• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

04.08.2022

14:42

SVAKA ČAST TERZIĆU I MRKELI! Darko Kovačević zvezdaški za Informer: Bukari gazi, Kangva i Pešić su sjajni! Deki će napasti i Makabi!

printscreen

Crvena zvezda

SVAKA ČAST TERZIĆU I MRKELI! Darko Kovačević zvezdaški za Informer: Bukari gazi, Kangva i Pešić su sjajni! Deki će napasti i Makabi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde oduševili su navijače, ali i legendarnog napadača Darka Kovačevića pobedom nad Pjunikom (5:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Navijači Crvene zvezde posle petarde u mreži Pjunika otišli su kućama sa velikim osmehom na licu, jer su u sredu veče u Ljutice Bogdana videli klub koji vole u brutalnom izdanju!

Crveno-beli su pokazali igru dostojnu Lige šampiona, a ni proslavljeni napadač Darko Kovačević nije krio oduševljenje nakon utakmice sa šampionom Jermenije.

- Mnogo sam srećan zbog Zvezde! Najbitnije ja da su pobedili, da smo pobedili tačnije, jer sam zvezdaš - kroz osmeh je za Infomer.rs rekao legendarni as i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Znali smo da imamo kvalitetniji tim od Pjunika i da će crveno-beli pobediti! Rezultat niko nije mogao da prognozira, ali je sjajan. Sve čestitke za Dejana Stankovića i ekipu. Nisu potcenili protivnika, a ono što sam video bilo je fenomenalno - poručio je čovek koji je vedrio i oblačio upravo u crveno-belom dresu, ali i u Real Sosijedadu, Juventusu, Olimpijakosu, kao uostalom i u svim timovima u kojima je igrao.

Fenomelana pojačanja

Kovačević je istakao da je oduševljen kako su driktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela odradili prelazni rok.

- Fenomelana pojačanja su dovedena! Kangva i Pešić su sjajni igrači, a šta da kažem o Bukariju? Znali smo njegove kvalitete, takav igrač je trebao Zvezdi! Traži prostor, ima fenomenalnu brzinu, kod prvog gola je bukvalno zgazio odbrambenog igrača, zaobišao golmana...sjajno. Mislim da je Zvezda jaka na svim pozicijama i da je roster izvanredan.

Foto: Starsportphoto

 

Sve se češće može čuti briga navijača oko deficitanih pozicija levog i desnog beka, ali Kovačević ne brine previše za to.

- Siguran sam da ljudi iz Zvezde znaju šta rade. Tu su Gobeljić i Rodić, u klubu znaju da li im treba još neko treba ili ne.

Eraković u Kataru...

Neki se brinu i za sudbinu Strahinje Erkovića, koji je stasao u sjajnog štopera uz Aleksandra Dragovića, postao reprezentativac i naterao klubove da nude milione za njega. On je minule večeri igrao na poziciji koja mu nije primarna, a sve su glasnije priča tipa - nemojte da dozvolite da od vrhunskog centralnog pravite prosečnog desnog beka!

- Ma nema tu priče! Eraković je top levl odbrambenog igrača! Ne bih se iznenadio da igra Svetsko prvenstvo iako nije prošao ciklus sa Piksijem. Svi znamo da je štoper, da nije bek, ali i ja sam kroz karijeru imao igrače koji su pokrivali dobro dve pozicije i a kada ga Deki "gurne" negde gde mu je deficit, mislim da ne treba videti u tome problem.

Foto: Starsportphoto

 

Mnogi su ostali u čudu kako iskusan igrač poput Milana Rodića može sebi da dozvoli da za 30 sekundi dobije dva žuta kartona u utakmici koju njegov tim vodi 5:0.

Mitrović je sjajan

Darko Kovačević nije štedeo reči na mladog Stefana Mitrovića koji je odmah dokazao kakav je potencijal.

- Sjajno se snašao i vrlo je talentovan. Napredovao je za samo tri utakmice u Zvezdi, a tek njegovo samopouzdanje sa 19-20 godina... Posle prvog dodira sa loptom je dao gol, bio je pčrecizan još jednom na minula dva meča i biće Deki na slatkim mukama!

- Teško pitanje! Desi se. Verujem da je slučajno zgazio igrača i da nije ni pomišljao da će se to desiti.

Slučajno mu je zakačio petu i ne treba ga osuđivati. Imamo rezultat, sada će odmoriti, iako to možda njemu nije potrebno jer je fizički prespreman.

I Stanković je rekao da neće ići tamo na ekskurziju i ja znam da je tako.

Foto: Starsportphoto

 

Deki na slatkim mukama

Pamtiće Dejan Stanković trijumf protiv Pjunika dugo, jer je, gledajući broj pobeda i procenat uspešnosti, i zvanično postao najbolji Zvezdin trener kada je reč o Evropi. U sredu veče Stanković je stigao do 14. pobede u takmičenjima pod okriljem UEFA i izjednačio se sa Vladanom Milojevićem u tom paramteru.

- Deki radi sjajan posao, na slatkim je mukama i mnogo mi je drago što mu ovako ide. Poznajući njega i njegov karakter igraće i protiv narednog protivnika napadački i čvrsto.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nema sumnje da će u borbi za Ligu šampiona crveno-beli odmeriti snage sa izraelskim Makabijem iz Haife, koji je prvo deklasirao Olimijakos 4:0, da bi istim rezultatom savlado i Apolon koji je šampion Kipra identičnim rezultatom. Ako je neko merodavan da prokomentariše meč najboljih ekipa Grčke i Izrala, to je Kovačević koji je ostavio dubok trag u grčkom gigantu.

 

- Znate kako, Olimpijakos nije imao ove godine tu sreću da iz takmičarskog ritma uđe u meč sa Makabijem. Fudbaleri iz Haife su od prvog momenta bili agresivni, spremni, nisu prezali od protivnika i nema sumnje da Zvezdu očekuje težak posao. Ne verujem da su u Olimpijakosu potcenili Izralece, jer su i te kako nezgodni i neugodni. Smatram da neće biti favorita, jer kao što smo fineli prošle sezone Crvena zvezda je i u Glazgovu i u  Beogradu bila bolja od Rendžersa, pa su oni na kraju igrali finale Lige Evrope. nema pravila, a odlučivaće sitni detalji - zaključio je Darko Kovačević za Informer.rs.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17