• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

26.10.2020

10:18

Da li ste i vi preplavljeni TOKSINIMA? Ovo su UPOZORAVAJUĆI znakovi, a ovo najbolje namirnice za DETOKS!

Ljubav

Da li ste i vi preplavljeni TOKSINIMA? Ovo su UPOZORAVAJUĆI znakovi, a ovo najbolje namirnice za DETOKS!

Podeli vest

Stručnjaci su izračunali da prosečan čovek do svoje 70. godine pojede čak 100 tona različite hrane?!

Stručnjaci su izračunali da prosečan čovek do svoje 70. godine pojede čak 100 tona različite hrane i popije oko 40.000 litara tečnosti, od čega barem petinu čine namirnice koje naš organizam ne može da probavi, niti iskoristiti kao energiju, već predstavljaju otpad koji se nakuplja u organizzmu.

Foto: Shutterstock

Višak šećera, rafinisane žitarice, pržena i masna hrana, alkohol i kofein, prerađene namirnice s dodatkom niza hmikalija za produženi rok trajanja i jači ukus, brza hrana, suva hrana koja ne sadrži dovoljno vlakana, pa čaki sirove namirnice koje organizam inače teško probavlja, samo su deo namirnica koje opterećuju organizam.

Sve to treba povezati s činjenicom da mnogi piju premalo vode, što može da bude razlog za usporavanje metabolizma.

Foto: Shutterstock

Stoga ne čudi procena da se tokom svih tih godina u crevima akumulira oko 15 kilograma toksičnog otpada, koji treba izbaciti iz organizma, kako ne bi došlo do bolesti. Još je Hipokrat govorio da sve bolesti započinje u crevima, što danas usvajaju brojni lekari i nutricionisti.

Znakovi da vam je telo puno toksina su mnogobrojni: akne i loš ten, hronični umor i nedostatk koncentracije, česte glavobolje, horični bol, problemi sa spavanjem, neprijatan miris tela i zadah iz usta, alergije i osipi, manjak energije i depresija, hormonska neravnoteža i slab libido, podočnjaci i umorne oči, kao i šlauf oko struka koji nikako da se smanji.

Foto: Shutterstock

Korisne namirnice za detoks organizma su: lubenice, krastavac, limun, nana, povrće kuvano na pari, zeleni čaj, voda, voće, sok od cvekle, čaj od korena maslačka, sok od šargarepe, surutka, sok od peršuna i kompot ili sok od suvih šljiva, tvrde nutricionisti. 

Ove namirnice sadrže najviše VITAMINA D! A ako ga ne unosite u dovoljnoj meri rizikujete da obolite od DEMENCIJE! SPISAK potražite OVDE.

ANKSIOZNOST i HORMONI - Psihoterapeut objašnjava prirodu ove TAJNE VEZE - OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija