lajčakom

Tanjug

Politika

Počeo sastanak u Briselu: Delegaciju Beograda predvodi Petković, u toku susret sa Lajčakom

Podeli vest

U Briselu je počeo sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem sa visokim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom.

Sa Lajčakom se prethodno sastala delegacija Prištine, koju predvodi glavni pregovarač Besnik Bisljimi. 

U Briselu se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Do nove runde dijaloga dolazi nakon što su Lajčak i šef evropske diplomatije Žozep Borelj prošle nedelje bili domaćini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju na sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga, a Lajčak je te razgovore opisao kao izazovne. 

Portparol EU Peter Stano izjavio je da prioritet i agendu sastanka određuje "najveća hitnost početka primene Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa" Beograda i Prištine. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...
Politika

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...

Šiptarski ekstremista Glauk Konjufca, jedan od najbližih saradnika "premijera" Aljbina Kurtija i takozvani predsednik "kosovskog parlamenta", poručio je da su "institucije jedinstvene po pitanju tri uslova koje je Kurti postavio u Briselu" - priznanje nezavisnosti "Kosova", izručenje Milana Radoičića Prištini i povlačenje pisma koje je Beograd poslao u Brisel.

01.07.2024

14:29

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija