• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

04.09.2024

10:22

Poslednja fotografija Bore Čorbe: Roker se do zadnjeg dana nije predavao, a danas plače ceo Balkan

ATAIMAGES

Estrada

Poslednja fotografija Bore Čorbe: Roker se do zadnjeg dana nije predavao, a danas plače ceo Balkan

Podeli vest

Poslednji koncert koji je Bora Đorđević održao dogodio se u Bosni i Hercegovini.

Legendarni muzičar Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, umro je u 72. godini u bolnici u Ljubljani.

Čorba se poslednji put pojavio u javnosti na koncertu u Šamcu 1. jula.

Na društvenoj mreži Fejsbuk su tada objavljene slike sa pomenutog nastupa koje možete pogledati na fotografijama ispod.

 

 

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba (Čačak, 1. novembar 1952) srpski je rok muzičar i pesnik. Đorđević je glavni vokal i tekstopisac rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978. godine. Pre toga je bio član muzičkih grupa Suncokret i Rani mraz. Bora Čorba je jedan od najpoznatijih muzičara srpske i jugoslovenske rok scene, sa velikim brojem obožavatelja, kao i upečatljiva i uticajna javna ličnost.

Bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem).

Foto: Informer

 

U Beogradu je upisao V beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Dana 15. avgusta 1978. osnovao je grupu Riblja čorba, koja je postala vrlo popularna tokom sledećih nekoliko meseci. Popularnost grupe se takođe počela manifestovati u Borinom alkoholizmu, što je, zajedno sa provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji. Po izdanju albuma „Koza nostra“, 1990. godine, bio je optužen za „vređanje radničke klase Jugoslavije“, ali su optužbe odbačene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova
Partizan

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Partizan je prethodnih godina uradio sve da vrati Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova, ali kad nešto ne ide, onda ne ide, otkriva pomoćni trener Partizana Vladimir Androić! Prvi saradnik legendarnog Željka Obradovića poručuje da je klub iz Humske nameravao da vrati dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca, ali da pošto to nije uspeo, okrenuo se pojačanjima iz inostranstva.

04.09.2024

10:01

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07