• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2022

10:00

NIKADA NIJE KASNO! Italijan Đuzepe Paterno magistrirao sa 98 godina (VIDEO/FOTO)

Printscreen You Tube News Night

Zanimljivosti

NIKADA NIJE KASNO! Italijan Đuzepe Paterno magistrirao sa 98 godina (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Italijan Đuzepe Paterno (98) postao je najstariji italijanski student koji je dobio diplomu, i to magistarsku!

Paterno je pre dve godine stekao diplomu iz istorije i filozofije na Univerzitetu u Palermu, a sada je odbranio magistarski rad iz tih nauka.

Završni ispit položio je s najvišim ocenama, a kako je saopštila njegova porodica, novopečeni magistar ne planira da se odmara i želi da na svojoj staroj pisaćoj mašini napiše roman.

Paterno je rođen 1923. godine i odrastao je u siromašnoj porodici na Siciliji. Uprkos ljubavi prema knjigama i učenju, kao mladić nije imao mogućnosti da pohađa univerzitet.

 

 

Umesto toga je služio u mornarici, a kasnije radio kao železnički radnik.

U 31. godini je postao geodet, a penziju je zaradio radeći na železnici.

 

 

Živeći kao penzioner imao je toliko slobodnog vremena da je mogao da se posveti čitanju, inače njegovoj velikoj strasti, i bavljenju istorijom. Tako je 2017. u 94. godini odlučio da upiše istoriju. Njegova akademska karijera bila je uspešna. Dobio je mnogo priznanja, a studije je završio sa visokim ocenama.

- Uči i nikad ne odustaj - poručio je Paterno.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija