• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index/informer.rs

10.06.2021

12:04

NEVEROVATNO KREMAST! Na Fejsbuku su poludeli za ovim KOLAČEM, poslastičarka otkrila TAJNU najboljeg čizkejka na svetu!

Recepti

NEVEROVATNO KREMAST! Na Fejsbuku su poludeli za ovim KOLAČEM, poslastičarka otkrila TAJNU najboljeg čizkejka na svetu!

Podeli vest

Poslastičari amateri sada mogu da naprave "najbolji čizkejk ikad" i kod svoje kuće uz ovaj neverovatni recept australijske kuvarice Stefani Aleksander.

Jedna žena je na Fejsbuku podelila fotografije čizkejka koji je napravila po receptu 79-godišnje kuvarice, a nakon toga su se svi pomamili za njim. Kako kažu, s njim ne možete pogrešiti.

Tajna ovog "neverovatno kremastog" čizkejka je u tome što se svi sastojci zagreju na sobnoj temperaturi pre pripreme, a kolač se peče u posudi s vodom. Zbog po njemu nema pukotina.

Kako tekstura čizkejka ne bi bila kvrgava, Aleksander preporučuje da jaja i krem sir izvadite iz frižidera 10 do 20 minuta pre pripreme kolača. S druge strane, bitno je i da ne mešate sastojke previše žestoko ili predugo jer će kolač samo "potonuti" u rerni.

SASTOJCI:

  • 100g rastopljenog maslaca
  • 300g mlevenog keksa
  • 500g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • kašika kukuruznog brašna
  • 3 jajeta
  • 2 kašike limunovog soka
  • nekoliko kapi čiste vanile ili ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 2 šolje kisele pavlake

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dno i stranice kalupa dimenzija 22x6 centimetara premažite maslacem. Izrežite papir za pečenje tako da jedan deo prekrije dno kalupa, a drugi stranice. Namažite i papir maslacem.

Sjedinite keks i rastopljeni maslac, pa smesu utisnite u dno kalupa.

Mutite krem sir i šećer električnim mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U smesu umutite kukuruzno brašno, pa dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući svaki put dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte limunov sok, vanilu i so. Umešajte i pavlaku i kratko mutite dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.  

Ulijte smesu u kalup koji ćete staviti u veću posudu za pečenje. U nju ulijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.

Pecite 50 minuta, a zatim isključite rernu, ali vrata ne otvarajte sat vremena. 

Izvadite kalup iz vode i kolač u potpunosti ohladite na rešetki i u frižideru pre serviranja. 

Foto: printscreen Facebook

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija