• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.06.2024

09:12

Hrvatu pukao film! Dalić posle debakla prozvao Engleze

Tanjug/AP

EURO 2024

Hrvatu pukao film! Dalić posle debakla prozvao Engleze

Podeli vest

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, najavio je pomene u sastavu za predstojeću utakmicu protiv Albanije i potkačio sve kritičare.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u sredu od 15.00 igra protiv selekcije Albanije, u svom drugom meču na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Hrvati su prethodno poraženi od Španije sa ubedljivih 3:0, pa su se našli na udaru žestokih kritika. Daliću je "pukao film", pa je poručio  da njegov tim zaslužuje respekt.

- Nije bilo lepo izgubiti, međutim, uvek smo mi nekakvi autsajderi. Nikada nas nisu pratili na pravi način, iako smo osvojili tri medalje, samo je Francuska osvojila više. Hrvatska zaslužuje veći respekt. Osvojili smo tri medalje u šest godina, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vredimo. Mladi smo i hrabri, to je dokaz da je 100.000 naših navijača stiglo u Berlin, naši rezultati pokazuju da vredimo više od onoga kako nas gledaju. Znam da je nakon poraza bilo dosta pesimizma, ali nadam se da ćemo ponovo biti pravi. Hrvatska vredi i mnogo smo bolji nego što se o tome govori - rekao je Dalić koji je prilično podcenio Engleze i oduzeo im čak dve medalje, pa ga je portal Gardijan ispravio. Englezi su u poslednjih 58 godina osvojili tri, a ne jednu medalju. Pored naslova svetskih šampiona na domaćem terenu 1966, bili su vicešampioni poslednjeg Eevropskog prvenstva i bronzani u Ligi nacija 2019. godini

Hrvati su u teškoj situaciji, ali ne gube nadu pred nastavak takmičenja.

- Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo obavili šta je trebalo. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica počne. Ne smemo izgubiti glavu i koncentraciju. Bilo bi lepo otvoriti utakmicu na najlepši način, ali ne smemo srljati, idemo na pobedu, ali važan nam je i bod. Bitno je strpljenje, agresivnost, pristup koji će nam garantovati da budemo konkurentni - naveo je Dalić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija