• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2024

12:14

Brnabić još jednom razobličila opoziciju: Dobro je pa su otklonili nedoumice oko sednice o litijumu!

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

Brnabić još jednom razobličila opoziciju: Dobro je pa su otklonili nedoumice oko sednice o litijumu!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnbić još jednom je ogolila opoziciju.

Brnabić se oglasila na mreži Iks i poručila da je Danijela Nestorović potvrdila da nisu za trajnu zabranu iskopavanja litijuma. 

''Ovlašćeni predstavnik predlagača (čitave opozicije), Danijela Nestorović, još jednom potvrdila:

1. Oni NISU ZA TRAJNU ZABRANU istraživanja i iskopavanja litijuma, već dok se „ne formiraju instutucije“ koje, kao, trenutno ne postoje, ali će postojati kad oni dođu na vlast, pa će se tada steći uslovi i za istraživanje i za iskopavanje litijuma. Nisu oni protiv napretka.... Sama ta rečenica potvrđuje da i oni misle da litijum predstavlja NAPREDAК za Srbiju i jeste u interesu Srbije. 

2. Predlog zakona se, u stvari, donosi SAMO ZBOG PROJEКTA „JADAR“, jer je taj projekat problematičan. Ostala istraživanja i bora i litijuma su u redu i oni će ih, kao i projekat „Jadar“, oživeti čim dođu na vlast. (Uzgred, zašto i ne bi – pa oni su doveli Rio Tinto u Srbiju i dali im istražna prava, promenili zakon kako bi obezbedili da samo oni mogu da apliciraju za eksploataciona prava i stavili ih kao prioritet u Nacionalnu strategiju održivog korišćenja prirodnih resursa Republike Srbije.)

3. NEMA POTREBE DA PREDSEDNIК ALEKSANDAR VUČIĆ PRISUSTVUJE SEDNICI. Jeste ovo, kako oni kažu, „jedno od gorućih pitanja“ u našoj državi, ali nema potrebe da razmene mišljenja i argumente sa predsednikom države o tome. Ja mislila da žele u lice da mu saspu sve argumente da je Rio Tinto lobista, a oni izgleda nisu toliko sigurni u te svoje argumente.

Dobro je da su nam, još jednom, sve nedoumice otklonili'', napisala je Brnabić na mreži Iks. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija