• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2024

18:45

Dodik: Srama komemoracija u Njujorku, uz ignorisanje svih žrtava osim bošnjačkih

Tanja Andric

Politika

Dodik: Srama komemoracija u Njujorku, uz ignorisanje svih žrtava osim bošnjačkih

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sramnim je ocenio današnje obeležavanje u Njujorku stradanje jednog naroda u proteklom građanskom ratu u BiH, dok se ostale žrtve ne priznaju.

Dodik je to rekao u izjavi za Srnu komentarišući održavanje komemoracije u UN povodom stradanja Bošnjaka u Srebrenici, koju jednostrano organizuje Zlatko Lagumdžija i ovi što, kako je naveo, sebe smatraju vlasnicima cele BiH.

To je, istakao je, još jedna "potvrda primene dvostrukih aršina dela međunarodne zajednice i zle, pokvarene i promuslimanske politike odlazećeg američkog ambasadora u FBiH Majkla Marfija i njegovih satrapa, predvođenih Kristijanom Šmitom i bošnjačkim političarima".

Komemoracija u Njujorku je održana na osnovu rezolucije donete na nezakonit i sumnjiv način u Generalnoj skupštini UN sa 84 glasa, iako UN ima 193 zemlje članice.

Dodik je rekao da su ta rezolucija i njeno jednostrano "guranje" na dnevni red Generalne skupštine UN, kao i sva dešavanja posle koja se odnose na forsiranje te priče samo doveli do još većeg razjedinjenja i podele naroda u BiH.

- Ništa drugo nije dobila ni BiH, ni autori rezolucije, a ni svet. Dobili su jedno veliko ništa. Ta rezolucija je nesprovodiva u BiH i ona u sebi ne sadrži nijednu ideju pomirenja. Njen jedini cilj, kao i onih koji su sve to organizovali jeste da se najveće žrtve genocida - srpski narod, etiketira i da se stavi ljaga na potomke stradalih u genocidu nad Srbima koji su počinili fašistička Nemačka ustaše i njihovo cveće - muslimani - istakao je Dodik.

Ovakvim potezima, naveo je Dodik, širenjem laži i konstruisanjem "svoje" istine, a sve zarad vlastite koristi, muslimani i njihovi nalogodovci, američki glavni šerif u sarajevskoj kasabi Majkl Marfi i njegov vazal Kristijan Šmit, koji je bruka i sramota cele Nemačke, obmanjuju ne samo narod u BiH, već i celu međunarodnu zajednicu.

Predsednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, jednog od tri konstitutivna naroda koji, nažalost, mimo svoje volje mora da živi u državnoj zajednici zvanoj BiH, ne mogu postići ništa, jer Republika Srpska i njeno rukovodstvo svojom politikom i autonomijom otežavaju sprovođenje interesa muslimanskih političkih vođa.

- Republika Srpska i Srbi u BiH su izopšteni u sopstvenoj zemlji, ignoriše se tročlano Predsedništvo BiH, Ministarstvo inostranih poslova u Savetu ministara radi samostalno, iako je podređeno Predsedništvu, a sa druge strane nas optužuju za podrivanje Dejtona, sankcionišu nas, ucenjuju, dok Dejton podrivaju i već su dobrano razvalili Marfi i Šmit, zajedno sa ovima koji vežu konja gde im aga kaže - naveo je Dodik i istakao:

- Pa tako su i danas u Njujorku organizovali izložbu, održali komemoraciju o stradanju Bošnjaka u Srebrenici, bez bilo kakve saglasnosti tri naroda i dva entiteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija