• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2024

11:26

Verujte nama, a ne svojim očima! Bora Novaković tvrdi: Bilo nas je dovoljno u sali, ali sistem nije očitao kartice!

prinstcreen

Politika

Verujte nama, a ne svojim očima! Bora Novaković tvrdi: Bilo nas je dovoljno u sali, ali sistem nije očitao kartice!

Podeli vest

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković tvrdi da je u sali Skupštine Srbije bilo dvoljno poslanika opozicije, ali da nisu očitane sve njihove kartice, zbog čega nije bilo kvoruma i zbog čega se sednica odložena.

Na početku redovnog skupštinskog zasedanja, na kojem treba da se raspravlja o predlogu opozicije da se zabrani eksploatacija litijuma, predsedavajuća Ana Brnabić konstatovala je da nema kvoruma.

- U Skupštini Srbije je 67 poslanika, nema većine i u ovom trenutku ne postoje uslovi za rad - rekla je Ana Brnabić, koja je prekinula sednicu i odložila je do 11.10 časova kako bi se obezbedio kvorum. Više o tome čitajte OVDE.

Borislav Novaković, na drugoj strani, tvrdi da je reč o "proceduralnoj grešci"!?!

- Kada je Brnabićeva rekla da se izvade kartice, odnosno da se ponovo stave, imam utisak da sistem nije bio resetovan u tom momentu. Imali smo jednu krajnje čudnu situaciju gde u sali sedi dovoljan broj poslanika, ali očito sistem nije očitao sve kartice. Ovaj gest nije poruka opoziciji, već građanima Srbije. Oni daju do znanja da ih ne interesuje tema litijuma i da ne žele da razgovaraju, time ignorišu većinski stav građana Srbije koji je u svim istraživanjima javnog mnjenja protiv rudarenja litijuma - rekao je Novaković, pokušavajući da odgovornost za nedostatak kvoruma prebaci na vlast.

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, međutim, raskrinkao je i ovu laž, jer su poslanici vladajuće većine dali kvorum za sednicu. Šta je rekao Jovanov pročitajte u POSEBNOJ VESTI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U toku rasprava o litijumu! Cirkuzijada u Skupštini - Ćuta drži transparent, Lazović i Aleksić dobacuju dok govori Danijela Nestorović! Uživo
Politika

U toku rasprava o litijumu! Cirkuzijada u Skupštini - Ćuta drži transparent, Lazović i Aleksić dobacuju dok govori Danijela Nestorović!

U Skupštini Srbije danas se održava prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja. Pred poslanicima Skupštine Srbije je jedna tačka dnevnog reda - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Sednica je počinje u 10 časova intoniranjem himne, ali nije bilo kvoruma za rad, pa je predsedavajuća Ana Brnabić odložila početak raspave za 11.10 časova.

07.10.2024

11:15

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija