• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

08.06.2023

23:13 >> 23:14

PROŠAO VRHUNAC POPLAVNOG TALASA, UNIŠTENA KOLONA OKLOPNJAKA VSU! Ukrajina sprema rakete dometa preko 1.000 km (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

PROŠAO VRHUNAC POPLAVNOG TALASA, UNIŠTENA KOLONA OKLOPNJAKA VSU! Ukrajina sprema rakete dometa preko 1.000 km (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 470. dan.

 

Uništena kolona oklopnjaka VSU

 

 

Maksimalne mere zaštite na Krimskom mostu

Lider Krima Sergej Aksjonov je izjavio da se na Krimskom mostu preduzimaju maksimalne mere zaštite.
- Federalna služba bezbednosti koja je odgovorna za bezbednost na mostu preduzima maksimalne mere kako bi se sprečilo da se izvede nešto krupno što bi moglo da nanese štetu mostu - rekao je ona za TV "Krim 24".
Most, takođe, štiti PVO.
Prema rečima Aksjonova, poluostrvu ne preti nikakva kopnena operacija ukrajinske vojske.

Ukrajina spremna da proizvodi rakete srednjeg dometa

Ukrajina je spremna da proizvodi rakete srednjeg dometa, preko 1.000 kilometara, tvrdi ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov, prenela je ukrajinska agencija UNN.
On je dodao da Ukrajina poseduje utvrđeni raketni program za koji se već izdvaja novac iz budžeta.

Aksjonov: Ukrajina neće odustati od kontraofanzive

Lider Krima Sergej Aksjonov smatra da će ukrajinske snage preduzeti nove pokušaje kontraofanzive.
Komentarišući današnji pokušaj ofanzive u zaporoškom pravcu, Aksjonov je rekao da je to samo epizoda a ne glavna kontraofanziva.
Čitavim procesom pripreme za kontraofanzivu ukrajinskih snaga rukovode britanske i američke specijalne službe, dodao je Aksjonov.
- Sa aspekta vojne strategije naši momci su zadržali sve položaje - rekao je on.
Aksjonov je dodao da će za povlačenje vode iz naselja u Hersonskoj oblasti posle rušenja dela Kahovske hidroelektrane biti potrebno oko dve nedelje, ali da će se posledice će osećati još dugo.

Prošao vrhunac poplavnog talasa

Vrhunac poplavnog talasa posle rušenja gornjeg dela Kahovske hidroelektrane je prošao, ali i dalje su poplavljene velike teritorije dva okruga, rekao je v.d. lidera Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.
Prema njegovim rečima, broj evakuisanih sa potopljenih teritorija dostigao je 5.000 ljudi.
Kako je naveo, postoje pretpostavke da bi materijalna šteta u potopljenim naseljima u stambenom sektoru mogla da dostigne 1,5 milijardi rubalja (preko 18 miliona dolara)

Zabeležene eksplozije u Berdjansku (FOTO/VIDEO)

 

 

Pretpostavlja se, da su OSU koristile britanske krilate rakete velikog dometa Storm Shadow.

Serija eksplozija nad Belgorodom:
Ruska vojska odbija udar neprijatelja

 

 

 

Šojgu u inspekciji skladišta oružja 

 

 


Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je izvršio inspekciju skladišta oružja i municije Zapadnog vojnog okruga, prenosi Sputnjik.
"Ta tehnika je potrebna, požurite" , poručio je Šojgu

"Solncepek" na liniji fronta: Borbeni
rad jedinica TOS-1A na pravcu Južnog Donjeck

 

 

 

Oboren Su-25

Ruske PVO snage grupe "Dnjepar" oborile su ukrajinski jurišni avion Su-25 u hersonskom pravcu, saopštio je Sputnjiku izvor upoznat sa situacijom.
"Protivnik je izveo vazdušni napad na jedinice grupe snaga 'Dnjepar'. Udar su izvela dva Su-25 u pravcu Osokorovka-Babino. Oni su leteli na izuzetno maloj visini i koristili su nevođene avionske rakete. Međutim, protivnička avijacija nije izvršila borbeni zadatak, rakete su pale u vodu. Koordinisanim i veštim delovanjem naše artiljerije jedan avion je oboren", rekao je.
Avion je oboren pomocěu dve rakete koje su ispaljene iz prenosivog protivvazdušnog raketnog sistema "verba".

U Zaporožju vojnici oborili "Furiju" (VIDEO)

 

 

Borci ruske grupe „Nemets" 58. armije oborili su jednu od bespilotnih letelica „Fjurija", koju Oružane snage Ukrajine koriste u današnjoj ofanzivi. Letelica je oborena iz malokalibarskog oružja.

RUSI ZNAJU ŠTA KIJEV SMERA, GLAVNI UKRAJINSKI UDAR USLEDIĆE NAREDNIH DANA! Šef američke vojske Mili ubeđen, rat će trajati dugo!

 

Ukrajinska ofanziva u pravcu Zaporožja (VIDEO)

 


Lukašenko: Mir nije potreban, nećemo klečati

Ukrajina je tokom tri dana kontraofanzive pretrpela velike gubitke, poginuo je veliki broj ukrajinskih vojnika i uništena je velika količina ukrajinske tehnike, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa sekretarima Saveta bezbednosti zemalja-članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

Ukrajinci prešli u ofanzivu u Zaporoškoj oblasti

Ukrajinske snage prešle su u veliku kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti, svi pokušaji da probiju odbranu doveli su do njihovih ogromnih gubitaka, saopštio je član glavne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
"Neprijatelj je rasporedio maksimalne snage vojske i tehnike na zaporoškom sektoru fronta. Ova količina nikada nije upotrebljena u našem pravcu. Pritisak protivnika se obuzdava, uključujucěi i korišcěenjem artiljerije, avijacije i tenkovskih rezervi", rekao je Rogov za Sputnjik.

(VIDEO) FORIN AFERS PROZVAO VAŠINGTON, VREME JE DA DEFINIŠE KAKO ZAVRŠITI RAT U UKRAJINI?! Možda je najbolji model "dve Koreje"?!

Velika kontraofanziva Ukrajine je već u toku

 

 

Oružane snage Ukrajine napreduju od Orehova do Pologa, Tokmaka i Vasiljevke, objavio je Bild.

Ukrajinski gubici značajni

Ukrajinske snage trpe značajne gubitke tokom ofanzive, saopštila je televizija Si-En-En, pozivajući se na američke visoke zvaničnike.
- Ukrajinske snage su pretrpele gubitke u teškoj tehnici i ljudstvu, jer su se suočile sa jačim otporom ruskih snaga nego što se očekivalo prilikom prvog pokušaja da probiju ruske položaje na istoku zemlje poslednjih dana - navodi televizija.
Jedan od neimenovanih zvaničnika rekao je da su ukrajinski gubici „značajni". Navodi se da je Kijev već izgubio najmanje nekoliko vozila MRAP, koje je isporučio Vašington.

 

RUSI KREĆU U AKCIJU! Putin zvao šefa Hersonske oblasti, izdao hitno naređenje! "Odmah sprovedite..."

 

 

Kuleba kritikovao Erdogana


Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba kritikovao je ideju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se sprovede međunarodna istraga u vezi sa rušenjem gornjeg dela Kahovske hidroelektrane.

Kako je rekao, inicijatori istrage su dosadili sa stalnom igrom lažne pravednosti.

- Apsolutno je jasno ko je ko. Već smo imali takvo iskustvo, sve je to igra sa Rusima - rekao je on.
 

 

 

MEDVEDEV BRUTALAN! AKO NATO URADI OVO, STIŽE KIŠA HIPERSONIČNIH RAKETA! Da li je Zapad spreman na potpunu eskalaciju sukoba sa Rusijom?!

 

 

 

Ukrajina tražila pomoć od NATO


Ukrajina je tražila pomoć koordinacionog centra NATO kako bi prevazišla posledice rušenja gornjeg dela Kahovske hidroelektrane, navodi se u saopštenju Alijanse.

- Evroatlantski koordinacioni centar za reagovanje u slučaju prirodnih katastrofa dobio je zahtev od Ukrajine za pružanje pomoći i zaštitu stanovništva od poplava - navodi se u saopštenju.
 

 

 

PUTIN POTVRDIO LUKAŠENKU, UKRAJINCI SU POTUČENI DO NOGU! Beloruski predsednik šokiran teškim porazom Kijeva! "Više ne znaju šta da rade..."

 

 

 

Kalas: Ne znam o čemu govori Ramusen

Estonska premijerka Kaja Kalas izjavila je da ne zna ni za kakve planove o uvođenju snaga NATO u Ukrajinu, o čemu je govorio bivši generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

"Sve zemlje pomažu Ukrajini na ovaj ili onaj način, ali nijedna zemlja nije izrazila želju da se umeša u sukob i angažuje svoju vojsku, i, iskreno, nisam čula za takve planove", rekla je Kalas na pres-konferenciji vlade.
 

 

 

OGROMNA RUSKA POBEDA! DESETKOVANI SPECIJALCI KIJEVA, REKE KRVI TEKU ZAPOROŽJEM! Avioni i artiljerija zaustavili ukrajinsku ofanzivu, uništeno čak 30 tenkova!

 


London uveo nove sankcije protiv Minska zbog, navodne, podrške Moskvi

Vlada Velike Britanije je uvela novi paket sankcija protiv Belorusije i ograničila uvoz i izvoz određene robe, navodi se u izjavi ministra inostranih poslova Velike Britanije Džejmsa Kleverlija.

- Novi paket sankcija jača ekonomski pritisak na predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka i njegov režim koji aktivno doprinosi vojnim akcijama Rusije, ignorišući teritorijalni integritet Ukrajine - piše u izjavi.

Sankcije predviđaju zabranu na uvoz zlata, drvene građe, kaučuka i cementa iz Belorusije, a uvode se i ograničenja na isporuke Belorusiji industrijske opreme, novčanica i robe koja može da se koristi za proizvodnju hemijskog i biološkog oružja.
 

 

NATO REŠEN DA UĐE U UKRAJINU, NAŠLI NAČIN DA PREVESLAJU PUTINA?! Svet strepi od sastanka u Viljnusu, ako Zelenski ne dobije šta traži...

 

 

Ukrajinska vojska granatirala centar Gorlovke (DNR)

 

Direktan pogodak iz granate oštetio je Palatu kulture Šahtjor, rekao je gradonačelnik Ivan Prihodko.

 

 

 

 

 

 

(VIDEO) PAKLENO U LUGANSKU, STORM ŠEDOU TUČE PO GRADU! Ukrajinci lansirali ogroman broj britanskih raketa, pogođeno više ključnih lokacija!

 

 

Petoro stradalo

Pet osoba je poginulo nakon rušenja  hidroelektrane Kahovska u Hersonskoj oblasti na jugu Ukrajine, izjavio je načelnik gradskog okruga Novokahovka Vladimir Leontjev. On je naveo da je danas potvrđeno da se od sedam osoba koje su vođene kao nestale, njih pet udavilo, prenosi RIA Novosti. 

- Sada evakuišemo preostalu dvojicu - rekao je Leontjev.

 

 

ZELENSKI SNIMLJEN U HERSONU, RUSI VAN SEBE: ŠTO GA VIŠE NE SRAVNITE SA ZEMLJOM?! 

 

 

(VIDEO) RUSI ZABEZEKNUTI: OVO NIKADA NISU UPOTREBILI! Kijev krenuo na sve ili ništa u Zaporožju, mogu li ruske snage da odbrane ključni grad?!

 

 

Evakuisano oko 4.300 ljudi

Oko 4.300 ljudi evakuisano je iz poplavnih zona nakon uništenja hidroelektrane Kahovka u Hersonskoj oblasti, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

 

Grad Oleški pre i posle miniranja brane Nova Kahovka:

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

DRAMATIČNA SITUACIJA NIZVODNO OD KAHOVKE! "SADA NE ZNAMO GDE JE OPASNOST!"

 

 

Voda se polako povlači iz Nove Kahovke

 

 

 

 

ZAPAD NA RASKRŠĆU! NEMCI JASNI, KO ĆE ZELENSKOG ŠTA DA PITA?! Velt: Velike sile ne zanima kontraofanziva, spremaju se za amputiranu Ukrajinu!

 

Selo Korsunka nizvodno od Nove Kahovke:

 

 

 


Troje ljudi izgubilo život, 23 povređeno

Prema informacijama medija, troje ljudi stradalo je u poplavama u mestu Oleški u delu Hersonske oblasti koji kontrolišu Rusi.

Najmanje 23 osobe su povređene u posledicama poplava u delu ukrajinske Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom, nakon rušenja brane hidroelektrane Kahovka, saopštile su proruske vlasti.

 

 

Pušilin: Nema Ukrajinaca u Bahmutu!

Mit koji šire kijevske vlasti o ukrajinskom prisustvu u Artjommovsku (ukrajinski Bahmut) nije tačan, rekao je u intervjuu za RIA Novosti Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa DNR.

- Znate, ovo je tipično za ukrajinski režim, i, uzimajući u obzir monopol nad informatičkom komponentom, oni sebi dozvoljavaju – i to na mnogo načina dovoljno uspešno – da obmanu svoju publiku. Tamo nema nijedne ukrajinske vojske, grad je potpuno pod kontrolom Ruske Federacije - rekao je Pušilin.

 

Evakuisano više od 300 ljudi iz Hersonske oblasti

Više od trista ljudi, uključujući 70 dece, evakuisano je sa poplavljenih teritorija Hersonske oblasti, saopštila je pres služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

 

 

 

Ukrajinske snage noćas krenule svom silom?

Ruski vojni telegram kanali noćas su masovno objavljivali informacije o navodno velikom napadu Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja u oblasti Orehova i Male Tokmačke.

Navodi se da je ukrajinska vojska "uvela glavne snage u bitku", što znači da više nije na snazi izviđanje, već ofanziva u punom obimu. Napad je, kako se navodi, podržan masivnom artiljerijskom vatrom i udarima Hajmarsa.

Istovremeno, ruski vojni dopisnici kažu da je uzvratna vatra ruske vojske (uključujući i vazdušne udare) takođe veoma intenzivna i tvrde da ukrajinska vojska još ne može da probije front.

Treba napomenuti da Ukrajina zvanično ne potvrđuje izveštaje ruskih vojnih vlasti i telegram kanala o velikim bitkama od početka nedelje na južnom frontu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 10 meseci

Puslin o Bahmutu, izvinite na izrazu, LAZE, jos su sami wagnerovci tvrdili da je ukrajincima odtao samo jugozapadni dio grada promera 3km2, nazvan "samoljot", park sa spomenikom mig17 i okolne zgrade i kuce. A to lepo znaci da su ukrajinci ostali u gradu i za vreme smene wagnerovaca i trupa RF jos prosirili svoj sektor na 5km2. Tako da g. Puslin ipak ne govori istinu kad kaze da u gradu nema ni jednog ukrsjinskog vojnika.

Zagor

pre 10 meseci

Sve je ovako kako Informerovci pišu,a rusi će da završe kao Hrvatski svetosavci 95 godine???

(FOTO/VIDEO) SATELITSKI SNIMCI OTKRILI KRIVCE ZA RUŠENJE KAHOVKE?! Za Moskvu dileme nema, vojni ekspert NATO ubeđen - Rusi su odgovorni!
Planeta

(FOTO/VIDEO) SATELITSKI SNIMCI OTKRILI KRIVCE ZA RUŠENJE KAHOVKE?! Za Moskvu dileme nema, vojni ekspert NATO ubeđen - Rusi su odgovorni!

Podaci pokazuju da je Ukrajina veštački podigla nivo vode u rezervoaru na najviši nivo u poslednjih osam godina neposredno pre nego što je brana uništena", napisao je Dotkom na Tviteru. S druge strane, holandski vojni ekspert Vim Zvajnenburg kaže da su odsgovorni Rusi. Najverovatniji scenario urušavanja Kahovke je, smatra on, neadekvatno održavanje, koje je ugrozilo strukturni integritet brane koja je pod ruskom kontrolom od aprila prošle godine.

07.06.2023

22:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija