• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2023

21:46

Ubedljiva pobeda u Čikagu! Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" daleko ispred ostalih

Shuterstock

Vesti

Ubedljiva pobeda u Čikagu! Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" daleko ispred ostalih

Podeli vest

Na sinoć zatvorenom biračkom mestu br. 56 u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu gde je dijaspora u Americi glasala dan ranije zbog vremenske razlike, ubedljivu pobedu je ostvarila lista “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane”, koja je osvojila 215 glasova, ili 53,09 odsto izašlih birača.

Na drugom mestu je koalicija “Srbija protiv nasilja”, za koju je glasalo 132 glasača - 32,59 odsto, prenosi Serbijan tajms.

Daleko ispod bile su ostale liste, ovim redom: Miloš Jovanović - Nada za Srbiju, 16 glasova, “Dobro jutro Srbijo” (Saša Radulović DJB-Boris Tadić SDS-Ana Radulović Otete bebe) 14 glasova, Mi - Glas iz naroda (Dr Branislav Nesterović), 12 glasova, Zavetnici i Dveri - sedam glasova, Narodna stranka (Vuk Jeremić) sedam glasova, Ivica Dačić - Premijer Srbije jedan glas, SVM jedan glas.

Ostale liste nisu osvojile nijedan glas, a u glasačkoj kutiji je bio jedan nevažeći listić. Od ukupno upisanih 539 birača na izbore je izašlo 406, što je 75,4 odsto. Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović je u izjavi za Serbijan tajms istakao da su ovi izbori bili najposećeniji do sada kada je u pitanju američka dijaspora pod jurisdikcijom njegovog Konzulata.

"Ovo je do sada najveće interesovanje za izbore u Republici Srbiji otkako se oni sprovode u Čikagu, čime možemo samo da budemo zadovoljni", rekao je on. Na pitanje da li su izbori protekli u fer atmosferi, on je istakao da nije bilo problema. "Imali smo posmatrače iz nekoliko koalicija. Radili smo zajedno i sve je proteklo u veoma korektnoj atmosferi, punoj uvažavanja", navao je konzul.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija