• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. L.

03.09.2024

12:32

(VIDEO) Alarmantno pod Bukuljom! Vatra se širi ka kućama - stigla dva helikoptera da gase požar

Informer

Vesti

(VIDEO) Alarmantno pod Bukuljom! Vatra se širi ka kućama - stigla dva helikoptera da gase požar

Podeli vest

Požar u podnožju Bukulje ni posle 24 sata nije lokalizovan! U ponedeljak se zapalilio nisko rastinje i vatra se brzo širila pa je tokom noći u plamenu bilo nekoliko stotina hektara.

- Požar je izbio juče oko podne. Kako se priča po narodu, neko je sekao drva i bacio pikavac, koji je prouzrokovao požar. Velikom brzinom se vatra širila. U početku je gorelo oko 30, 40 hektara a prema poslednjim procenama gori više od 100 hektara šume i niskog rastinja. Nekoliko desetina vatrogasaca tačno dvadeset četiri časa gasili su vatru ali nisu uspeli morali smo da tražimo pomoć helikoptera - pričaju meštani obližnjih sela.

Jutros oko deset časova stigao je jedan helikopter a ubrzo potom i drugi koji zahvataju vodu sa Garaškog jezera i gase vatru iz vazduha.

 

Prema poslednjim informacijama vatra se širi ka Darosavi, ka kućama.

- Sva vatrogasna društva i raspoložive jedinice su uključene u gašenje požara ne samo iz Aranđelovca već i iz Topole. Čitavu noć je trajala borba sa vatrom ali, na žalost, vatra se širi velikom brzinom - rekao je jedan od ovdašnjih meštana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kakav je dres kod u školama bez klime tokom toplotnog talasa? Markov: Prema pravilima, učenici ne bi smeli ni da piju vodu na času
Društvo

Kakav je dres kod u školama bez klime tokom toplotnog talasa? Markov: Prema pravilima, učenici ne bi smeli ni da piju vodu na času

Dok se učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji i njihovi roditelji pitaju da li zbog vrućina moraju striktno da poštuju dres kod ili postoji, barem ove sedmice dok ne stigne zahlađenje, „gledanje kroz prste“ kada je oblačenje u pitanju, s obzirom da škole nisu klimatizovane i da sparina i visoke temperature otežavaju nastavu, u Bosni i Hercegovini je odložen početak školske godine.

03.09.2024

14:07

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set