• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

26.06.2023

12:15

TEST OD PAR SEKUNDI REŠAVA NEDOUMICU! Evo kako da znate da li je neka namirnica BEZBEDNA za vašu bebu (VIDEO)

TikTok/tinyheartseducation

Zanimljivosti

TEST OD PAR SEKUNDI REŠAVA NEDOUMICU! Evo kako da znate da li je neka namirnica BEZBEDNA za vašu bebu (VIDEO)

Podeli vest

Sve što je potrebno da biste proverili da li je namirnica sigurna za vaše dete, jeste da je stisnete palcem i kažiprstom.

@tinyheartseducation Every parent should know this hack ?? Whether you are baby led weaning or your little one is ready for finger food, the squish test is a great way to ensure you give your bub foods that are safe to reduce the risk of choking. Foods that are round, hard, slippery and the size of an airway = increase the risk of choking ‼️ The squish test helps you identify if the food is too hard so you can modify it to make is softer and safer ✅ Introducing solids can be so overwhelming which is why I partnered with our incredible Paediatric Dietitian, Amy to build a course that helps you prevent choking, allergies and also gives you all the information to guide you through introducing solids with your little one, confidently. Link in bio to learn more ❤️ #introducingsolids #startingsolids #babyledweaning #fingerfoods #newparents ♬ original sound - CONTENT CREATION TIPS

Mnogi roditelji, kada počnu bebama da uvode čvrstu hranu, nisu baš u potpunosti sigurni da li neke namirnice smeju da joj daju, odnosno da li postoji mogućnost da dođe do gušenja. 

Kako ne biste imali ovaj tip nedoumice, sve što je potrebno jeste da uradite brzinski test stiskanja.

Dakle, ukoliko palcem i kažiprstom stisnete namirnicu, a ona se lagano zgnječi, to znači da će vaša beba moći lako da je proguta. 

Ali ako je namirnica čvrsta i ne možete baš da je zgnječite, poput jabuke, onda je sigurnije da je ne dajete vašem detetu. 

Kako se taj test sprovodi u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija