• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. PAUNOVIĆ

29.05.2024

08:43

Raskrinkan još jedan prljavi plan tajkuna! Đilas šalje svoje 'trojance' na izbore!

Fotoilustracija/Insajder/Beta

Vesti

Raskrinkan još jedan prljavi plan tajkuna! Đilas šalje svoje 'trojance' na izbore!

Podeli vest

Lider SSP Dragan Đilas, iako zvanično bojkotuje izbore, povezan je sa listom "1 od 5 miliona - Beogradski front" u prestonici. U Novom Sadu planira da zameni kandidata za gradonačelnika Miloša Tubića iz Novog DSS i umesto njega na vlast dovede Borislava Novakovića.

Lider SSP Dragan Đilas, koji navodno bojkotuje izbore u Beogradu i Novom Sadu, zapravo je odlično povezan sa ključnim ljudima na izbornim listama i preko njih planira da dođe na vlast, saznaje Informer!

Naime, na izbore u Beogradu pod rednim brojem pet izlazi lista grupe građana "1 od 5 miliona - Beogradskih front" koju je, samo naizgled, formiralo deset politički neutralnih ljudi. Međutim, kako tvrde naši odlično obavešteni izvori, jedan od potpisnika sporazuma o formiranju ove grupe građana jeste Stefan Pavlović, koji je učestvovao u organizaciji protesta "1 od 5 miliona", a koje je Đilas podržavao. Osim toga, Pavlović je u vezi sa Tijanom Ilić, koja je zaposlena kod Đilasa u stranci i drugim organizacijama koje on plaća.

- Njen zadatak je isključivo da prenosi Đilasove direktive ljudima u udruženju. Ideja mu je da preko ove grupe građana iz senke dođe na vlast u Beogradu - tvrdi naš izvor.

Tajni dogovor

U Novom Sadu koaliciju "Udruženi za slobodan Novi Sad" čini 12 stranaka - partije koje su nekada bile u Đilasovom 'Savezu protiv nasilja', NADA Miloša Jovanovića, LSV i građanski pokret Bravo. Ovaj savez za gradonačelnika Novog Sada kandidovao je Miloša Tubića iz Novog DSS. Ipak, kako saznajemo, plan je da se posle izbora, ako rezultati budu odgovarajući, Tubić skloni sa strane i da na njegovo mesto "uskoči" Borislav Novaković, koji i dalje ima solidne veze sa Đilasom.

Da se ja pitam

MILENKO JOVANOV
PREDSEDNIŠTVO SNS

Od samog starta je bilo jasno da će svi oni izaći na izbore i da je priča o bojkotu puko zamajavanje. Zato za sve koji podržavaju politiku predsednika Vučića ne sme biti opuštanja, niti olakog odnosa prema izborima. Moramo svi da izađemo na birališta i glasamo za politiku koja svakom mestu u Srbiji donosi razvoj i napredak i da ne dozvolimo da se na vlast vrate tajkuni i probisveti, koji su uništili sve čega su se dotakli.

- DS, LSV, Dragan Đilas, Zdravko Ponoš i Brajan Brković nikada nisu nameravali da Tubiću daju mesto gradonačelnika. Poslužio im je samo kako bi DSS ušao u koaliciju sa njima i na taj način pokušali da uzmu koji glas više na izborima. Kako bi prikrili stvarne namere, stavili su Tubića na prvo mesto, ali se se Novaković nalazi već na petoj poziciji na listi. Prevara je osmišljena iz straha da bi građani glasali protiv njihove liste zbog ozbiljnih optužbi i sumnji za korupciju koje prate Novakovića - prenosi naš izvor.

Komentarišući sve ove navode, Nina Mitić, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kaže da je ovo bilo očekivano.

Moj ugao

MILJAN JOVIĆEVIĆ
ANALITIČAR

Iz ovog perfidno i unapred osmišljenog koncepta Dragan Đilas po ko zna koji put pokušava da obmane građane, apetiti su mu porasli, pa je prešao i u Novi sad. Gde god oseti da je budžetska kasa puna, on se lako prestroji. Po ustaljenoj recepturi pokušava  politički da iskoristi tuđa imena i preko njih da se domogne fotelje. Spreman je na sve i ne pita koliko šta košta samo da dođe do svog cilja. Svestan činjenice da je njegovo ime i prezime politički potrošeno i da je statistička greška gde se god pojavi, sada će pokušati da izmanipuliše javnost kroz podmetnuvši Tubića, sa koliko toliko časnijom biografijom, da bi ukoliko ostvarili pozitivan rezultat na to mesto uskočio Bora Novaković, uigrano lice za razne finansijske malverzacije, koji je pod  Đilasovom kontrolom. To bi bila još jedna u nizu beskrupuloznih Đilasovih radnji, a kao i uvek na štetu građana naše države.

- Nisam iznenađena što Dragan Đilas izlazi na novosadske i beogradske izbore, i sasvim je bilo očekivano da će on, u određenom formatu, nastupiti  na izborima  2. juna. Poznato je da Dragan Đilas nema snage i političke hrabrosti da sa svojim imenom i strankom neposredno izađe na predstojeće izbore. On zna da nakon fijaska na minulim parlamentarnim izborima, i nakon potpunog debakla na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu i Novom Sadu, znači kraj za političku stranku SSP i stavljanje tačke na njegovu političku karijeru. Na ovaj način obezbedio je sebi političko preživljavanje koje neće još dugo trajati - naglašava Mitićeva.

Foto: Tanja Andric

 

Nove malverzacije

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine i članica Predsedništva SNS, ističe da ne treba da čudi što Đilasa ima tamo gde postoje malverzacije.

- Svi su oni isti politički bućkuriš. Nikoga više ne čudi kad se Đilas i njegovi kompanjoni dovode u vezu s prevarama i manipulacijama. Naprotiv, bilo bi čudno da nema manipulacija u kolaiciji okupljenoj oko Đilasa, posebno ovakvih razmirica koje postoje u Novom Sadu, gde je Bora Novaković kukavičje jaje, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će biti razobličene njihove laži. Identična je situacija i u Beogradu, samo što ovaj put Đilas nije uspeo da namagarči koalicione partnere da bojkotuju izbore, pa žaleći što ne može direknto da učestvuje na izborima, umesto svoje partije kandiduje fantomska udruženja i grupe građana. Njegovo potpuno odsustvo talenta za politiku je sada već toliko očigledno da je svaki sledeći korak predvidiv i predstavlja zagarantovan fijasko - uverena je Božićeva.

Foto: Zoran Sinko

 

Član Predsedništva SNS, Zoran Tomić kaže da ovo nije ništa neočekivano i da će zbog svojih "dela" Đilas dobiti posebnu "nagradu" od birača na izborima.

- Ništa što nismo već očekivali. Takvu priču Đilas radi i u Bujanovcu, ali tamo želi Albancima da pomogne da se dokopaju vlasti. Zato ne čudi da ta kukavica od 619 miliona evra krije sebe iza drugih, a želja mu je samo jedna - da se kandžama dokopa budžeta i da po istima rovari. Sve te mahinacije su vec viđene, tako je radio i 2020. godine sa istom organizacijom. Stari je to lisac koji ne fantazira, već ono što radi to i priča ali prišiva protivnicima. Zato što je neviđena kukavica dobiće posebnu "nagradu" od birača na izborima. Važno je da narod vidi da jedina lista na političkoj sceni Srbije koja je od reči i dela jeste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra", zato ćemo i ubedljivo pobediti - rekao je Tomić.

Foto: Tanja Andric

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija