• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

20.02.2023

22:45

RUSI UKLJUČILI U RAT NAJSAVREMENIJE ORUŽJE, MOSKVA TVRDI: UKRAJINCI SAKATE TELA STRANIH PLAĆENIKA, žestoke borbe na svim pravcima (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

RUSI UKLJUČILI U RAT NAJSAVREMENIJE ORUŽJE, MOSKVA TVRDI: UKRAJINCI SAKATE TELA STRANIH PLAĆENIKA, žestoke borbe na svim pravcima (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 362. dan.

Ukrajinci sakate tela stranih plaćenika

Ukrajinska strana u nastojanju da sakrije identitet stranih plaćenika sakati tela poginulih kako bi otežala njihovo identifikovanje, rekao je predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin u intervjuu za TASS.
- Kako bi otežali njihovu identifikaciju, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine odsecaju im glave i ruke. Nekoliko ovakvih tela pronađeno je u zoni Specijalne vojne operacije i prema njihovim mobilnim telefonima, otkriveno je da se radi o poljskim plaćenicima - rekao je Bastrikin.

Rusi se ne šale, uključili u rat
najsavremenije oružje (VIDEO)

 

 

Ruska vojska tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini primenjuje i neke od najsavremenijih varijanti različitih oružja.

Blinken zapretio Kini posledicama
u slučaju vojne pomoći Rusiji

Američki državni sekretar Entoni Blinken zapretio je Kini „realnim posledicama" u slučaju isporuka oružja Rusiji, ali nije želeo da navodi detalje.
„Zabrinuti smo zbog toga što Kina razmatra mogućnost da podrži vojne napore Rusije u Ukrajini ubojitim oružjem. Kako sam rekao, biće realnih posledica po naše odnose ukoliko Kina bude isporučivala ubojito oružje Rusiji", rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom.
Prema njegovim rečima, u slučaju da Peking pruži vojnu pomoć Moskvi, Kinu očekuje „realni problem u odnosiam s mnogim drugim zemljama".
„Ne nameravam da opisujem te posledice", dodao je Blinken.

Bajden stigao u Poljsku posle iznenadne posete Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden stigao je vozom u Poljsku, pokazuju televizijski snimci, čime je započeo zvaničnu dvodnevnu posetu toj zemlji, javlja Rojters.
Bajden boravi u Poljskoj, izjavio je zamenik poljskog ministra spoljnik poslova Pjotra Vavržika, prenosi državna poljska televizija PAP.
Privatna lokalna televizija TVN24 objavila je snimke na kojima se vidi kako Bajden izlazi iz voza na železničkoj stanici u gradu Pšemisl.
Reporeteri Rojtersa javljaju da su na železničkoj stanici u južnom poljskom gradu videli brojna vozila, među kojima i sa američkim tablicima, koja čekaju dolazak američkog predsednika.
Bela kuća je najavila prethodno da će Bajden održati govor ispred predsedničke palate u Varšavi, uoči godišnjice rata u Ukrajini, kao i da će se sastati sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom. 
(Rojters) 

"Crvene zone" Artemovska (VIDEO)

 

 

Vojnici PMC "Vagner" pričaju kako se civilno stanovništvo evakuiše iz "crvenih zona" Artemovska.
Šef ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin priznao je da ima velikih problema sa snabdevanjem municijom i optužio ruske zvaničnike da namerno uskraćuju njegovim borcima potrebnu količinu municije.

Oboren ukrajinski helikopter Mi-8 MSB-V (FOTO)

 

 

Još jedan ukrajinski helikopter Mi-8 MSB-V oboren u zoni SVO.

Ukrajinski poslanik poklonio Nensi Pelosi
narukvicu od ukrajinskih čaura (FOTO)

 

 

Bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi dobila je na poklon bizarnu narukvicu od ukrajinskih čaura od poslanika Vrhovne rade Ukrajine Alekseja Gončarenka.
- Dao sam joj narukvicu kao podsetnik kako branimo slobodan svet i da simbolizuje trajno prijateljstvo i saradnju između naših zemalja - napisao je Gončarenko.

Tenkovi i pešadija jurišaju na utvrđenja OSU (VIDEO)

 

 

Tenkovi i pešadija jurišaju na utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine na frontu Ugledar uz podršku „Solncepeka".

Nemačka do kraja marta šalje
20 borbenih vozila Marder Ukrajini

Nemačka kompanija za proizvodnju borbenih vozila i naoružanja Rajnmetal saopštila je danas da očekuje da će 20 borbenih vozila Marder biti spremna za slanje u Ukrajinu do kraja marta, dok će municija za PVO sisteme Gepard biti spremna do jula, prenosi Tanjug.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da želi da Nemačka brzo proširi svoje kapacitete za proizvodnju odbrambenih vozila. Akcije kompanije Rajnmetal porasle su ranije danas nakon razgovora čelnika te kompanije sa ukrajinskim šefom diplomatije Dmitrom Kulebom o budućim isporukama tenkova.

Prva linija u oblasti Belogorovke (VIDEO)

 

 

Više od 30 pokušaja napada izvršili su borci Ahmata i 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije kako bi oslobodili ulicu u oblasti Belogorovke (DPR).
Ovo je rekao komandant jednog od odreda čečenskih specijalnih snaga Ęirgiz Musihanov. On je naglasio da su Oružane snage Ukrajine tamo stvorile jake zemunice:
"Ponekad ima 100 metara do položaja Oružanih snaga Ukrajine, najviše 300, dodao je: „Oni viču da se predamo, vičemo i mi njima. Pa, onda jurišamo jedni na druge."

Zaharova podsetila Zelenskog na sudbinu Sakašvilija i Gvaida

Foto: Reuters

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući posetu predsednika SAD Džozefa Bajdena Kijevu, izjavila je da ne treba zaboraviti "sudbinu svih prethodnih američkih projekata".

- Gledajući u snimke Bajdena i njegovog štićenika (predsednika Ukrajine Vladimira) Zelenskog iz Kijeva, ne zaboravite sudbinu svih prethodnih američkih projekata - navela je Zaharova na Telegramu.
Tas navodi da je Zaharova,u tom kontekstu, pomenula bivšeg gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, ukazujući da "plaća skupu cenu kako bi bio zapamćen na Zapadu".
- Sudbina Sakašvilija, venecuelanskog opozicionara Huana Gvaida: to je ono što čeka sve one koji su prodali dušu Amerikancima - da budu prognani od svog naroda, da nisu potrebni nikome, i da na američke advokate troše izdajnički novac zarađen u Americi - dodala je Zaharova.
Sakašvil, koji je osuđen za zloupotrebu položaja tokom obavljanja funkcije, od oktobra 2021. godine je u zatvoru u Gruziji. Bivši gruzijski predsednik smatra da su optužbe politički motivisane.

Veliko poniženje Amerike - Rusi
odobrili Bajdenovu posetu Kijevu

Nenajavljenoj poseti predsednika SAD Džozefa Bajdena Kijevu ipak su prethodili i tajna najava i svojevrsno odobrenje, i to, ni manje ni više nego - Moskve, otkriva američka novinska agencija Asošijeted pres (AP).
Bajdenov odlazak u Ukrajinu, napominje AP, "predstavljao je retku priliku u kojoj je predsednik SAD putovao u ratnu zonu u kojoj SAD ili njihovi saveznici ne kontrolišu vazdušni prostor". Te je stoga i bilo potrebno obezbediti dozvolu onih koji taj prostor kontrolišu.

Nemačka do kraja marta šalje 20
borbenih vozila Mardet Ukrajini

Nemačka kompanija za proizvodnju borbenih vozila i naoružanja Rajnmetal saopštila je danas da očekuje da će 20 borbenih vozila Mardet biti spremna za slanje u Ukrajinu do kraja marta, dok će municija za PVO sisteme Gepard biti spremna do jula, prenosi Tanjug
Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da želi da Nemačka brzo proširi svoje kapacitete za proizvodnju odbrambenih vozila.
Akcije kompanije Rajnmetal porasle su ranije danas nakon razgovora čelnika te kompanije sa ukrajinskim šefom diplomatije Dmitrom Kulebom o budućim isporukama tenkova.

Novi zarobljenici rata

 

 

Ruski vojnici su uhvatili nekoliko ukrajinskih militanata kod Kremene.
Na ovom području delujy ruske desantne jedinice.

Kralj Čarls III u bazi za obuku Ukrajinaca

 

 

Kralj Velike Britanije Čarls III stigao je u bazu za obuku ukrajinskih trupa - lokalni mediji.
Očigledno je dan "posetite svog ukro ljubimca".

Šerman: Putin kidnapuje decu i šalje ih u logore

Zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman izjavila je da "ukoliko Vladimir Putin može da napadne suverenu zemlju Ukrajinu, proglasi deo njene teritorije svojom, odluči kako narod treba da živi, kidnapuje decu, pošalje ih u logore i prevaspitava, onda bi i drugi mogli da urade isto i prođu nekažnjeno.

Američka kongresmenka: Zelenski komanduje američkoj vojsci vodeći je u svetski rat

Vladimir Zelenski je glumac koji, očigledno, izdaje komande američkoj vojsci koje vode ka svetskom ratu, izjavila je članica Predstavničkog doma Kongresa SAD Mardžori Tejlor Grin.

„Predsednik (SAD Džozef Bajden) otputovao je u Ukrajinu, kodnacije koja je izvan NATO-a, čiji je lider glumac koji, očigledno, sada vojsci Sjedinjenih Američkih Država izdaje komande koje vode ka svetkom ratu“, napisala je ona na Tviteru.

Foto: Reuters

Grinova je, takođe, navela da Zelenski „čak nije bio u stanju da stavi kravatu“ radi sastanka s predsednikom SAD i pozvala na Bajdenov impičment, nazvavši ga „budalom“.
 

Američki avoni štitili Bajdena i Zelenskog?

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na svom Tviter nalogu da je sa aerodroma u Belorusiji poleteo MiG-31, za vreme posete Bajdena Kijevu. Ubrzo nakon toga, proglašena je vazdušna opasnost u celoj Ukrajini.

Bajden napustio Ukrajinu

Džo Bajden napustio je Ukrajinu nakon što se jutros sastao s Volodimirom Zelenskim. Američki predsednik doputovao je u Kijev kako bi razgovarao s ukrajinskim kolegom i potvrdio svoju podršku.

Bajden otkrio kako je Zelenski reagovao na početak rata

Bajden se prisetio  kako su on i Zelenski tada razgovarali telefonom "kada su ruski avioni bili u vazduhu, a tenkovi prelazili ukrajinsku granicu".

SAD: Rusija znala za posetu Bajdena

SAD su kontaktirale Rusiju pred posetu američkog predsednika Džozefa Bajdena Kijevu kako bi se izbegle bilo kakve loše procene, koje bi mogle da dovedu do direktnog sukoba dve nuklearne sile, saopštila je Bela kuća.

Bela kuća nije želela da ulazi u detalje, ali je navela da je, neposredno pre dolaska Bajdena u Kijev, došlo do "osnovne komunikacije sa Rusima" kako bi se osiguralo da ne dođe do sukoba, prenosi AP.

Bajden je danas boravio u nenajavljenoj posetii Kijevu, tokom koje se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i obećao dodatnih pola milijarde dolara američke pomoći Ukrajini.

Zelenski: Podrška Kine Rusiji može pokrenuti svetski rat

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se uoči najavljenog sastanka Vladimira Putina i direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, Vang Jia.

Kuleba: Ovo je signal Rusiji - niko vas se ne boji

Nakon današnje iznenadne posete američkog predsednika Džoa Bajdena Kijevu stigla je i reakcija ukrajinskog šefa diplomatije Dmitra Kulebe, koji navodi da se radi o "jasnom signalu Rusiji".

Foto: Tanjug/AP

"Susret se dogodio usprkos svemu, za ukrajinsku pobjedu i za ceo slobodni svet", objavio je Kuleba. "Ovo je jasan signal močvari - nitko vas se ne boji", napisao je.

Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane Ruske Federacije:

◾️Ruska protivvazduhoplovna sredstva su za 24 sata uništila 15 ukrajinskih dronova;

◾️Gubici ukrajinske vojske u pravcu Krasnog limana su oko 100 vojnika;

◾️U Kupjanskom pravcu je vojna grupa „Zapad“ Oružanih snaga Rusije likvidirala oko 50 ukrajinskih vojnika, jedan tenk i tri automobila;

◾️Gubici ukrajinske vojske u Donjeckom pravcu iznose više od 115 vojnika za 24 sata;

◾️Lovci Vojno-kosmičkih snaga Rusije su srušili avion Su-27 Vazdušnih snaga Ukrajine u rejonu Izjuma;

◾️Oružane snage Ukrajine su izgubile oko 60 vojnika u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja.
 

Bajden napustio Kijev

Bela kuća je saopštila da je američki predsednik napustio glavni grad Ukrajine.

 

 

Putin spremio odgovor na Bajdenovu posetu?

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi uskoro da razgovara sa visokim kineskim zvaničnikom, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bajden našao rešenje za raketne napade?

Bajden je najavio da će Ukrajinci u novom paketu dobiti i nove radare za nadzor vazdušnog prostora, koji su Kijevu ključni zbog ruskih napada krstarećim raketama.

Podoljaka: Bajden došao zbog Bahmuta

Vojni analitičar Jurij Podoljaka tvrdi da Bajdenova poseta ima "skrivenu ulogu."

- Za Zelenskog poseta nije ništa manje važna. S jedne strane, on naglašava njen navodni značaj, a sa druge, to je zgodan razlog da se pažnja prebaci sa Bahmuta, gde katastrofa za Oružane snage Ukrajine ubrzano raste - objavio je stručnjak u svojoj analizi.

Bajden: Putin je teško pogrešio

„Danas sam u Kijevu da bih se sastao sa predsednikom Zelenskim i potvrdio našu nepokolebljivu i nepromenljivu privrženost demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“, navodi se u Bajdenovom saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće.

Bajden je izjavio da je ruski predsednik Vladimir Putin "teško pogrešio" u vezi sa Ukrajinom. 

- Kad je Putin pre gotovo godinu dana pokrenuo invaziju, mislio je da je Ukrajina slaba te da je Zapad podeljen. Mislio je da će izdržati duže od nas. Teško je pogrešio - rekao je Bajden.

U saopštenju Bele kuće navodi se da je Bajden potvrdio novu donaciju vojne opreme Ukrajini, dodavši kako će kasnije ovoe nedelje njegova vlada "najaviti dodate sankcije protiv ruskih elita i kompanija koje pokušavaju da pomognu ruskoj ratnoj mašineriji."

Foto: Tanjug/AP

 

Bajden u Kijevu najavio pomoć Ukrajini vrednu 500 miliona dolara

Bajden je najavio je danas tokom iznenadne posete Kijevu novi paket pomoći Ukrajini vredan pola milijarde dolara. Obraćajući se novinarima zajedno s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, najavio je da će u paketu biti vojna oprema - artiljerijska municija, haubice i ručne protivtenkovske rakete Dževelin.

Bajden je u obraćanju govorio o otpornosti ukrajinske vojske u trenucima kad rat ulazi u drugu godinu: "Godinu dana kasnije, Kijev je i dalje tu. Ukrajina je i dalje tu. Demokratija je i dalje tu".

Foto: Tanjug/AP

Bajden u Kijev stigao vozom u potpunoj tajnosti

Njujork tajms javlja kako je Bajden u Kijev stigao vozom. Vožnja od poljske granice do Kijeva trajala je oko sat vremena. Američki list opisuje posetu kao "demonstraciju odlučnosti Bajdenove administracije".

Poseta je izveden u potpunoj tajnosti iz bezbednosnih razloga, pri čemu su zvaničnici Bele kuće danima negirali da Biden planira prelazak ukrajinske granice.

Prvi snimci Bajdena u Kijevu

Američki predsednik Džo Bajden stigao je danas u iznenadnu posetu Kijevu, a na Tviteru su se pojavili prvi snimci i fotografije.

Proglašena vazdušna opasnost u celoj Ukrajini

 

 

Rusija zauzela stratešku visoravan u LNR


Ruska vojska zauzela je stratešku visoravan u LNR, preuzimajući kontrolu nad prugom do Severska, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

"Specijalne snage "Ahmat" zajedno sa 3. bataljonom 2. armijskog korpusa narodne milicije LNR zauzele su stratešku visinu u blizini Belogorovke“, napisao je on.

Žestoke borbe za stratešku uzvišicu trajale su „prilično dugo“, precizirao je Kadirov. Kao rezultat toga, oko pet kilometara kopna, kao i pristup železničkoj pruzi koja vodi do Severska, prešlo je pod kontrolu ruskih jedinica.
 

Bajden u Kijevu?

Dopisnik Gardijana iz Kijeva Piter Bumont javlja da je u gradu primetio jake bezbednosne snage, kao i da je čuo "glasine o važnom posetiocu."

Rusi objavili podatke o uništenom NATO oružju

Ruska vojska je uništila većinu vojne tehnike koju je zapad predao Ukrajini, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije.

 

Počelo opkoljavanje Berhovke


Prema preliminarnim informacijama, počelo je opkoljavanje Berhovke, 7 km severozapadno od Bahmuta. U toku su borbe.

Kako pišu telegram kanali, u slučaju opkoljavanja u kotlu se mogu naći jedinice 61. jegerske, 77. aeromobilne, 24. mehanizovane i 57. motorizovane pešadijske brigade.

Foto: Google Maps/Deep State

 

Trenutno Oružane snage Ukrajine hitno prebacuju jedinice 17. tenkovske brigade u Berhovku kako bi sprečile opkoljavanje naselja, kao što je bio slučaj sa Paraskovjevkom.
 

Nastavljaju se pregovori o žitnom sporazumu


- Pregovori o produženju sporazuma o žitu će ući u aktivnu fazu narednih dana i neće biti laki, UN i Turska rade na otklanjanju prepreka za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i amonijaka na tržišta, pregovori su u toku - saopštio je izvor Sputnjika upoznat sa situacijom.

Bajden danas u Poljskoj

Američki predsednik Džozef Bajden počinje dvodnevnu posetu Poljskoj da bi obeležio godinu dana od ruske invazije na Ukrajinu, saopštila je Bela kuća.

Bajden će se u Varšavi sastati sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom, najavila je Bela kuća.

Foto: Tanjug/AP

Bajden će održati govor uoči godinu dana od ruske, kako se navodi, brutalne i ničim izazvane invazije na Ukrajinu, o tome kako su SAD okupile svet da podrži Ukrajince u odbrani slobode i demokratije i da će podržavati Kijev koliko god to bude bilo potrebno, preneo je Gardijan.

Zelenski: Nećemo braniti Bahmut po svaku cenu

Ukrajinske snage neće braniti Bahmut (Artjomovsk) po svaku cenu i do poslednjeg vojnika, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

▪ Prema nekim informacijama, ruske trupe su prešle granicu Rusije, ušle u oblast Harkova i zauzele neka pogranična naselja. Oružane snage RF nastavile su ofanzivne operacije severozapadno od Svatova i u oblasti Kremene.

▪ Ruski izvori tvrde da ukrajinske snage jačaju prednje položaje zapadno i severozapadno od Kremene.

▪ Ruske trupe su postigle uspeh u severnim predgrađima Bahmuta i na istočnoj periferiji grada.

▪ Ruske snage nastavile su ofanzivna dejstva na zapadnoj periferiji Donjecka i na području Ugljedara.
 
▪ Prema nekim informacijama, ruske trupe su izvršile napad kod Novodanilovke, Zaporoška oblast.

Foto: Printscreen/Telegram

▪ Objavljen je snimak na kojem borci Vagnerove grupe stižu u Melitopolj.

▪ Ruske trupe su već prebacile sve svoje borbeno spremne jedinice na linije fronta u LNR, kao i u neke delove Zaporoške oblasti.

▪ Do aprila, ukrajinske snage će moći da rasporede samo 50 zapadnih tenkova od obećanih 320 u oblasti fronta.

 

 

Značajne snage grupe„Vagner“ stigle su u Zaporošku oblast

Autobusi sa boracima snimljeni su pre nekoliko dana video. Snimak se proširio društvenim mrežama, pa čak i ušao u analitički izveštaj Američkog instituta za proučavanje rata

 

Pistorijus: Sledeća nedelja može biti odlučujuća za Ukrajinu

Naredne nedelje će biti odlučujuće za Ukrajinu, rekao je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus u intervjuu za Blumberg.

- Mislim da će sledeće nedelje biti donekle odlučujuće - rekao je ministar. Pistorijus je ukrajinsku protivvazdušnu odbranu nazvao „glavnim prioritetom“.

Prema njegovim rečima, to se mora postići "u naredna tri meseca".

Ihnjat: Rusi promenili taktiku raketnih napada

Ruske trupe su počele da sakrivaju rakete u koritima reka Dnjestar i Južni Bug, omogućavajući im da putuju nisko kako bi zaobišli ukrajinske sisteme protivvazdušne odbrane, rekao je Jurij Ihnjat, portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

Prema Ihnjatu, ruske snage su takođe počele da lansiraju rakete tokom noći.

Ranije su koristili bespilotne letelice Šahed noću i rakete ujutru tokom masovnih udara, rekao je on, prenosi Kijev Indipendent.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vasilije

pre 1 godinu

Zanima me kakav su to "uspeh" postigle snage RF u istocnom delu grada , kad one vec 5 dana drze celi istocni deo grada do reke Bahmutovke... Zauzimanjem Berhovke nema niko da se nadje "u kotlu", pa samo pogledajte mapu koja je prikazana pa ce vam biti jasno da je to samo manje izravnavanje linija, treba da se zauzme Bohdanivka ( 6km odatle) pa da moze da se prica o nekom kotlu. Inace 61. jegerska ( lovacka) brigada nije u Bahmutu vec nedelju dana nego je povucena 50km nazad na popunu zbog velikih gubitaka ( rusi bi trebali malo da citaju ukrajinske telegrame da dodju do podataka a ne da budu lenji)

ivana

pre 1 godinu

Niko vas se ne boji :)? AP pise da je Bajden prvo proverio sa Moskvom :)

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

badi over stret mora da obiđe sinovljeve biznise da li neko tu traži slučajno "a gde je moj deo"pogledao i video da je o-k- i dao im pola milijardi peruanskih dolara

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

od 45-te amerima se tresu pantale od rusa a kamoli sada Đo badi ispade žrtvenik dok rusi cimnu vodku sledi odmazda a rusi su po tome poznati.kompleks amera je ogroman pet kamena natovarili na ramena naravno da se očekuju neredi u multinacionalnoj nam velikoj americi drogirani veterani iz svih ratova su slika koju američki građani ne žele,naravno igra amera je poker a igra rusa je šah gambid da se sruši badijeva vrhuška avionima je iracionalna dovoljan je spoj dva skakača koji su se danas sastali kina-rusija

zora

pre 1 godinu

Kad Amerikanci pricaju o suverenitetu jedne drzave, a pogazili su ga bezbroj puta od drugog rata po citavoj planeti. NJih zanima samo kako ce da nastave da budu vladari i pljackasi sveta.Toliko o njihovom postovanju bilo cega sto nije pod njihovom komandom.

Joker

pre 1 godinu

Ma došao čovek da obnovi sinovljev posao sa biolaboratorijama

Zagor

pre 1 godinu

Kakav skandal?! Svaka čahura....jedan baćuška zasmrdio pokušavajući uzeti tudju zemlju!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija