• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2024

10:12

Kamberi posle konsultacija sa Vučićem: Nije opcija da budemo deo Vlade Srbije!

X/@kos_data

Vesti

Kamberi posle konsultacija sa Vučićem: Nije opcija da budemo deo Vlade Srbije!

Podeli vest

Nosilac liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Šaip Kamberi izjavio je danas da je ta lista imala prilike da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavi sva pitanja koja su bitna za Albance, između ostalog, realizaciju plana od sedam tačaka, a da će se videti da li će nova Vlada biti spremna da to sprovede.


Kamberi je novinarima posle razgovora kod predsednika Vučića u okviru konsultacija o mandataru rekao da nije opcija da oni budu deo Vlade Srbije, već im je cilj da se krene sa realizacijom političkog procesa koji je definisan tim planom.

Prema njegovim rečima od tog plana od sedam tačaka zavisi integracija, ekonomski razvoj i uspostavljanje bolje komunikacije Albanaca sa vlastima u Beogradu.

Kamberi je rekao da je danas peti put kako se sastaje sa Vučićem u okviru ovih konsultacija i dodao, da bi integracija Albanaca trebalo da pođe od lokalnog nivoa gde je, kako kaže, nedovoljna zastupljenost Albanaca u svim državnim institucijama.

U zgradi Generalnog sekretarija predsednika Repbulike na Andrićevom vencu oko 9.45 časova Vučić je započeo razgovore sa predstavnicima izborne liste "Ruska stranka" Slobodana Nikolića.

Predsednik je prošle nedelje najavio da će započeti konsultacije o mandataru sa svima koji žele da razgovaraju.

Konsultacije kod predsednika su u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku, odnosno ovo je jedna od nadležnosti predsednika da razgovara sa predstavnicima lista koje su prešle izborni cenzus, a posle kojih bi trebalo da odredi mandatara za sastav nove vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15