• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2024

21:31

Dok slušamo himnu osećamo ponos i odgovornost! Defanzivac Srbije zna kako protiv Engleza na startu!

Starsportphoto

EURO 2024

Dok slušamo himnu osećamo ponos i odgovornost! Defanzivac Srbije zna kako protiv Engleza na startu!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju startuje protiv Engleske na Evropskom prvenstvu.

Piksijevi "orlovi" će taj meč igrati na "Aufšalke areni" u Gelzernkirhenu.

Jedan od onih od kojih se očekuje da funkcioniše kao švajcarski sat je i defanzivac Nikola Milenković. 

Pred početak EP popularni Bleki pričao je za jutjub kanal FSS.

- Pa sigurno, moji prvi fudbalski treninzi su poseban deo života za mene. Jednostavno taj osećaj uzbuđenja i radosti dok sam trčao po terenu, osećaj sreće i radosti je bio neverovatan. Jeste moja sestra odigrala ključnu ulogu što se toga tiče, ja sam oduvek gajio ljubav prema fudbalu, ali je on prva počela da trneira. Ona me je odvela na prvi trening, tako da smo trenirali faktički zajedno. Opet mama za to nije znala, saznala je od trenera kog je slučajno srela. Da ne pričam posle šta je kod kuće bilo - rekao je Milenković.

Foto: Tanjug/AP

 

Kao mlad se iz Partizana otisnuo u inostranstvo, a u Firenci je već sedam godina, a za reprezentaciju je već upisao 53 nastupa.  

- Pa sigurno igranje za reprezentaciju je vrhunac svakog fudbalera, ta čast i privilegija se ne može opisati rečima. Dok slušamo himnu osećamo neverovatan ponos, ali i odgovronost prema celoj naciji. Sigurno je motiv za sve nas da damo sve što imamo na terenu, da učinimo nacijom ponosnom i srećnom i to je ono što nas gura. Osećamo njihovu podršku.

Milenković je prokomentarisao da mu prija što selektor Stojković ima veliko poverenje u njega i da mu je to doidatni motiv.

- Sigurno mi prija poverenje, svako poverenje trenera gura igrača da da maksimum na terenu. To poverenje trenera je za nas veoma bitno. Svaki igrač danas mora da zna da igra u više formacija, mi u reprezentaciji već duži period igramo sa trojicom pozadi i to trenutno odgovara ekipi i tako se ekipa najkomfornije oseća. Što se toga tiče nema problema.

Foto: Starsportphoto

 

O prvom rivalu Englezima govori biranim rečima.

- Engleska je stvarno sjajna reprzentacija, jedan od glavnih favorita za osvajanje. Imaju neverovatan napadački potencijal, mnogo igrača sa individualnim kvalitetima iznad normale. Biće ih teško zaustaviti pošto oni mogu jednim potezom da reše utakmice. Mislim da će svima biti teško da ih zaustavimo, ali daćemo sve od sebe kao tim, koncentrisano ćemo igrati. Ako budemo pravi, ako ispoštujemo sve što dogovorimo videćemo.

Posle Albiona, nastavio je o preostala dva rivala u grupi C Sloveniji i Danskoj.

- Svaka ekipa koja se nalazi na EP ima taj ekstra kvalitet, da nema ne bi se nalazili ovde. Počev od prve utakmice svima će svaka biti teška na svoj način. Slovenija je ekipa koja je kompaktna, imaju dobre individualce, Danska je tvrda, čvrsta, tako da se slažem da nam neće odgovarati, ali protivnike ne možemo da biramo, moramo se pripremati na najbolji mogući način za njih. U ovo mtrenutku smo usmereni na Englesku, jer je najbitnija i prva i mnogo je bitno kako se otvara turnir. Posle razmišljamo o drugim utakmicama. Treba da verujemo u nas, kapacitet i sposobnosti protiv bilo koga jer je to jedini recept.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija