• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

04.11.2025

18:20

Gibanica spremna za 3 minuta: Puna ukusa kao bakina, a spremna za čas

Shutterstock

Recepti

Gibanica spremna za 3 minuta: Puna ukusa kao bakina, a spremna za čas

Podeli vest

Od nekoliko jednostavnih sastojaka i malo volje, napravićete mekanu i ukusnu gibanicu koja će brzo nestati sa stola.

Lako se priprema, ne oduzima mnogo vremena i svaki put ispadne savršeno. Dok se peče, cela kuća zamiriše i probudi uspomene na detinjstvo i zajedničke obroke, bilo da je služite za doručak, večeru ili porodični ručak.

Sastojci:

Foto: Shutterstock

 

Priprema

1. korak – fil
U većoj činiji sjedini jogurt, kiselu vodu, ulje, mleko, sir i prašak za pecivo. Sve dobro izmešaj dok ne dobiješ ujednačenu i glatku smesu.

2. korak – podloga
U tepsiju obloženu papirom za pečenje poređaj nekoliko kora koje će činiti dno gibanice. Neka rubovi prelaze preko ivica tepsije – kasnije ćeš ih preklopiti preko fila.

3. korak – slaganje
Ostale kore blago zgužvaj, umači ih u pripremljeni fil i slaži redom preko podloge. Nastavi dok ne potrošiš sve kore i fil. Na kraju preklopi krajeve koji su visili preko ivica.

Foto: Shutterstock

 

4. korak – pečenje
Rernu zagrej na oko 200 stepeni i ubaci tepsiju. Peci 30 do 40 minuta, dok gibanica ne porumeni i ne zamiriše.

5. korak – serviranje
Kada je gotova, izvadi je iz rerne i ostavi nekoliko minuta da se prohladi. Iseci na parčiće i posluži uz jogurt ili kiselo mleko.

Dodatni trik:

Ako želiš da gibanica bude posebno mekana i bogatog ukusa, pre nego što je staviš da se peče, premaži je mešavinom umućenog jajeta i kašike pavlake. Tako će dobiti divnu, rumenu koricu spolja i ostati nežna iznutra. Pred sam kraj pečenja, možeš je pokriti papirom za pečenje kako bi se ravnomerno ispekla, a da ne izgori odozgo.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali meda

pre 1 mesec

U ovom receptu fale jaja obicno ide od 7-10 jaja vecih zavisi od velicine pleha i oblika.

sledeća vest

Politika

Društvo

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana
Srbija

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana

Na Vršačkom jezeru najlepši prizor su labudovi koji ovde poslednjih godina zimuju. Svake godine ih je sve više ali jedna navika ljudi može ozbiljno da ih ugrozi.

16.12.2025

14:39

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru
Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru

Snažan poremećaj Polarnog vrtloga izazvao je razvoj izuzetno intenzivnog ciklona nad severnim Atlantikom, koji se danas razvija u blizini Njufaundlenda u Kanadi i postaje najjača oluja u regionu od početka sezone, koja se postepeno pomera ka Evropi, saopštili su meteorolozi.

16.12.2025

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set